Yağ kaçağı hakkında


reko

Katılımcı Üye
 
Katılım
6 May 2015
Mesajlar
923
Tepkime puanı
292
Konum
İstanbul
İsim
ReKo
Araç
GOLF 1.2 TSI COMF. MANUEL
Arkadaşlar araç 2015 1.2 tsi manuel 68000km de .. aşağıdaki resimlerde oluşan yağ kaçağı mevcut..motor yağında azalma yok ..benim düşüncem şu ince borudan akıp alttaki fren merkezine geliyor uzun zamandır da var..belki normal bir durumdur..(fren hidroliği de olabilir bilemiyorum) belki turbodan kaynaklıdır..yani bir çok kaynaktan gelebilir

daha önce böyle birşeye denk gelen varmı normalde tsi motorda olmayan bir durum..ben kimseden duymadım da sağlam bir motor çünkü...sanırım lifte çıkartıp baktırmam lazım..maslakta iyi bir usta önerisi de alabilirim..

Not: resimler üstten çekilmiştir..

PHOTO-2019-12-09-21-27-42 - Kopya.jpg

PHOTO-2019-12-09-21-27-40.jpg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam alttan bakmadan tam net birşey söylemek zor. Çünkü fotodan aracın neresine bakıyoruz tam anlayamadım. 

Motorun arkasındaki boşlukta ise turbo olabilir. 

 
Upvote 0
@Kysr038  kaputu açtıktan sonra sürücü tarafı akünün yanından bakınca... tam akünün alt tarafı...

 
Upvote 0
@salcek .bende hidrolik olabilir diye düşünüyorum..frense zaten riske giremem.. baktırmak farz oldu..bir de fren hassasiyeti azaldı gibi..

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
@salcek .bende hidrolik olabilir diye düşünüyorum..frense zaten riske giremem.. baktırmak farz oldu..bir de fren hassasiyeti azaldı gibi..
hidrolik haznesinin kapağını gevşemiş mi veya sızıntı var mı kontrol edin., şayet sızıntı var ise hidrolik kabının etrafı ıslak olacaktır., bir de hidroliğin haznesinin üzerinde min./max. çizgileri bulunur, hidrolik açık renkli bir sıvı olduğundan hidrolik seviyesini göremeyebilirsiniz., bu sebebten araç düz bir zemindeyken hazenin kabını hafifçe sallayıp sıvının seviyesine bakın.. her ihtimale karşı mutlaka baktırmak lazım., çünkü fren hidroliği çok illet bir sıvıdır başka yerlere teması halinde temas eden bölgelere kablolara vs.. zarar verir..

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
Merhabalar bu sorun benimde başıma geldi sorun ile ilgili bir sonuca vardınız mı yardımınız için şimdiden teşekkür ederim. 

 
Upvote 0
Merhabalar bu sorun benimde başıma geldi sorun ile ilgili bir sonuca vardınız mı yardımınız için şimdiden teşekkür ederim. 
Sorun boru ile fren merkezi birleşim yerinde boruyu sildim ama uzun zamandır bakmadım sıvıda hidrolik yag değil

 
Upvote 0
Bire bir aynı şey bende de var hocam 

hidrolik yağ borusunu değiştim ama ondan sonra gene hem değişen boru yağlama yaptı hemde aynı şekilde foto daki gibi içerde de böyle yağlanma var 

 
Upvote 0
@reko hocam tesadüf şu ki 1,2 tsi 2015 67000 de aracımda birebir aynı durum olduğunu farkettim bende. tam borunun uç kısmında taze yağlanma var .. alt kısımlarda da önceden yağ bulaşmış eskimiş görüntü var.

forumumuzda daha evvelden şöyle bir konu daha açılmış. aramızda servisle görüşen veya sorunu netliğe kavuşturan oldu mu acaba? endişelendirdi bu durum beni. 




 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
@reko yağlanma yapan kısımları balata spreyi ile güzelce temizleyin 2 kutu tertemiz yapar oraları. Sonrasında hergün kontrol edin kaçak olan yer belli olur. Öteki türlü bilmeyen biri olursa şundan bundan diyip sökmeye başlar. Bence en ucuz ve basit teşhis bu olurdu.

 
Upvote 0
@agacmalzeme uzun zmaandır bakmamıştım.devirdaim için aracı kaldırdıgımda hidrolik yağını gördüm..yine kaçırıyor..yarın serviste baktırıcam belki hortum kaçırıyo olabilir..

 
Upvote 0
Merhaba aradan 1 sene gecmis dün periyodik bakima girerken ekstra bir durum var mi dediler servise ilettim. Forumdan ve bu konudan da bahsettim .. hepimizin aracinda olduguna gore kronik bir durum olabilir diye dusundum karsilasiyor musunuz diye sordum. Dikkat etmediklerini bu yonde sikayet gelmedigini soylediler. 

Sizinti olan bolgenin "debriyaj üst merkezi" olduğunu söylediler.  Aracla teste ciktigimizda kavrama tepkilerinin gayet yerinde oldugunu debriyajin yumusak oldugunu sistemde hava olabilecigini ve sıkışmadan ötürü terleyebilecegini soylediler. Iyi niyete sokup garantiden degistirelim tertemiz bin dediler. Filmin sonunda %30 malzeme %50 iscilik indirimi ile 1200 tl rakam çıktı.  Beklemede bıraktım.  Araci yilda 5000 km kullaniyorum asagi yukari . Bunun 4000 i uzun yol 6 ya atip gidiyoruz. Aracta bir sorun oldugunu dusunmuyorum ama kaputu acinca hemen gozum oraya takiliyor. Sizlerden gorusen oldu mu? 

Aracim 1.2 tsi manuel 68.000 de 2015

 
Upvote 0


Geri
Üst Alt