Golf TSİ aracı stop ederken motordan gelen 'vıyk' sesi


Y.B.

Yeni Üye
Katılım
10 May 2016
Mesajlar
23
Tepkime puanı
8
İsim
yaşar
Selamlar,

Uzun süredir fark ettiğim fakat çözüm bulamadığım bir sorunu (tam olarak sorun da denemez, ama takıntı diyelim) sizlere danışmak istedim.

Golf 1.4 tsi aracımda, park ettikten sonra aracı stop etmek için kontağı kapattığım esnada motor tam susarken ön taraftan (motor bloğundan) ince bir vıyyk tarzı ıslıkvari ses geliyor. Bu sesi yalnızca cam veya kapı açıkken yada aracın dışında olan biri duyabiliyor.

Konuyla ilgili yetkili servise de 2-3 kere danıştım ama tatmin edici bir cevap alamadım. Bana söyledikleri boğaz kelebeği kapanıyor o esnada ve ses o kapanma işleminin sesi, yani normaldir dediler. Sizde böyle bir durum var mı? Bu, normal mi?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

İyi forumlar.

 
Otomatik park freni olabilir

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bahsettiğiniz ses kontak açtığınızda araç çalıştırılmayı beklerken kaputtan gelen elektriksel aksam sesi gibi olan ses olabilir mi

 
O benzin yakıt pompası cekvalf sesi gibi bişey sanırım bende duyuyorum o sesi el freni sesinden hariç bir ses daha var ama el freni sesi bitiyor o 2 saniye kadar suruyor dediğim gibi bence yakıt pompası çok az bir zaman daha yakıt basıyor sonra kapanıyor bir sonraki çalışmada rahat çalışması icin 

 
@krym Yok Hocam, park freni sesi değil. Araç manuel, otohold'u da pek kullanmam. Park frenini kendim kontağı kapatmadan çekmiş oluyorum.

 
@mutlubey17 Elektrik aksam değil de yağlanmamış mekanik bir parçanın sürtme sesi gibi

 
@eriklivotka Yakıt pompası olabilir, yaz kış sürekli duyuyorum bu sesi zira.

 
Turbodan hocam ama zararı var mı yok mu bilmiyorum gün içinde aracı sık kullanmışsanız yapmıyor

 
@Sel Hocam km olarak düşük sayılır 40 bini henüz görmedim 2016 başı trafiğe çıkışlı aracım, kullanımda da dikkat ederim turbo yağlamasına soğumasına falan. Ondan kaynaklı sorun çıkarırsa üzer vallahi. Gerçi aracı aldığım dönemden beri var bu ses. 

 
@Y.B. Hocam aynı araçtan var 2016 model 32 binde ikinci el almıştım aldıktan bir kaç gün sonra farketmiştim servise gösterdim turbodan dediler içeriye aldılar arabayı 5 dakika içinde getirdiler denedik yapmadı daha sonra yine yaparsa dedim turbo değişimine kadar gider dediler iki üç gün sonra trkrar yapmaya başladı ama şu sıralar yapmıyor bende gitmedim tekrar servise

 
@Sel Detay bilgi için teşekkürler Hocam. Acaba, serviste yaptıkları işlemi hatırlıyor musunuz veya danışman arkadaş o dönemde anlatmış mıydı? 

 
İnanın ne yaptılar bilmiyorum çünkü kayıtda açmamışlardı

 

Bu ses bende de var kontagi kapatinca geliyo..  Kus bogazlar gibi. VIYK die cok kisa..

 

Geri
Üst Alt