İstanbul- Ankara dönüşü yaşadığım otoban tuzağı


caglar_61

Katılımcı Üye
 
Katılım
26 Mar 2017
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
503
Konum
Ankara/Trabzon
İsim
Caglar
Merhaba dostlar bir haftalık İstanbul tatili sonrası Ankara'ya dönüşüm esnasında yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum belki benim saflığımdan oldu bilemiyorum ama benim yaşadığımı yaşayanlar kesin vardır.

FSM köprüsünü geçtikten sonra yol sağdan Ankara tabelasını, düz gidince ise Kadıköy-Ankara tabelasını gösteriyordu ben sağdan Ankara'dan girdim meğer bu yol kuzey marmara otoyoluymuş sonradan araştırdığmda kurtköy sabiha gökçen sapağından çıkılıyormuş ama ben Kocaeli-Ankara tabelasından devam ettim. benim gibi bir ya da iki arabadan başka kimse yoktu ve acayip ıssız bir yoldu.bir hgsden çıktım diğerine girdim bir sürü hgs noktası var mantığını anlamadım bazısında nakit aldılar bazısında otomatik geçtim velhasıl körfez olduğunu düşündüğüm noktadan asıl otobana bağlandım. Bu yolun maliyetini hgsden parça parça ve sonradan  kestiği için tam olarak hesaplayabilmiş değilim ama yolu da uzattım gibi geliyor.  Benim yaşadığımı başkası yaşamasın diye burada paylaşmak istedim. 

 
İstanbulda yaşayan biri olarak bu yolda kaç noktadan para alındığını bilmiyorum.Adım başı para çekiliyor bu yola girince.Genelde tercih etmiyorum bu yolu.Trafik levhalarının yönlendirmesinde  sorun var.

 
geçenlerde maltepeden gelirken yandex baktım iki köprü kapalı yenisi boş dedim oradan gideyim... girmez olaydım git git yol bitmedi çektiği paraya mı yanayım, gittiğim km bazında mesafeyemi yanayım, kaybettiğim zamanamı yanayım kazancım sadece boş yolda gitmek istanbulda yaşamak çok zor... 

 
En kazığı Osmangazi köprüsü ve yeni İzmir Manisa otobanı.

Evet vakitten yana rahatlık ve konfor okey ama neyse siyasete girecek lafı uzatmayalım.

 
Daha da kötüsü belkide hiç bu köprüleri otoyolları havaalanlarını kullanamayacak olan vatandaşların bunları alkışlaması.

Venus Z10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
En kazığı Osmangazi köprüsü ve yeni İzmir Manisa otobanı.

Evet vakitten yana rahatlık ve konfor okey ama neyse siyasete girecek lafı uzatmayalım.
O yolun sadece Altınova Bursa arası 30 tl. Aynı yolu izmire kadar devam edersen rahat 200 tl alırlar.( en az) ve köprü geçişi hariç + 120 tl köprü geçişi. 

 
Artık sadece gülüyorum. Maaşımın 3/1 vergiye gidiyor.... Bir şey derdim ama neyse......

 
geçmiş olsun. istanbuldan ankaraya giderken deneme amaçlı geçmiştim sanırım 3-4 kez gir çık yapıyorsunuz. bir patronun yolundan sonra diğer patronun yoluna giriyorsunuz ve birinde de mesafeler çok kısaydı. hizmet işte  :)

 
Selam arkadaşlar.Bende geçen yaz Bursa'dan Kuşadası'na giderken Susurluktan otobana girdim 50 tl kesti.Cok sinir olmuştum.Donuste kullanmayacağım dedim Allah'ım bir yollara girdik İzmir'den bilmem nerden zor buldurduk yolu gerçi otoban parasından yırtık ama yol uzadi sikinti artti sinirler bozuldu.Birdaha otoban dan cikmam fakat insanlari mecbur birakiyorlar maalesef...

 
Bilgilendirme Adına Teşekkürler Hocam, O yolu kullanacak olan ve güzergah üzerinde yaşayan dostlarımız adına faydalı bilgiler olduğu gibi Bu gibi karmaşayı sizler gibi yaşayanbların olmasıyla daha çok dikkat edilmesi gerektiği de aşikar. Geçmiş olsun diyor keyifli forumlar dilerim.

 
Geride çıkamıyorsunuz sorun o...... 

 
  • Beğen
Tepkiler: SCC

Geri
Üst Alt