değer kaybı davası hakkında


caglar_61

Katılımcı Üye
 
Katılım
26 Mar 2017
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
503
Konum
Ankara/Trabzon
İsim
Caglar
dostlar 5 ay önce site otoparkında aracıma sürtüp giden şahıs iki hafta önce ortaya cıkıp olayı itiraf etti  neyse tutanak tutuldu kusur karşıya verildi falan araç boyasız göçük düzeltmeyle yapıldı bir de jant boyandı.600 küsürlük bir işlem oluştu. bu işlem sonrasında şahsa değer kaybı davası açabilir miyim? Bu konuda hakkında bilgisi olan var mı acaba?

 
@caglar_61 kendi cebinizden mi yaptırdınız yoksa kaskodan mı?

 
Merhaba

@HONEY arkadaşımızın açıklamasına ek olarak masrafın %20-30 u karşılanabiliyor ve plastik aksamlar dikkate alınmıyor diye biliyorum bende. Başıma geldi, tampon ve far değişimi oldu araçta. Yalnızca far değişiminden doğan masrafın hasarı değer kaybında gösterildi. O yüzden 600 tl lik hele ki boyasız göçük düzeltmeyle yapılan bir işlemde alacağınız ücret fazla olmayacaktır. 3-6 ay arası sürüyor genelde. Takipçilere verirseniz tahsil edilen tutarın %25-30 u nu kendilerine alıyorlar. tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda bahsettiğiniz hasar için uğraşılacak bir şey gibi gelmedi bana. Geçmiş olsun diyelim

 
600 liralık göçük düzeltme+jant boya işleminden değer kaybı çıkabilir mi acaba bilemiyorum. Boya olsa daha yüksek ihtimal çıkardı. Sigorta şirketinizi arayıp bilgi alın isterseniz.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bazen değer kaybı için dava açmadan da ödeme alabilirsiniz. Bunun için karşı tarafın sigorta şirketinin internet adresinde bunu talep edebileceğiniz bir bölüm olmalı. Ancak arkadaşların da dediği gibi plastik aksam kapsam dışı. Bir de aracın o bölgeden daha önce hasar almamış olması önemli.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
İtiraf ettiyse ben olsam nakit 1000tl nakit isterdim. 

Direniş gösterirse farklı çözümler denenebilir ;)

 
Benim daha yeni başıma bu durum geldi.

500TL tramer kaydına karşılık 1409TL değer kaybı aldım.

Şöyle ki kazasız hasar kayıtsız aracımı aldıktan 2 hafta sonra sol ön çamurluğuma park halinde iken çarptılar. Sigorta karşı tarafı %100 suçlu buldu. Kendi ustama yaptırdım zaten hasar çok değildi ince bir macun ve boya işlemi yapıldı. 500TL tramere işledi. Karşı tarafın sigortasına mail ile başvurdum dilekçemi yazdım, imzaladım tarattım ve mail ile sigorta şirketine ilettim. 6-7 gün sonra bugün mesaj geldi ve param yarın yatacakmış. sitelerinden kontrol ettim 1409TL hesabınıza iletilecektir yazıyor.

Demem o ki bu durumlarda sakın aracılara para yedirmeyin. Hiçbir belge toplamadım. Sadece dilekçeyi karşı sigorta şirketine ilettim ve ödeme alacağım. Eğer karşı şirket ödemeyi kabul etmez ise dava yolunu ve aracı şirkete gitmeyi düşünebilirsiniz. Bildiğim kadarıyla absürt bir durum veya cins bir sigorta şirketine gitmezseniz direk ödüyorlar.

Linkten kaza sonucu açtığım başlığı görebilirsiniz.

Golf Sol Çamurluk Hasarı

 
@Negatiwe  şahıs ödemiyorum resmi olarak tutanak tutup işlem yapabilirsiniz aksini idda ediyorsanız buyrun mahkemeye başvurun derse!

 çok merak ettim hocam ne gibi farklı çözümlere başvurulabilir ne geçirdiniz aklınızdan acaba?

 
@Negatiwe  şahıs ödemiyorum resmi olarak tutanak tutup işlem yapabilirsiniz aksini idda ediyorsanız buyrun mahkemeye başvurun derse!

 çok merak ettim hocam ne gibi farklı çözümlere başvurulabilir ne geçirdiniz aklınızdan acaba?
Ben aradan geçen iki haftaya takıldım.

Ertesi gün neden gelmedin? 

 
@Negatiwe vicdan yapmış olabilir ..

yada.eşi falan çarptı oda ayıp olmasın sahibini bulayım derken 2 hafta geçmiş olabilir

 
Ben aradan geçen iki haftaya takıldım.

Ertesi gün neden gelmedin? 
aslında aradan iki hafta değil 5 aya yakın geçti iki hafta bahsettiğim bu konuyu açmadan iki hafta önce oldu manasındaydı. açıkcası hasarı yaptırmış olsaydım mecbur nakit verecekti artık kavga dövüş ne gerekiyorsa. aynı sitedeyiz ve aylarca bekledi gerekçe olarak bi ay tatile gittik filan deyip geçiştirdi samimiyetsiz bi adamdı  birde ilk gelip söylediğinde bütün ailesi yanındaydı 15 yaşındaki cocuğu bile yorum yapıyor olur böyle şeyler diyor eşi gelmiş çarpmadım da dokundum sadece diyor. o ilk zamanın siniri benden geçmişti de başıma bela alacak bi harekette bulunmadım. o yüzden imkan varsa her türlü bunlardan davacı olmak istiyorum yoksa üçünde beşinde değilim. seneye en yüksek dilimden sigorta yaparlar inşallah buna.

 

5 ay sonra itirafın sebebi ilginç

Vicdan azabı tüm vücuduna metastaz yaptı demekki adamın....

Bende çocuklukta mahalledeki bakkaldan 3-4 tane misket çalmıştım 

Vicdan azabı oldu okulda dersleri dinleyemez oldum geceleri rüyama girdi devamlı  bakkalın sahibi gelip enseden yakaladı sayısız rüyada ....3 yıl sonra gidip itiraf ettim....parasını vermek istedim almadı

 

Geri
Üst Alt