125K TL Bütçeye Araç Önerisi


ycetin

Katılımcı Üye
 
Katılım
7 May 2018
Mesajlar
770
Tepkime puanı
759
İsim
Yasin Çetin
Arkadaşlar Selam,

Yakın bir arkadaşım 125K TL bütçe ile otomatik vites ve 2.EL piyasası olmak kaydıyla araç alacak. Benden tavsiye istedi.

Mevcut piyasa şartlarında ben yeni kasa polo, ibiza (1.0 tsi) tavsiye ettim. Sizlerinde tavsiyesi varsa başım üstüne.  :sofor:

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Eğer illa b segmenti olacak demiyorsa 125k verip b segmenti bir otomobile binmektense birkaç yıl eski c segmenti tercih etmesini tavsiye ederim. Otomobilden beklentisi nedir onu da bilmek lazım tabi.

 
hocam 125k arada bir rakam olmuş.Üstüne bir 10-12 bin daha koyup sıfır polo 1.0 tsi comfortline dsg düşünülebilir.

 
sıfır ibiza yada sıfır yeni corsa bu fiyatlara alabilirsiniz. ikiside iyidir.

 
Golf olsun 2014 2016 arası olsun zarar etmez bence gayet o fiyatlara çok km yapmamış otomatik golfler var golf 6 bile olur sonuçta b segmet te o kadar verileceğine.... yada c segment diger markalara bakılabilir bence karar sizin dır her ne alınırsa hayırlar getirsin mutlu günlerde binerler inş saygılarımla

 
@ycetin Sifir km lpg'li otomatik egea alir keyfime bakardim, 2.el piyasasida var-yedek parcasida ucuz, her daim sifir km, dacia-lada olsun sifir km olsun

 
Ucu  konyadan jüpitere kadar uzanan free tavsiyelerde bulunabiluriz 

2008 5.20 d den tutalım 

2018 clio icona kadar uzar gider

O nedenle tavsiye mantıksız olur!

 
@ycetin Sifir km lpg'li otomatik egea alir keyfime bakardim, 2.el piyasasida var-yedek parcasida ucuz, her daim sifir km, dacia-lada olsun sifir km olsun
Benim görüşüm de sıfırdan yanaydı ta ki geçen sene ikame araç olarak bir hafta egea kullandım araç daha 16k de idi. 2019 egea ya binmektense 2010 km düşük golfe binerim.

 
@bf417 Bütceyi göz ardi edersek dogru, ama burada söz konusu olan bütce sorunu, yoksa bmw-mercedes-audi de olur ama bir arizada, özellikle otomatik arabanin arizasinda ciddi sorunlar cikar. Egea gibi bir arabayi gencler begenmez ama ben yasim dolayisiyla sahinleri-toroslari kullanmis birisiyim, o yüzden egea fiyat-performans ve yedek parca olarak cok iyidir.

 
@frknyldrm Beklenti olarak b yada c segmenti olabilir. Yakıt benzin olması durumunda ortalaması çok yüksek olmaması gerekiyor. O yüzden 1.0 tsi b segmenti mantıklı geldi. 2-3 sene eski c segmenti piyasa o fiyatlara zor bulunuyor artık.

 
@krym hocam olaya çok farklı açılardan bakıyoruz. Saymış olduğunuz araçlara çok skala altı araçlar. 

 
@Savatage bence belli kriterlerde mantıklı olabilir hocam. Örn: b segmenti , otomatik, benzinli, 1-2 yaşında bu kriterler uygun araç tavsiyesi olabilir .:) 

 
@bf417 Kesinlikle katılıyorum hocam. Egea vs. araçlar çabuk dökülen malzeme kalitesi oldukça düşük araçlar. 2019 egae yerine 2012 golf tercih edilebilir. 

 

1.0 tsi / manuel / comf / POLO

2017 MODEL (yeni kasa yani)

Km 40 bin civarı ve üzeri 

Piyasası 115-118 

15- 20 bin km de 

120-125 arasına çok rahat

Dsg ? +10 bin koyun 

 

Geri
Üst Alt