Skoda’nın yeni SUV’una ait resmi konsept görseller


gdervisoglu

Katılımcı Üye
 
Katılım
16 Haz 2015
Mesajlar
849
Tepkime puanı
2
İsim
Göktuğ D.
Skoda, yeni SUV aracı VisionS’in konsept fotoğraflarını yayınladı. "Kodiaq" ile ilgili ipuçları verecek olan konsept, önümüzdeki ay Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergilenecek.

Araç 4.700 mm uzunlığunda, 1.910 mm genişliğinde ve 1.680 mm yüksekliğinde olacak ve Hyundai Santa Fe, Nissan X-Trail gibi modellere rakip olarak çıkacak.

Aracın 2017’de yollarda olması bekleniyor.

Skoda-VisionS-Concept-Design-Sketch-200-1000x562.jpg

Skoda-VisionS-Concept-240-1000x562.jpg

skoda-visions-1000x562.jpg

 
Abi bu bildigin range rover evoque

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
Ön kısım son kasa Jeep Grand Cheeroke'den arka da son kasa Q7'den (stopları inceltmiş hali) alınmış gibi 



Vallahi katılmıyorum :mad:

VisionC yi hatırlarsanız, o çizimde yeni kasa Superbin ipuçları vardı.

Üretime girecek model oluştuğunda zaten bununla birebir aynı olmayacak. Arka stoplar yeni Superb'den geliyor, mutemelen ön tasarım da öyle olacak..

Açıkcası ben şu çizimleri gayet özgün buldum. Benzettiğin modeller biraz fazla zorlama gibi geldi..

 
Vallahi katılmıyorum :mad:

VisionC yi hatırlarsanız, o çizimde yeni kasa Superbin ipuçları vardı.

Üretime girecek model oluştuğunda zaten bununla birebir aynı olmayacak. Arka stoplar yeni Superb'den geliyor, mutemelen ön tasarım da öyle olacak..

Açıkcası ben şu çizimleri gayet özgün buldum. Benzettiğin modeller biraz fazla zorlama gibi geldi..
Yüklediğin resimlere bakınca aklıma direk bu iki model geldi, özellikle ön kısım grand cheeroke'ye benzemiş bir hayli. 

Ortaya çıkınca görürüz neye benzeyip benzemediğini 

 
Yeni görseller acıktım

11.jpg

22.jpg

 
Stopları bir an Audinin OLED ine benzettim. Sonra bakıp benzemediğine karar verdim. Ancak bu stoplar normal bi stop grubuna benzemiyor. Farklı bir teknoloji var gibi. Bu da demek oluyor ki fiyatı bayağı yüksek olucak zannımca tabiki.

 
@Newerdais Hocam subaru da güzel araba kiaya binmektense subaruya binerim en azından daha havalı ve heybetli duruyor. Bu forester ın ciddi hastası olan çok yakın arkadaşım var kendisi passat sahibi ancak subarunun ikinci eli kuvvetli olmadığından bir türlü yanaşamıyor. ŞU maddi kayıp olayı çok olmasa bende bi imprezaya binmek isterdim.  

 
@kimi-emd  Hocam; subaru dizel otomatik seçeneği forester ve outback modellerinde sunuluyor olması, satışlarda yükseliş sağlayabilir.

freelander 2,2 td,tiguan 2,0tdi ve forester 2.0d bu üç otomobili hertürlü yol koşullarında kullandım test ettim, forester daha başarılı :'(

forester arazi performansı çok iyi,freelander motoru çok gürültülü,tiaguan suv sürüş hissi vermiyor. tabiki bunlar benim naçizane tecrübelerim.

subarunun 7ileri lineartronic şanzımanını ben beğendim,aynı şanzıman 1,6 benzimli turbo levorg modelinde de kullanılıyor lakin ülkemizde iyi

satış arakamları yakalaması için (subaru) sizinde düşündüğünüz gibi 1,6d otomatik yakışıklı bir impreza satışa sunması gerekir.

Ekli dosyayı görüntüle 2033

Ekli dosyayı görüntüle 2032

 

@Newerdais Hocam öncelikle ben forester ı test etmedim ama  subarunun benzer sınıfında xv nin benzinlisini test ettim. Araç boxter motora sahipti duruşu  cam açıları güven hissi arazi yapısına uygun olması takdire şayandı. Fakat yakıt tüketimi  çok büyük probeme sahip. Xv nin normal + az performanslı kullanımlarda bile  tüketimi 12-13 lt civarlarında dolanıyor. Tiguana gelince yeni kasa daha gelmedi ama şu an satışta olan güncel kasa benim çok hoşuma gitmiyor. Ama yenisi dışardan çok yırtıcı duruyor. Freelander ise bu üç suv araç içerisinde tip olarak en beğendiğim ancak hiç test etme imkanım olmadı. 

Levorgu ise bayi de inceleme fırsatım olmuştu  araç biblo gibiydi ama golfteki gibi tok kapı sesi yoktu kapılar kese kağıdı gibi çok hafif sanki insanda güvensizlik oluşturuyor.

Subaru imprezanın dizel otomatik seçeneği olsa çok satabilir çünkü imprezayı benim gibi seven ciddi bir kitle var. 

Son olarak subaru bildiğim kadarıyla en çok amerika pazarında satılıyor  amerikada da benzin ucuz zaten adamlar dizel arabayı sevmiyor. Sırf bu nedenle bile dizel impreza üretilmeyebilir. :)

 

Geri
Üst Alt