Gaz pedalından/şoför kısmının tabanından gelen takırtı sesi


isee

Yeni Üye
Katılım
14 Eyl 2022
Mesajlar
4
Tepkime puanı
9
Konum
Ankara
İsim
Emre
Araç
Bbb
Merhaba, golf 8 impression arac sahibiyim, arac 1160 kmde, araci aldigimdan beri, bazen araci hareket ettirdikten kisa sure sonra sonra gaz pedalindan (tam nereden geldigini kestiremiyorum, pedallarin oldugu kismin tabanindan da diyebilirim) bir takırti/bir tel sesi gibi bir sey geliyor. Ayagimi bastigim zeminde tikir tikir bir sey oluyor ve hemen kesiliyor.
Basina gelen oldu mu yada sebebi hakkinda bilgisi olan var mi?Araci servise gostermem gerekir mi?
 

Merhaba
aynı ses bende de geliyor. araç ilk çalıştığında 30 km/h hızı geçtikten sonra gaz pedalına bağlı olarak bir ses geliyor. tekrar durup 30 km/h hızı geçince aynı sesi yapmıyor. aracı stop edip tekrar çalıştırınca 30km/h hız geçildiği anda tekrar yapıyor.
bunun büyük bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
araç içinde aktif olan bir sistemden geliyor olabilir.
 
Upvote 0
Merhabalar, pedal kısmın oraya dogru uzanıp baktığınız da herhangi bir bağlantının gevşek olup olmadığını telefonlada görüntüsünü alıp kontrol edebilir misiniz. 2019 golfumde trim sesi geliyordu pedal kısmında dediğiniz şekilde. Özellikle arnavut kaldirim taşlı yerlerde. Servise götürdüğüm de bir bağlantının gevşek olduğunu farkettiler. Sıkıp çözüme kavuşuldu.
 
Upvote 0
Merhaba Burak bey
bu ses sadece araç çalıştıktan sonra 30km/h hızı geçince sadece bir defa geliyor. trim sesi değil
 
Upvote 0
Gaz pedalının altındaki aracı geri vitese attıran tıkırtıdan bahsetmiyorsunuz değil mi?
 
Upvote 0
merhaba. o ses benim aracımdan da geliyor. ön taraftan ilk çalıştırmada bi süre sonra bi kereye mahsus geliyor. sanki ön taraftan bişey düşüyormuş gibi geliyor banada ama seyir esnasında bi daha gelmiyor.
 
Upvote 0
ilk çalıştığında 30m/s hıza ulaştığında benim aracım da yapıyor sanırım herkeste olan bir durum.
 
Upvote 0

Geri
Üst Alt