Bakan Varank'tan yerli otomobil paylaşımı


AhmetCakmak

Yönetici
Katılım
17 May 2017
Mesajlar
5,763
Tepkime puanı
8,294
Konum
İstanbul
İsim
Ahmet Çakmak
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, 27 Aralık'ta görücüye çıkacak olan yerli otomobilin brandalı fotoğraflarını paylaştı.

Malezya'da basın mensuplarına konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, otomobilin 27 Aralık Cuma günü Gebze’de tanıtılacağını açıkladı.

Bu açıklamanın ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan bir paylaşım geldi.

Varank, Twitter hesabından otomobilin brandalı fotoğraflarını paylaştı.

9K4aVq4bmEel9I1UXcdyWg.jpg


2011'den beri gündemde olan yerli oto için süreç, 2017'de Erdoğan öncülüğünde hızlandı. 2017'de Türkiye'nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu İşbirliği Protokolü, Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell Grubu ve Zorlu Holding'le imzalandı.

Projedeki '5 babayiğit'in yanı sıra TOBB da şirkete ortak oldu. Gebze'de inceleyecek 6 ortaklı projede imzalar atılarak, 31 Mayıs 2018'de Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. (TOGG) ismiyle projeyi gerçekleştirecek şirket kuruldu.

Şirkette Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell ve Zorlu Holding yüzde 19'ar, TOBB yüzde 5 payla yer aldı. TOGG CEO'luğuna Haziran 2018'de Mehmet Gürcan Karakaş getirildi ve faaliyetler Gebze'deki Bilişim Vadisi'ne taşındı.

NTV

 
Farkılı bir açıdan bir foto ekliyim bende, bilişim vadisinde çalışan arkadaşım göndermişti geçenlerde 

IMG-20191210-WA0000.jpg

 
Zorlu holding bu işte niye varki ?

Yerli araçta torpidoda  Vestel no frost buzdolabı en boş donanımda bile standart mı olacak mış???

 
Bir olumsuzluk bir kulp bulmak isteyenler oluyor illa
Tamam hocam....tükürdüğümü yalayım

Tablet muadili multimedya ekranı yada entegre ekran farketmez yaparlar ve hatta hayalet kadran üretebilme kapasitesi var vestelin....

Bunu es geçmişim...

Şasi ve mekanik - yürüyen üzerine kafa yoğunlaşınca

Akıl BMC ye Otokara kayıyor

Elektronik sistemlerde de  Aselsana kayıyor (askeri araçlara elektronik sistem üreten sivil araca da üretir falan)

Sallama   olayına gelince ?

Alaman Mk8 e sallamışız

Yerli arabanın sallanacak tarafları olursa sallarız tabi....

Kusursuz güzel (global dilde karşılığı ELEGANCE dır)

Yerli aracı niye alkışlamayalım..

Yanlız kaput amortisörlü olsun ...Almanlar bizi kıskansın beee!!!!

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yerli otomobil değil doğrudan yerli suv, normal bir otomobil bile çıkaramadan iyi boost yemişiz.

Tarihin en ucube otomobili geliyor olabilir. İlgililerin ilk deneyimi olduğu için söylüyorum umarım yanılırım. 
Ne çıkarsa çıksın Golf 8 den güzel görüneceği kesin.

Çıkıp çıkmaması beni çok ilgilendirmiyor, gıda ürünleri dışında(buna da zorunlu olduğumuz için) hiç bir elektronik mekanik teknolojik vs artık herneyse Türk malı tercih etmiyorum, gelecekte de etmem de. Nede olsa gün geçmiyor ki Yerli üretim ve Türk Malı logosu bulunan ürünlerin %99unun kalitesizliğinden, çalınmış malzemesinden, 3-5 kullanımda elinde kalmasından dolayı utanmayalım.

En azından PSA kullanıcıları terfi eder fransız arabasına biniyorum diye.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Herşeyin Ilk olanı Cesaret ister.Bence
Her Ne kadar ilk diyemesek de ( ANADOL ) ELBETTE desteklemek ve katkı sağlayacak şekilde elstirilerede musade etmek önemlidir. Şahsi Fikrim Bu konuda Geç Kalınmış Olunması, fakat zararın neresinden dönülürse Kârdır mantigi ile Az zamanda Çok büyük işler yapmak lazım Cumhuriyet ' in ilk zamanlarında olduğu gibi.
Umarız Türkiye Cumhuriyetine Yaraşır Yakışır bir Otomobil ortaya çıkarabiliriz ve Geç Kalınmış bu Işleri Toparlamis Oluruz.
Sevgili Golftutkunu Forumdaslarimiz Bu konuda Lütfen Elestiri ve Övgülerin Dozunu Aşmadan Fikirlerimizi özgürce dile getirelim. Özellikle siyasilestirmemeye dikkat edelim

Herkese Keyifli Forumlar diliyorum .

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
İstiklal marşı bugün arapça okunmuş bir üniversitede!

Türk arabası diye Türkiye'nin arabası diye laf edilmeyecek elestirilmeyecek  diye bişe yok

Dandik araba ise dandik der geçeriz

İyiyse güzel deriz

İstiklal marşını oryantal arabeske çevirenleri es geçip

Bir Arabaya şak şak yapmak garip oluyor...

10 bin 100 bin 1 milyon cami yapılmış !

Yapılacak tabi (ihtiyaç var yada vardır)

Ama mimar sinanın selimiyesi gibi cami yapamıyorsan ....yaptığın camilere ben şak şak yapmam cami der geçerim...

Vayyy be Türkler ne araba yapmış dedirtecek bir araba olursa milleti kıskandırırsa eyvallah....

Tam siyaset oldu!!!!

 
yerli üretimi hep desteklerim ancak bu iş sanki olmayacak gibi..çünkü otoda know how umuz yok..kopyala yapıştırla da olmaz..diğerlerini bilmemde vestel acayip dandik bir firma..aldığım tüm beyaz eşyalar bozuldu..asla ama asla almayacagım bir ürün..

 
Benim için çok cazip fiyatlı olması lazım misal veriyorum Golf ayarında araba yaptılar diyelim.

VW 190 bin TL ise yerli oto 120-130 bin olmalı full + full olmalı ve ağzıyla kuş tutmalı yoksa almam ben. Ayrıca Cumhurbaşkanı dahil tüm devlet kadroları yerli otoyu makam aracı yapmalı passat ve mercedes ne varsa lüks makam aracı devri bitmeli. Yoksa asla almam. 

 
Sadece 6 ayda %100 Türk Mühendisliği ile yaptığımız arabayı., Sırf arabanın benzini yok diye üretime geçirmeyen bir milletiz.,

Kardeşim aynı araçtan 2 tane prototip boşuna mı yapıldı, diğer araca bin., YOOoo neymiş efendim resmi makam aracı siyah olacak sırf diğer aracın rengi beyaz diye aracın benzini olmasına rağmen binilmiyor., 

Elin Almanı na bunu anlatsak bizimle ****** geçer., Aynı olay başka bir ülkede yaşandaydı inilir diğer araca binilir işine gücüne bakarlar.. 

Sen 50 sene ateş böceği gibi yan gel yat., Elin çekleri 100 yıl önce (E segmenti) araba yaptılar., Sanki uzay mekiği yapıcaz bizim yeni aklımıza geliyor..

 

Hatırlarmısınız arkadaşlar eskiden 20 yıl önce jet fadıl diye bir sahtekar vardı “İmza” markalı araba yapçam diyordu hatta prototipi bile yapılmıştı.Futbolcular reklamlarında oynardı Alpayda oynamıştı şimdi millet vekili hani.O zaman onlar vardı şimdi bunlar var zihniyet aynı.Arabada marka yaratmak tutturmak satmak çok zor.sen asıl işin olan tarımı hayvancılığı bitirdin otomotivdemi başarılı olcan.Bunlar hep rüzgar işler.Yerli araba alırım ama alman arabasıyla aynı para olmayacak.

Vestel pil işinde katkı yapacak arabalara.Evde vestel ürünleri kullanıyorum hanımdan dolayı.Yerli markaları tercih edelimki çok satsın gelişsinler.Yalnız elektronikte çin firmalarıyla başetmek imkansız.Bu arada benim tel vestel şu an hanımın telde tapatalktayım[emoji16]


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 

Geri
Üst Alt