1.2 tsi için LPG dönüşümü yapılmalı mı?


Katılım
7 Ağu 2021
Mesajlar
31
Tepkime puanı
11
Konum
Tokat
İsim
Hüseyin
Merhabalar dostlar, senelik max. 6 bin kilometre yaptığımı düşünürsek. Benzin dayandı 30 liraya lpg taktırmak mantıklı mı. Lovato için 12.500 lira fiyat verildi. Kararsızım nediyorsunuz. 1.2 tsi otomatik.
 

Tsi makinanın lpg takılınca düşeceği değerini düşünürsek yüksek km yapılıp o değer kaybı yapılan işle vs tolore edilmeyecekse mantıksız geliyor.
 
Tsi motorlara lpg pek tavsiye edilmiyor ha yaptırırsınız belki sorunsuz bir şekilde ama satarken sorun yaşayacağınız neredeyse kesin diyebilirim
 
Bütün aracların motorları LPG ile tam uyumlu olsaydı (tsi hatta %200 uyumlu)

Po tabela aynen

Lpg 29,30
Benzin 11,66 olurdu

Yani bisekilde evirirler cevirirler gecirirler.

Arz talep merkep
 
Hocam ben olsam hiç girmezdim LPG konusuna. Daha önce 3 farklı aracımda kendim taktırdığım LPG kitlerinden memnun kalmamıştım. Üstelik 3 araba da atmosferik ve sıkıntı çıkarmayacak tarzda arabalardı. Bir de montajda bu arabanın orasını burasını söküp takıyorlar, kablo ekleri bantla falan oluyor. Uzun vadede arıza bakımından mantıklı değil bence.
Bir de şöyle bir hesap var, benim arabam da 1.2 TSI otomatik. Ortalama 6 litre yakıyor. LPG'de de benzin +2 litre yakar diye biliyorum. Buna göre güncel fiyatlarla;
Benzinde: 6x29TL/100=1,74 TL / km
LPG'de: 8x12TL/100=0,96 TL / km
Arasında km başına 78 krş fark olacak ve LPG daha az yakacak. Siz 12.500 TL'ye kit taktırırsanız amorti etmesi bile ortalama 12500 / 0.78 = 16 bin km sürecek. Yani sizin için ortalama 3 yılda amorti edecek ve sonrasında kâr edeceksiniz. Bu hesaba göre de bana mantıklı gelmiyor. Kaldı ki arkadaşların da dediği gibi bence Golf'te LPG dönüşümü ikinci elde değer kaybına sebep olacaktır.
Sonuç olarak ben olsam Golf için LPG tavsiye etmem.
 
6000 km için değmez kaç yıl binmek lazım amorte etmesi için hesaplayın en fazla 15 depo benzin yapar 6000 km değmez yani
 
Kafama takılan son günlerde düşündüğüm konu üzerine konu olmuş 1.2 TSİ manuel aracım
 
@ozk991

+2 litre degilde

Sehirici 10 litre benzin yakan atmosferik genel kural %20 lpg ile daha fazla yakar hesabından düz 12 litre lpg yakar

Az sehirici 6 litre yakan tsi lpg ile %20 hesabından 7,2 yakar

Musluk / havuz problemleri gibi
Hesab ettirenler utansın.......
 
Daha bu sabah kahvaltı yaparken doğan kabak cadillac escalade videosunu izledim. 20 küsür lt yakıyordu araç. Hocalarımın dediği gibi bizlere bu hesapları yaptıranlar utansın.
Sorunuza gelecek olursak yıllık yaptığınız km düşülünce onca para verip 3 sene amorti etmesini bekleyip satarken de baş ağrısı yaşamaktansa bu şekilde binip yakıt ekonomisi yapmanız çok daha mantıklı hareket olacaktır.
1.4 tsi aracımla günlük 24 km iş ev yapıyorum. Full depo ile dikkat etmeden 650 km dikkat ederek kullanırsam 750/780 km yol yapıyorum İstanbul şehir içinde. He şöyle de bi çabam var. Sabah işe 1 saat erken gidiyorum hem park yeri hemde trafiğe kalmamak için. Ama akşam tam iş çıkış saati dur kalk trafiğe giriyorum.
Fikir vermesi açısından örneklemek istedim.
 
kilometrede 1 tl daha az yakıyor lpg ile yaptığım kaba hesaba göre. ama bence gerek yok arabaya ve motora yazık olur
 

Tsi motorlar normal atmosferik motorlar gibi çalışmadığı için direkt enjeksiyon olduğu için motor sağlığı içinde çok tavsiye edilmiyor ve golfün alıcı kitleside 2.el de lpg ye pek sıcak bakmıyor bence tamamen gereksiz aksiyon olur.
 

Geri
Üst Alt