CarPlay ve Bluetooth arasındaki ses yüksekliği farki


Recep_Gul

Paylaşımcı Üye
 
Katılım
14 Tem 2018
Mesajlar
2,637
Tepkime puanı
2,920
Konum
Berlin
İsim
Recep
Bugün fark ettim, telefonu araca Carplay il bağlayıp müzik açtığımda ses normal seyrinde gidiyor.

Kabloyu çıkardığımda otomatik olarak araç, telefonu Bluetootha geçiriyor ve hiç ses ayarıyla oynamamama rağmen (ses seviyesi aynı) oldukça yüksek çıkıyor ve müzikteki kalite de bariz belirginleşiyor. 

Bunu sizlerde fark ettiniz mi? Bu bir problem midir? 
 

Daha önce android kullandığımda bu problemi fark etmedim acaba ios'tan kaynaklı bir durum mu?
 

 
@Recep Gül aynı şeyi CarPlay olmadanda yaşıyorum, 819C üniteli yeni Polo aracımda, telefon USB den bağlı iken araç multimedia ekranında  albüm kapak resimleri çıkıyor diye müzikleri o yolla dinliyordum, geçenlerde USB den kablo çıkınca araç direk Bluetooth a aldı müziği ve o an ses yükseldi ve sanki daha canlı ses gelmeye başladı. Bu olayda ses kalitesi de artıyor mu yoksa sadece ses seviyesi mi yükseldi diye de merak etmiyor değilim. Demekki aynı olay CarPlay de de oluyormuş. Acaba Bluetooth un verdiği ses kalitesi daha mı iyi?

 
@Recep Gül  ses ayarlarında başlangıç sesi gibi bir sekme olmalı. Orada aux başlangıç sesi, trafik radyo uyarı  sesi gibi ayarlar vardı yanlış hatırlamıyorsam. Seviyeleri ayarlanabilir. Geçişlerde ses azalması bu nedenle de olabilir.

 
@ogzogz hocam o ayarlarla pek alakası olduğunu zannetmiyorum.Başlangıç  ses seviyesini sona açsamda bişey değişmedi.

 
@ogzogz daha doğrusu açılışta güya ses seviyesini belirliyor ama ben pek değişiklik fark etmedim. Aynı zamanda hıza bağlı ses adaptasyonu da işlevsiz . Sadece görüntü olarak duruyor ekranda 

 
Yabancı kaynaklardan anladığım kadarıyla carplay de ses kalitesinin bluetooth a göre çok kötü olduğunu yazmışlar.

 
@Recep Gül Peki CarPlay açıkken media tuşu ile kaynağı değiştirip Bluetooth yapınca CarPlay kullanılabiliyor mu? Ya da müzikleri Bluetooth dan dinleyip, navigasyon vs için CarPlay kullanılabilir mi?

 
Kablonuz oem bir kablo mu yoksa orjinal mi? Aynı sıkıntıyı OEM kablo kullanırken yaşamıştım.

 
Bu sorun herkeste var sorun mudur onuda bilmiyorumda benim golf araçtada tiguan araçtada bluetooth ve carplay ses kalitesi aynı değil maalesef.

 
@smhk orijinal kabloyu evde kullaniyorlum,arabadaki oem  bir kablo

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Recep Gül Orjinal kablo ile denemenizi tavsiye ederim bende ses konusunda fark etmişti ama Bluetooth ve carplay arasındaki farkı test etmedim.

 

Orjinal kablo kullanınca fark olur diye düşünüyorum.

 

Geri
Üst Alt