iridyum buji hakkında


cengiz74

Katılımcı Üye
 
Katılım
10 Ara 2019
Mesajlar
582
Tepkime puanı
197
İsim
cengiz
Sevgili golf tutkunu arkadaşlar,

aracım 38 binde 5.yıl bakım zamanı geldi 2014 1.2 midline benzinli aracım.Servis danışmanı bujiler de değiştirmemiz gerekir dedi.Acaba iridyum buji taktıran var mı?? konu hakkında bilgisi olan paylaşırsa sevinrinim..Wv servisi bizde iridyum yok orjinal neyse onu takarız dedi.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@cengiz74 Arkadaşlar servis iridyum buji bizde yok bizde şase numarası neyse onu takarız dedi..bilginizee

 
45 binde ngk iridyum buji taktırmıştım memnunum

 
@eren34 peki araçta herhangi bir arıza veya motorda alışılmadık bi durum oldu mu? ben 1996 model il arabam olan peugot106 ya taktırmıştım motor sapıttı resmen eskiye döndüm o yüzden soruyorum?

 
1.2tsi aracın bujileri 60 bin km de değişiyor. Servisler gerçekten çook üç kağıtçı nasıl yolacaklarını şaşırdılar artık. ayrıca benim bildiğim orjinali zaten ngk iridyum bujidir. @cengiz74 benim sana tavsiyem kesinlikle değiştirmemen. çalışmayan buji eskir mi? daha 38 bin km de aracı. durarak aşınacak eskiyecek oksitlenecek bir şey değil ki hangi sevis o söylede bir daha gitmesin kimse.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@golfomania daha iyi ateşleme.ben eski arabamda kullanmıştım.bu bujilerin tepesi deliktir.ateşlemeyi daha iyi yaptığını söylüyolar

 
@tuncer_2632  Tunce bey benim aradım 38 binde değişiti ama 5 yıl oldu alalı ya zaman ya da km göreye değişiyor bujiler bence dğeişmesinde fayda var ..iyi sürüşler .bu arada çıkan buji ngk bujiyidi

 
@tuncer_2632 düşüncene saygılıyım ama ben dğeiştirdim en az 5 yıl kafam rahat olur..Ayrıca ben geçen yıl bıu zamanlarda servise söylemiştim bujileri değişelim diye gerek yok demişlerdi..

 
@cengiz74  hocam buji motor yağı değildir. soğutma sıvısı değildir. hidrolik yağı değildir. araba yol yapmadıkça çalışmayan bir parça bunun zamanla eskimesi gibi bir şey söz konusu da değil hele ki 38 bin km de. on yıl beklet sonra marş bas yine aynı şekilde çalışır.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@tuncer_2632  neyse hocam boşverelim oldu bitti takıldı .:) beni rahatsız eden başlka bi konu var o da frene basınca gelen gıcırtı sesi.Bi fikrin var mı? Geçen yıl da oldu servis bıurçları söktü ve yağladı.servise gttiğimde ses olmadığını söylemiş ıusta servis danışmanı arkadaş söyledim bnunu normal bi ses olduğnu söyledi.sizde va rmı böyle bi ssess?

 
@cengiz74 hocam mekanik parçaların bir biri üzerinde hereketi ve sürtünmesinden kaynaklanan seslerden korkmanıza gerek yok. Sonuçta herketli parçalar gıcırtı gucurtu sesi olabilir. hee olur takır tutukur pat küt diye ses o zaman endişelen. 4 yıl 1.2 tsi araca bindim ön takımda gıcır gucur sesler oluyordu hepsinde var zaten. çok aşırı olmuyordu açıkçası ben hiç aldırış etmediğim için dikkat etmiyordum. şu anki aracım 2019 model 8 aylık araç bunda da aldırmıyorum ancak bunda tık ses gelmiyor.

 
@tuncer_2632 Anladım .hayırlı olsun aracınız.ya benim sese karşı takıntım var .sessiz bi sürüş istediğim için böyle seslere takıntım var.Bir de 100 km üstünde gtitğimde sol ön camdan ıslık sesinme benzer rüzgar sesi geliyor.Yuotube de bir kullanıcı araya pvc lastik koymuş sesi kesmiş.Ben de deniycem bakalım.Bu arada sesten konu açılmışken ses yalıtımı da yapmayı düşünüoyorum özelikle damlumbaz ve bagaj kısmılarına.ciddi olaran ses kesiliyormuş

 

@cengiz74 hiçbir arıza oluşmadı zaten doğuş otoda taktırdım genel bakımda servisin kullandığı ürün yani

 

Geri
Üst Alt