Uyarı seslerinin yüksekliği


Coldguy

Yeni Üye
Katılım
23 Eki 2022
Mesajlar
12
Tepkime puanı
1
Konum
İsviçre
Merhaba, araçla giderken gözüm yola odaklı bir şekilde sürüyorum bir anda şeridi ortala diye çok yüksek sesli uyarı sesi çalıyor “dın dın dın” diye. Veya dış sıcaklık uyarıları vs. Bu uyarıların sesini kısma şansımız yok mu ? Gece arkada uyuyan biri havaya zıplar bu sesle. Çözemedim yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.
 
arkada uyuyan arkadaşa kulak tıkacı verirseniz problem çözülür. O uyarı sistemlerinin hepsinin bir anlamı var. Siz uyuya kalmış olabilirsiniz sizi zıplatıyor. Bak sıcaklık düştü yerde buz olabilir diyor yine uyarıyor. Lastik hava basıncı düştü diyor uyarı veriyor, soğutma suyu eksik diyor uyarı veriyor. Bir uyarı olduğunda uyarmasın diyorsanız o ses kadrandan geliyor kadranı sökün altında ses çıkartan bir yer göreceksiniz oraya izolasyon köpüğü sıkın. Araba ortadan ikiye bile ayrılsa uyarı vermez arkadaki kişiler rahat rahat uyur.
 
Arabayı ilk aldığımda uyarı seslerinin yüksek olduğu benim de dikkatimi çekmişti sinyal sesi bile yüksekti. Şimdi ya kendi kendine kısıldı (zor) ya da ben alıştım. :)
 

Geri
Üst Alt