Golf 7 Kablosuz Carplay destekli Orjinal Modüle yaptıran var mı?(Kablosuz carplay + olarak)


mahmutisci

Yeni Üye
Katılım
2 Kas 2021
Mesajlar
8
Tepkime puanı
5
İsim
Mahmut
Araç
Golf 7
Selam arkadaşlar aracım Golf 7 Comfortline, aracın üzerindeki modül ('Std Radio MIB Std')(5G0 035 819 A), biraz araştırdım TR de kablosuz carplay destekli orj ürünü kullanan bir ek modül gibi bir ürün bulamadım.
Genelde Android ürün şeklinde montaj yapılıyor, ama ben bunu beğenmedim açıkçası.
Yurt dışında bir kaç garage'ın ürünlerini gördüm, her türlü modül ile destekli olarak gözüküyor.
Bu tarz bir modül taktıran oldumu veya bunun hakkında ne düşünüyorsunuz. Linkleri aşağıya ekliyorum, yorumlarınızı bekliyorum.

 

MIB 1 819A ünitelerin harici video girişi yok diye biliyorum. Yanılıyor da olabilirim elbette ama kendi aracım için baktığımda uyumsuz diye görmüştüm. Ayrıca kullanıcı deneyimi de orjinal gibi olmuyor.

O cihazlara dünya para vermek yerine MIB2 üniteye geçmek daha mantıklı olacaktır.
 
@mahmutisci Hocam yanlış hatırlamıyorsam orjinal kablosuz carplay için ünitenin wifiye sahip olması gerekiyor. o da her araçta yok maalesef.
 
Konuyu hortlattığım için kusura bakmayın. Benimde aracımda aynı MIB2 Standart mevcut. Orijinal Retrofit'e opsiyon olarak bu tarz bir cihazı da listeme ekledim. The Flying Dutchman (Golf sahibi) montajından kullanımına kadar video paylaşmış buna benzer bir ürün için.
Ottocast firmasıyla bağlantılı Cartizan Champion isimli bir cihaz var ve oldukça iyi gözüküyor.

Olurda alırsam burada deneyimlerimi müsaadenizle paylaşmak isterim.

Linkler:

Ottocast/Cartizan:

Hollanda'daki firma:

Video (İngilizce):


 
Videodaki ürün (motrade ürünü) benim de aklımda uzun zamandır. Bir miktar araştırma yaptım ancak genel olarak 2 problem dikkatimi çekti:
1- Eğer ses çıkışı olarak AUX kullanırsak bu cihaz için ses kalitesinde bir kayıp yaşanıyor ve direksiyon tuşları tam çalışmıyor,
2- Eğer ses çıkışı olarak Bluetooth kullanırsak ses kalitesi ve direksiyon tuşları çalışıyor ancak bu sefer de CarPlay'den gelmesi gereken sesler (Google Maps gibi) gelemiyor çünkü aslında CarPlay'den ses almıyoruz.
Bu 2 problem çözülebiliyorsa gayet mantıklı bir cihaz gibi duruyor.
 

Geri
Üst Alt