öne takılacak çeki halkası nerede ?


barracuda

Üye
Katılım
12 Haz 2019
Mesajlar
463
Tepkime puanı
469
Konum
istanbul
Arkadaşlar  11/2018 çıkışlı aracımda  öne takılacak çeki halkasını  avadanlıkta bulamadım ?   acaba farklı bir yerde olabilir mi?   yoksa ön koltuk altı cepleri gibi onudamı  donanımdan çıkardılar :)

 
Merhaba

Bende (2015) stepnenin yanındaki avadanlıkta sokulu vaziyette hocam. Onu donanımdan çıkarabileceklerini sanmıyorum, o kadar da değil :)  

 
Upvote 0
Çeki demiri satın alıp karavanım bisikletim tum esyalarımı onla bırlıkte gayet ıyı bır sekılde kendımle ıstedıgım yerlere goturebıldım. Sizinde satın almanızı tavsıye ederım.

 
Upvote 0
@dvzener her aracin ceki demiri farklıdır bunun bilinmesinde fayda var dikkat edelim ona gore alinmali 

 
Upvote 0
@krym ilk defa duyuyorum hocam mesela ne gibi ve ceki demiri takildigini nasil anlayacaklar 

 
Upvote 0
@oguzkaanvolkan Ilk önce Türkiye'de ceki demiri avrupadaki kadar yaygin degil, avrupada özellikle almanyada cogu arabada vardir ceki demiri.

Ceki demiri arabanin motoruna extra yük bindirir ve motoru yipratir, büyük hacimli motorlarda sorun degil ama bizim ülkemiz malum.

Ceki demiri takilmis Golf almam söz konusu olmaz benim, fiyati cok ciddi oranda düser, elden cikarmak cok zor.

Bir keresinde Frankfurt'tan Stuttgart'a yük getirmem gerekti, benim arabamda ceki demiri yoktu, arkadasin 1.6 dizel astra combisini ödünc almistim, yüküm yaklasik 200kg civariydi-römörkle beraber yaklasik 400 kiloydu sanirim, yokuslarda arabanin  motoru yerinden cikacak gibiydi, araba sanki astim krizine girmis insan gibi can cekisiyordu :)

Büyük hacimli motorlarda sorun degil ama kücük hacimli motorlari cok yipratir

Nasil anlasilir?

Kendim bizzat e-bay'den siparis verip taktim, sasiye monte ediliyor, sasiyi somunlar icin delmistim, exper lifte kaldirdiginda aninda görür ve anlar

 
Upvote 0
@krym turkiyede hicbir eksperin bunu soyleyecegini bakacagini sanmam , hicte duymadim ama mantikli .

gecenlerde bende arkadasin 508 i cekmistim :D  

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt