MIB 2 Ünite ve 8" Composition Media Retrofit / App-Connect Faydalı Bilgiler


sezerc

Üye
Katılım
28 Kas 2019
Mesajlar
223
Tepkime puanı
309
Konum
istanbul
İsim
sezer
Merhaba

Kısa bir süre önce aşağıdaki konu ile belirttiğim üzere emektar ve gariban 5.8" Composition Media üniteden 6.5" ekran ve 819A kodlu üniteye geçiş yapmıştım.


Ancak forumda dolaşan retrofit virüsü bana da bulaştı ve sonunda @zulalyol hocamın destekleri ile hem 824 C üniteye geçiş yaptım hem de 8" eski tip Composition Media ekrana terfi ettik. @zulalyol hocam sağolsun çinden sıfır çerçeve de sipariş etti keza bu ekran için çok fazla bulunmuyor.

Bu geçiş sonrası ilk defa kullandığım için app-connet ile ilgili bazı sıkıntılar yaşadım. Sonra hepsini çözdüm. Edindiğim bilgileri sizlerle paylaşmak isterim belki ihtiyacı olan olur.

Android Auto'nun Bir Süre Donma Sorunu

@zulalyol hocam montaj sonrası apple telefonunu takınca menüler yağ gibi kaydı ancak ben oppo reno 4 telefonumu takınca google haritalar titreyerek geldi. Kısa bir süre Android Auto çalışıp sonra 1-2 dk ekran durmadan titriyordu. İş yerine gidince başka bir arkadaşın apple telefonu ile denedik. Yine yağ gibi aktı. Akabinde başka bir arkadaşın samsung telefonunu takınca onun da problemsiz çalıştığını gördüm. Sonra benim telefonu tekrar takınca yine titremeye başladı. Tesadüfen telefonun tuş kilidi devreye girince ekranın donup titremeye başladığını gördük. Uzun süren araştırmalarım sonucu şunu öğrendim oppo telefonlarda tuş kilidi devreye girince android auto telefonun kilitlendiğini anlamayıp sanki çıkmış gibi algılayıp telefon ile iletişimi kesiyormuş. Çözümü de çok basit pil ayarlarından akıllı güç tasarrufu opsiyonunu kapatıp aynı zamanda aod (always on display) seçeneğini de kapatınca donma probleminin üztesinden geldim. Bazıları tuş kilidinin otomatik devreye girme süresini 30 dk yapmaya çalışmış vs ama bunlara gerek yok. pil tasarrufu ya da akıllı pil yönetimi seçeneklerini kapatın yeterli.

Android Autonun Kopması

Donmayı halledince Basesus marka 50 cm kablo ile telefonu araca bağlayınca aralıklarla bağlantının koptuğunu gördüm. Bunun yerine aşağıda resmini gördüğünüz sipiralli ve 90 derece çıkış veren type C kablo aldım. Daha sonra hiç bir sorun yaşamadım. Bu tip bir kablo hem hızlı şarjı destekliyor, hem de sipiralli olduğu için kapaklı göze sığıyor. Kablolar bağırsak gibi dışarı taşmıyor.

Android Auto Yardım Sesinin Çok Yüksek Olması

Müzik dinlerken haritalar yönlendirme uyarı sesleri çok yüksek geliyordu. İlk başta bulamadım ancak sonradan keşfettim. Ayarlar kısmında "Yardım Sesi" bölmesi olduğunu keşfettim. Bu bölmeden "Deneme Sesi Çal" tıklayarak sesi kısıp veya açıp istediğiniz ses seviyesini ayarlayabilirsiniz.

Sesli Komut ile Android Auto Hey Google Çakışması

Araçtaki direksiyondaki sesli komut tuşuna basınca android auto aktif olmasına rağmen aracın sesli komutu çalışıyordu. Eğer ok veya hey google demek istersem bu çalışmadığı için her seferinde ekrandaki mikrofon simgesine basmak gerekiyordu. Android Autonun 7.0 sürümünü (beta sürümünü) yükledikten sonra ilk defa beliren baloncuk google için sesli komutu çalıştırmam için direksiyondaki konuşma tuşuna uzun süre basmamı belirtince denedim. Bir kez basınca VW sesli komut, 4 sn gibi basınca Google sesli komut çalışıyor.

Spotify İle Şarkıların İleri Alınamaması

Normal SD kart menüsünde şarkıyı istediğiniz yere alma (seek) var. Ancak spotify vb. uygulamalarda şarkıyı kaydırmak yok. Onun yerine yurtdışı forumda şunun kullanıldığını gördüm. Google sesli komut tuşuna basıp mesela "30 sn ileri al" deyin şarkıyı ileri alıyor.

Bir Türlü Beceremediğim

Her türlü uygulamama rağmen (AAStore, Cartube, Fermata vb..) bir türlü ekranda youtube oynatamadım. Muhtemelen benim gıcık oppo telefondan kaynaklanıyor.

Umarım ihtiyacı olanlara faydası olur. Fırsat oldukça ve bütçe buldukça inşallah daha çok retrofit yapacağız.


IMG20211005124710.jpg

IMG20211005145705.jpg

IMG20211006183112.jpg

IMG20211006183147.jpg

IMG20211006183239.jpg

IMG20211006183253.jpg

IMG20211006183317.jpg

IMG20211006183529.jpg


1.jpg
 

Bilgiler hiçbir işime yaramasa da paylaşımcılığınız için tebrik ederim. Püf noktası dediğimiz çok faydalı bilgiler var, elinize sağlık…
 
@sezerc @zulalyol şimdi benim anlayamadığım bişey var;

Mk7 kasada Composition Media MIB2 olarak geçen media ünitesi 6,5 inch olarak geliyordu., ama bu retrofit yapılan ünitenin ekran boyutu 8 inch.,

Mk7 kasada 8 inch Composition Media yoktu ve 8 inch boyutta sadece Discover Pro Navi vardı.,

Bu nasıl oluyor gözden kaçırdığım bir şey mi var..? açıklayabilirseniz sevinirim
 
@sezerc @zulalyol şimdi benim anlayamadığım bişey var;

Mk7 kasada Composition Media MIB2 olarak geçen media ünitesi 6,5 inch olarak geliyordu., ama bu retrofit yapılan ünitenin ekran boyutu 8 inch.,

Mk7 kasada 8 inch Composition Media yoktu ve 8 inch boyutta sadece Discover Pro Navi vardı.,

Bu nasıl oluyor gözden kaçırdığım bir şey mi var..? açıklayabilirseniz sevinirim
Mk7 olan Golf lerin GTI ve R modelleri belli bir tarihten sonra 8" olan ve sağ üst köşede NAV tusu olan 8" ekran ile geliyordu. Mk 7.5 den itibaren tablet ekrana geçiş yapıldı.

Aslında Golf Mk7 de bu ekran gibi olup sağ tarafında setup yazan ekran yok. Bu ekran 2016 model Tiguan çıkması. Zaten ünite uyarsa passat golf tiguan ekranları hepsi birbirine uyuyor.

İlerde firsat olursa NAV yazan ünite ve discover unite de düşünüyorum inşallah.
 
Golf 7,5 da olan 8 inç ekran veya golf 7 de olan 6,5 inç ekran ile 824 veya 840 ünite kullanılabilir.aynı zamanda bu ekranlara harman disc.pro mib 2 navigasyonlu bir üniteyide de tercih edebilirsiniz.Mehmet Ali hocam harman mib 2 yi mib 2,5 çaevirip 9,2 inç ekranla kullandı bu şekilde olabiliyor
 

@sezerc Hayırlı olsun Sezer bey.
Keyifli dinletiler olsun inş.
Kablonun linki vs var mı?1633590931092.png
 

Geri
Üst Alt