Golf 7 performans yazılımı


fatihahmet

Üye
Katılım
19 Kas 2019
Mesajlar
167
Tepkime puanı
122
İsim
Fatih Ahmet
Herkese merhaba, iyi forumlar

Son günlerde sıklıkla arabalara yapılan yazılımları görmeye başladım. Söylenenlere göre %20-30 hp artışı ile birlikte %10-20 yakıt tasarrufu sağlanabilmektedir. Savunması ise aracın gücü arttığı için hızlanmalarda eskisi kadar efor sarf etmediğinden yakıt tüketiminin düştüğüdür. Yaptıran arkadaşlar ya da düşünenler varsa yorum yapabilirler mi? Arabayla oynamaya değer mi veya bu yazılım vasıtasıyla araç garanti dışına çıkar mı?

 
@fatihahmet eğer aracınızı limitlerde kullanıyor artık size yetmiyorsa yaptırılabilir garantiden çıkıyor diye biliyorum

 
@fatihahmet yakıt düşme işini unutun hocam. İvmelenmede artış olacaktır tabiki 

 
arabanın garantisi bitmişse, hiç düşünme yazılımı yaptır. beklediğin hata. yazılım sonrası alacağın zevke paha biçilmez. sen yazılımı düşünüyorsun, ben Golf TDi alırsam stage 3 (büyük turbo) yapıp 200 hp binmeyi hayal ediyorum.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@fatihahmet Araç garantisi bittiyse eğer yapılabilir fakat yakıtta her hangi bir tasarruf görmeyeceksiniz. Performans olarak hissedilir şekilde artış oluyor tabiki ama aracınız eğer DSG şanzumana sahipse arıza riskinizde bir miktar artıyor tabi(ki yazılım atmasanızda risk var :D  ) 1.6 tdi dsg de stage1 in üstünü tavsiye etmem :)  

 
@fatihahmet bende yazılım kullanıyorum. Stage1 kullanırsan bir sıkıntı yaşamazsın. Kullanımdan keyif alırsın. Yakitta ise normal kullanirsan %10 gibi kazanç oluyor. Ama güç artışından dolayı gaza az basmak zor oluyor. Buda yakıtı etkiliyor. 

 
@vsoner Hocam allah nasip etsin diyelim o zaman. yaptırıp pata pata gezersin artık :)  

@brt06 aslında çokta limitlerin dışında kullanan biri değilim fakat oluyor ya bazen insan trafikte sıkılıyor aradan daha çabuk sıyrılmak istiyor oralarda işe yarar diye düşünüyorum yoksa orijinali neyse öyle kalması tarafındayım. Yine de kafası karışıyor insanın heves ediyor :)

@aydin yaptırırsam stage 1 den öteye geçmem zaten. ayrıca yine yaptırırsam tecrübelerimi de konu üzerinden paylaşacağım. cevapları için herkese teşekkürler.

 
günaydın arkadaşlar istanbul da sizce yazılımı nerde yaptırmalı ? PAŞAOĞLU geliyor aklıma iyi olarak

 
@hsyn paşaoğlundan kia ceed crdi aracıma soft bir yazılım yaptırıp bakımlarına özen göstererek yaklaşık 6 sene kullandım hiçbir sıkıntı yaşamadım tavsiye ederim.

benim araç dsg garantili olduğu için kafam karışık .

 
Benim aracım manuel dediğiniz gibi periyodik bakımlara özen göstermek bu konuda ön planda


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
Pedalbox veya pedalcommonder uygulamasını bir araştırın hocam.

Yazilimla oynayıp aracı orijinalini bozmak yerine sadece tak çıkar olarak çalışıyor. Ben onceki araçlarımda kullandım çokta memnun kaldım.

 
@typhoons Bende yaklaşık 5 aydır pedallcommander kullanıyorum, otobana çıkarken sport moda alırım çok keyifli hale geliyor sürüş. Az öncede yakıt aldım pedallcommander ı eco moda aldım iş yerine gelene kadar 4.6 ortalama ile gelmişim(1.2 tsi). 

 
Stage 1 yapılabilir arabanın sınırlarını zorlamadan limitlerini aşmıyorlar çünkü ama Stage 2 3 ve üzeri için arabanın gidişini rahatlatacak parça değişme ekleme uygulamalarının yapılması gerek downpipe turbo büyütme vs başlıca bilinenler 

 

@typhoons Bende yaklaşık 5 aydır pedallcommander kullanıyorum, otobana çıkarken sport moda alırım çok keyifli hale geliyor sürüş. Az öncede yakıt aldım pedallcommander ı eco moda aldım iş yerine gelene kadar 4.6 ortalama ile gelmişim(1.2 tsi). 
Dediginiz gibi yakıtta düşüyor arabanın yığılması titremesi neredeyse yok oluyor. Tak çıkar ya da sat piyasası var.

 

Geri
Üst Alt