GOLF 7.5 arka tampon yırtılması


aaaccc

Yeni Üye
Katılım
15 Haz 2018
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Konum
Bursa
İsim
Altan
6444A6CC-966A-496F-B8D1-12AAD3E6D854.jpegMerhaba, forumda genellikle konuları takip eden bir kullanıcıyım fakat bugün yaşadığım talilsiz bir kaza sonrasında sizlerin yorumlarını almak için ilk konumu açıyorum. Aracımla bugün bir avm nin dış otoparkında fark edemediğim kırık bir beton duvara geri geri gelirken çarptım. Çarptığım duvarın bir parçası kırık olduğu için sensör tam algılayamadı, manevra frenleme fonksiyonu devreye girdi belki daha büyük hasarı önledi fakat tamponda 5cm çapında yırtık, krom çıtanın bir kısmında ve tampon altındaki siyah plastikte çizikler oluştu. Aracımda eureko kasko var, araç 1.5 yıllık. Sizce mini onarımdan çözülür mü yoksa serviste tampon değişimi mi yapılır?  Değer kaybı olur mu?

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben olsam rötuş yapar binerim, servise gitsen 2000-3000 yazarlar, 2. Seçenek orayı düzettirip boyatmak 3. Seçenek çok pinpirikli iseniz sarı sitede bir sürü hurda araç ve sadece tampon satan var, değer kaybı bence olmaz plastik sonuçta, bu arada park manevra freni devrede değilmi? O özellik olmasa dsg ye alışıncaya kadar en az 50 defa çarpardım,

 
Öncelikle geçmiş olsun. Ben mini onarım derim.

Parmak ucu kadar yer için tramer girmesini mantıklı bulmuyorum.

 
@aaaccc

                  Tampon degisimi arabanin degerini düsürmez, ama yerinizde olsam tamponu degistirmem oldugu gibi birakirm veya rötüs yaptiririm. Cünkü tekrar etmiyeceginin garantisi malesef yok, gecen hafta sikisik trafikte ticarinin teki geldi benim sol arka camurlugun oldugu yere vurdu (Tampon kismi). Böyle seylere ilk birkac gün cok kafa takiliyor. Arabayi satmadan önce bütün rötüsleri tek seferde yaptirisiniz, ben öyle yapiyorum, hatta gecen mayista rötüs- tamir  ettirmeden oldugu gibi sattim, hemde kazasiz piyasa fiyatina.

 
Kesinlikle katılıyorum ben aracımı aldıktab 40 gün sonra yumurta büyüklüğünde dolu yağdı 16.000 hasar kaydı var, tavan direk boyandı, servis tavan sacını değiştirmek istedi kabul etmedim, kaputta kusur var her şey kader tek hayatımız var keyfine bak...

 
Hocam bunu sanayide 100 200 gibi fiyatlarla yaptirabilirsiniz. Servise veya kaskoya gerek yok bence

 
Plastik kaynak sonrası lokal boya işinizi görecektir. O kadarcık hasar için tampon değişmeye gerek yok. Geçmiş olsun Allah beterinden saklasın.

Edit: Mini onarıma hiç gerek yok, kaskonuzu bu gibi bir hasar için bozdurmayın derim. Hem tramer işlenmemiş olur.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
iki gün önce aynı durumdan arka tamponu komple değişttirdim ve toplam herşey dahil 2700 tlye bitti yetkili serviste aklınızda bulunsun difizör yani çıtalar arka tampona dahil değil yani ek olarak siparişle geliyor.

 
sanayide plastik kaynak + lokal boya diyorum

 
O kadar masraf ve trameri göze aldıysanız bu kadar küçük şey için 3e 5e bakmayin yaşadığınız bölgede bu işi hakkiyle yapacak bir yere gidip yaptırın. Kaskoyu karıştırmayın.

Bu gözler neler gördü, neler yapıldı. Öyle bir halledilir ki yaşandığını bile unutursunuz.

Geçmiş olsun.

 

Geri
Üst Alt