Alcantara Koltukta neler leke yapar?


berke05

Üye
Katılım
19 Kas 2019
Mesajlar
124
Tepkime puanı
67
İsim
Berke
Arkadaşlar selam, hiç birimiz koltuk lekelerini sevmeyiz ve özen gösteririz. Ancak bazen böyle durumlar olabiliyor. Bugün aracımın arka koltuğuna yarım şişe kadar soda döküldü. Direkt peçeteyle bastırdım, kuruladım. Yolda gelirken de zaten hava soğuk kalorifer acikti. 15 dakika kadar yol geldim hala ıslak gözüküyordu. Leke kalır mı acaba? Sodanın lekesi kalıyor mu bilgisi olan var mı?

 Ben kendi tecrübelerimden bahsedeyim. Kahve kesinlikle leke yapıyor, siyah alcantarada yapıyor, bejde durum daha kötü. Su döküldüğü oldu, su herhangi bir leke bırakmadı. Bunların arasında en kötüsü sanırım süt dökülmesiymiş. Sat kurtul diyorlar internette, kokusu çıkmazmış :)  Sizin deneyimlediğiniz lekeler nedir ve de bunları temizlemek için en mantıklı yol nedir?

 
Hocam merhaba,

Alcantara için en iyi ürünlerden biri koch chemie pol star dır. Ürün 1/5-1/20 oranlarında seyreltiliyor. İdeali 1/10 diyebiliriz. Köpük yapıcı bir şişeye koyup kirli yüzeye sıkın ve temiz bir mikrofiberle güzelce temizleyin. Lekeleri güzelce giderecektir. Süt gibi ürünler için buhar,vakum sanırım kaçınılmaz olur. Kokusunu da gidermek için de valet pro enzyme odour eater gibi koku gidericiler uygulayabilirsiniz.

 
Upvote 0
@KaiZeN polstar bende de mevcut. Nivea köpük yapan şişede 1/10 yapsak, sıkıp fırçalamadan direk silsek yeterli olur mu? Kusma yapar mı? 

 
Upvote 0
Teşekkür ederim değerli cevaplarınız için, peki soda leke yapar mı bilen var mı :))

 
Upvote 0
@mustafacagri

Hocam merhaba, köpükle uygulandığında kusma yapacağını düşünmüyorum, en son yine kuru bezle tekrar bir güzelce nemini alırsınız. Kusma daha çok spreyleyip nemli kaldığında yapar.

@berke05

Hocam leke için birşey diyemicem ama belki şu olabilir dökülüp yayıldığında etrafında, köşelerinde çizgi olarak kalabilir. Kuru bir bezle güzelce tampon yapıp ıslaklığını alırsanız en azından minimize olur kalıcak leke.

 
Upvote 0
@berke05 alcantara koltuk inanırmısınız kendi kendine leke yapıyor birşey dökmenize gerek dahi kalmıyor.

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt