Yeni Polo dan tekrar Golf 7’ye geçiş mantıklı mı ? (Güncel: yeniden Hoşgeldin Golf 😊)


Hayırlı olsun aracınız :) ben de bu güzel renge güzel bir temizlik ve app şart diyenlere katılıyorum :)

 

Hayırlı olsun çok iyi yapmışsınız, kazasız belasız ağzınızın tadıyla güzel günlerde binersiniz umarım. Golf 💪🏻💪🏻

 
Hayırlı olsun hocam.. ikinci elde sıfır kondisyonunda alınabilecek nadir araçlardan biri diye düşünüyorum ortak tutkumuz golfü.. kullanıcılar çok bilinçli ve araçlarına çok iyi bakıyor. arada ilanlarda gezinirken olsun gündelik hayattaki izlenimlerimle olsun bunu çok net görüyorum. Maşallah aracınız sıfır gibi görünüyor. Güle güle kullanın kazasiz belasız sürüşler dilerim.

 
Evet 1 haftalık kullanımdan sonra gelelim ilk şikayetime aslında şikayet sayılmazda sizlerde durum nasıl aynı şeyler yaşanıyor mu sorayım dedim. 
-Ses sistemi gayet güçlü klasik golf işte basları tatmin ediyor, Polo da da iyiydi ancak bas ve tiz olayı biraz daha güçlü golf 7 de. Ancak! Bir durum var. Özellikle Bluetooth üzerinden applemüzik uygulamasında müzik dinlerken (bu uygulamanın müzik ses kalitesi çok yüksek). Sesleri yükseltince bazı basları belirgin parçalarda basların vurması esnasında aracın muhtelif yerlerinden cızırdama geliyor. Polo da bu yoktu, ses kalitesi arasında çok fark yok gibi bu kadar bas gücü yoksa bile buna yakın sayılır Polo daki de , ancak tespitlerim bu. Sağ yolcu tarafından ve arka kapılardan da olabilir bir yerlerden cızırdama hissediyorum. 

 
@ali_burkay Benim de benzer bir durumum vardı. Daha sonra zırıldamanın şoför cam düğmelerinden geldiğini fark ettim. Düğmeler eskiyince baslarla birlikte titreşiyormuş. Düğmeleri değiştirince sorun düzeldi. Aynı sorun olmayabilir ama benim başıma böle bir şey gelmişti.

 
@ali_burkay Ali bey merhabalar. Bahsettiğiniz zırıltının sebebi kapı içindeki ses sisteminde bass vurduğunda hoparlörün döşemeyle birleştiği noktadan geliyor. O birleşim yeri plastik ve hoparlörü komple çevreliyor. Sadece çevrelediği kısımı çift taraflı bantla dönmek veya yalıtım malzemesiyle çevrelemek gerekiyor. Sonrasında zırıltı kesilmektedir. 

 
bence bas ve tiz seslerinin iyi bir şekilde gelmesi için ve zırıltının kolonların sabitlendiği yerden kaynaklanmaması için kolonların arkasına yuvarlak şekilli izolasyon süngerlerinden takmak lazım. O zaman çok daha tok bir ses elde edilecektir. Sanıyorum golflerde bu izolasyon süngerlerinden yoktu. Bende de aracın son seslerine doğru sesi açtığımda arka sağ  ve sol kapı pandizotlarında cızırtı olmaya başladı.
ha bir de geçen fark ettim şöför ve yolcu kapılarındaki hoparlörler, müzik açıkken kapıları açık olduğunda baslar kapı kapalıyken ki performansı vermiyor kapı kapandığında daha iyi baslar vuruyordu. Sebebi nedir bilen var mı?
 

bahsettiğim hoparlör izolasyon süngerleri şu linktekilerdir. aramızda yapıp memnun kalan varmıdır? 
https://www.aktepesound.com/soundmagus-sp2-kapi-hoparlor-izolasyon-sungeri
https://tr.aliexpress.com/i/4000448643510.html?spm=a2g10.12057483.top.3.6aab6a725Ub6U5

 

Geri
Üst Alt