0 km Aracın Bagaj Kapağında Sök-Tak/Ayar - Impression Golf


Atesci

Üye
Katılım
8 Tem 2021
Mesajlar
263
Tepkime puanı
467
Konum
İstanbul
İsim
Umut
Herkese selamlar . Sizlere yaşadığım bi olayı aktarmak aynı zamanda fikrinize danışmak istiyorum . 7 Temmuzda 0 olarak yetkili bayii'den teslim aldığım golf 8 aracımı 8 temmuzda istanbulda bi kurumsal tse onaylı ekspertiz firmasına götürdüm . Bagaj kapağının 4 vidalasından 3ünde oynama(birinde çok ciddi boya kalkması var diğerleri nispeten belli olmuyor.), birindeyse hiçbir şekilde oynama yok. Ekspertiz firması parçanın orjinal olduğunu, ancak fabrikasyon olarak bagaj kapağına ayar yaptığını iletti ve buna istinaden aracı aldığım bayiiden, bu parçanın orjinal parça olduğunu, fabrikasyon ayar yapıldığına dair bir kağıt almam gerektiğini söyledi. Bende doğal olarak soluğu bayide aldım. Vidadaki boya atığını ve fabrikasyon bi ayarın yapılmış olduğunu kabul ettiler ancak herhangi bir kağıt veremeyeceklerini ilettiler. 

Ben yarın bir gün bu aracı satmaya kalktığımda, bu 3 vidadaki oynaması ekspertizde sorun çıkaracak mıdır fiyatı düşecek midir? Benim için 0 aldığım araçta ayar işleminin olması hiçbir şey ifade etmiyor yamuk gelmesinden iyidir :)  . Ancak dediğim gibi elbet bir gün bu arabayı satacağım ben. Daha önce benzer şeyle karşılaşan arkadaşlar oldu mu ? Deneyimlerinizi aktarırsanız sevinirim . Ben bayiden kağıt alamasam bile 80kmde ve teslim tarihinden 24 saat içinde ekspertiz raporu aldığım için bir nebze şanslı hissediyorum. Araç alacak arkadaşların mutlaka DİREK ekspertize, ekspertiz olmasa bile teslim aldığında gözle kontrol etmesini kesinlikle tavsiye ederim.

-görseller yarın eklenecektir

 
@Atesci Eğer ekspertiz firması ayar için sök tak yazarsa düşmez ama öyle bir şey de yazamazlar bence sök tak sök taktır çünkü. Onaylı bir belge almalısınız fakat hepsinden önemlisi eğer biniciyseniz çok da fifi diyip binin çünkü yarın ışıklarda gelir biri bam diye vurur hiç bir sorun sıkıntı kalmaz :) değişim olursa tabi bagajda. Sıkmayın yani canınızı bunun için. 

 
Upvote 0
Umut bey merhabalar, eğer baştan fark edip siz teslim almadan fark etseydiniz süper olurdu. Bayiyi süründürürdünüz, ama şimdi olay farklı. Çok kafaya takacak bir durum yok, güle güle kullanın. Kapakta boya vs olsa o zaman değer düşerdi bizim kafalarda. Sök tak ve kendi kapağı sonuçta sorun yaratmaz kanaatindeyim. 

 
Upvote 0
Kullandığımız araçlar koleksiyonluk değil, bir nevi dayanıklı tüketim malı. Varsın sağı solu sökülmüş olsun. Aracın performansına/bütünlüğüne zararı olmayan bir durum için bana kalırsa üzülmeyin.

Arabanız hayırlı olsun, kazasız binmek kısmet olsun. Araba almak bir yatırım değil tüketim, kullanın geçin. 3-5 sene sonra gerçekleşecek potansiyel bir satıştaki pazarlık için stres olduğunuza değmeyeceğini düşünüyorum.

Orjinal bagaj kapağındaki vidada sök tak izi var fiyattan 5.000 lira inelim diyen adamı da kürekle kovalarlar zaten.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
Tüm marka ve model araçlarda görülen bir durum iyi bir expertize göstermezseniz alıcının kafasını karıştırabilir fakat önemsiz bir durum. Önemli olan değişim tamir boya bunu da anlayıp size söylemesi lazım.

 
Upvote 0
@Atesci Cogu vag grubu arabalarinda durum böyle, özellikle kaputlarin cogu bu sekilde , expertiz isini bilmiyor

 
Upvote 0
Önemsiz bir durum ve kafaya takacak da bir şey yok. A'dan Z'ye çoğu markada böyle şeyler olabiliyor. Sonuçta aracınız seri üretim, çoğunlukla makinelerin birleştirdiği bir metal yığını. Kontroller yapılıp öyle fabrikadan çıkıyor, bu tarz söküp takılma ile ayar yapılması oldukça normal. 

 
Upvote 0
İnşallah kontrol ederken orasını burasını kazımamışlardır orjinal mi değil mi diye


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
Upvote 0
durum normal tabi de benim anlamadığım servis neden yazı vermiyor? Merkezden de kayıt oluşturun bence.

Benim focusta kaput fabrikasyon çift kat boyalı çıkmıştı aldıktan 3-4 ay sonra tesadüfen fark edildi. Otosan'dan orijinal olduğuna dair yazı aldım. Hatta hediye bakım filan istedim, araçta anormal bir şey yok diyip hiç bir şey vermediler. Satarken alıcı yetkili serviste ekspertiz yaptırdı, kaput boyalı dediler. Ben zaten öncesinde söyleyip kağıtları göstermiştim alıcıya, serviste durumu söyleyince evet oluyor dedi kağıtta varsa hiç sorun yok dedi. Bence bir şekilde yazılı bir şey almaya çalışın. 

 
Upvote 0
Fabrika o ayarı yapmadan gönderseydi daha büyük sıkıntı olmaz mıydı? En azından son kontrolde farkedip ayıplı mal yollamamışlar. Fabrikanın bu aracın 3 tane vidasını boyalı ve hatasız göndermesi için arabayı komple boyaması lazım ki bu da akıl işi değil. Kaldı ki sizin 4 vidadan 3’ü açılmış, biri ilk günkü gibi duruyor. Bagaj yerinden sökülmemiş bile, sök-tak’tan sayılmaz yani. Bunun için servisten alacağınız kağıda da mecbur hissetmeyin kendinizi. Ben olsam ne zaman satacağım belli olmayan arabanın parmak ucu kadar vidasını şimdiden dert etmez, satacağım zaman da insaniyet namına alıcıya bilgi verirdim. En büyük derdiniz bu olsun. :)  

 
Upvote 0
Bu tip küçük sorunları mesele eden var etmeyen var maalesef günümüzde. Ben olsam bu açtığım konuyu kopyalarım ve ekran kaydını alırım, bu ileride alınacak sök tak çıkan ekspertiz raporundan daha etkili olur bence. 

Yaklaşık 25 gün önce bayilerde istediğim yeni kasa 2021 Caddy'i bulamayınca galerinin birinde buldum ve araç 13 km'de idi. Yine de İlk önce ekspertize soktum aracı öyle aldım satışı.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
Herkesin değerli yorumları için çok teşekkür ederim. Bu konu belgeli olsa en azından içimi bir nebze daha soğuturdu . Aracın ayarsız gelmesindense böyle düzeltilmiş orjinal şekilde bana teslim edilmesi tabii ki daha hoşnut edici bir durum. Ancak neler neler duyuyoruz bundan mütevellit havadan nem kapar olduk. 

**Durumla ilgili bir gelişme oldu. Bu konuya istinaden bir kağıt verilmesinin mümkün olduğu iletildi. Ancak bunun için arabayı birkaç gün misafir edeceklerini ekspertiz yapacaklarını daha sonra fabrikayla aralarında geçecek yazışma sonunda, Aracın son kontrol aşamasında böyle bi ayarın yapıldığına dair bir kağıt verebileceklerini öğrendim ancak kabul etmedim bunu. Üç vida için bu kadar prosedürü devreye sokmanın anlamı yok.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0

0 km alıp 5,5 yıl kullandığım golf 7 aracımı satarken ekspertiz bagajda sök-tak var dedi ancak bizimki öyle ayardan falan bahsetmedi, bu orjinal parça bir bagaj kapağıyla değişmiş olabilir dedi birbirimize giriyorduk orada. Servise gittik alıcıyla Tamaş' a da onlar durumu güzelce izah ettiler arkadaşa sorun kalmadı. 

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt