Seramik Kaplama, iç döşeme, kaput tampon ve motor koruma cam filmi paketi


ack937

Üye
Katılım
29 Kas 2019
Mesajlar
446
Tepkime puanı
336
Konum
Ankara
İsim
Ahmet
Araç
Golf Mk7.5 Highline 1.5 TSI 150 HP
Arkadaşlar merhaba. Doğuş oto çankaya'dan 2019 model 1.5tsi 150 bg highline golf aracımı bu hafta teslim alacağım. Aracı alırken malumunuz koruma paketi için de teklif aldım. 3000 tl ye konu başlığında belirttiğim hizmetleri verecekler. İç döşeme ve motor koruma 1 yıl garantili. Seramik kaplama 6 aylık kontrollerle 1 defa daha yaptırma hakkı dahil 2şer yıldan 4 yıl garanti verdiler. İşlemi yapan firma doğuş çankaya ile anlaşmalı imiş ancak muhattabınız doğuş dedi. Ancak kararsız kaldım işlem yapılmış şekilde aracı alacağım. Yani işçilik nasıl olur leke vs aracın boyasına zarar verilir mi bilmiyorum. Daha önce yaptıranlar var mıdır  memnun kaldılar mı ne fiyat aldınız paylaşmak istedim. Teşekkürler. 

 
Bu tür işlemleri butik yerlerde yaptırmanızı öneririm.Servislerde çok baştan savma yapıyorlar çok örnekler gördüm.

 
@ack937 Bosuna paranizi ziyan etmeyin,  kaput koruma hicir ise yaramaz, tecrübeyle sabit

Seramik kaplama zaten dolandiriclik, yeni araba alanlara piskolojik baski yapiyorlar, sanki yaptirmazsan araban cabuk yipranicakmis gibi, ben yaptirdim, 3 ay sonra uctu gitti, kilcal cizikler kaldi, kus pisligi falan diye itelediler bana, saflik iste

Ic döseme koruma nasil bir fantezi hicbir fikrim yok

Motor koruma ayri bir sacmalik

Cam filmi olur, mantikli

Almanya ve Avusturya'da hic denk gelmedim böyle uygulamalara, adama gülerler bunlari yaptirsan, ama bizde böyle, pamuklara saricaz yakinda

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Muhtemelen aracı yapacak kişi arkadaşım Serkan bey olacak. Kendisi çok tecrübeli bir ustadır. Ziebart ve 3 m de yollardır çalışıyor. Hiç tereddütsüz yaptırabilirsiniz. Şimdiden hayırlı olsun. 

 
Aracınız hayırlısı olsun. Kazasız belasız güzel günlerde kullanmak nasip etsin. Bende aracımı aldığımda ızmir'de doğuşa yaptırdım. Aracın boyası iyi olduğu için başta yapilan iş belli olmuyor. Yarım iş yapıyorlar bir araçlık ilaç ile 3 araç falan yapiyorlar. Ama güzel bir tarafı var. Her sene aynı yere yeniden yaptırıyorum.😂 Ondada tek kat yapıyorlar. Kısaca orda yaptırma.

 
@krym hocam sizin boya koruma için önerebileceğiniz nedir aracım 2017 model biraz kılcal çizikler vs var ama ne önerirsiniz

 
@bangduck Kafayi takmamayi öneririm, gayet ciddiyim bu konuda. Kilcal cizikler arabanin degerini düsürmez, öyle yada böyle ciziliyor araclar, yapacak birsey yok, araba 3 yasini gecince pasta-cila yapilabilir, 3 yas sart degil daha erkende yapilabilir ama ne kadar gec okadar iyi, cünkü boyayi inceltir bu islem, cok sik aralikla yapilmamasi tavsiye edilir, sonucta boyanin beli bir tölere edebilirliligi var.

Edit: Seramik kaplama kilcal cizikleri önlemez, olanlari gidermez

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben mequaris te bu sayfayada paylasmistim başıma cok sacma sapan bir hal gelmişti ondan sonra birakin birine birsey yaptirmayi guvenim dahi kalmadi. Zaten arkadaşlar çok güzel anlattı araci yqpan firma zaten üzerine verniğini vuruyor bu koruyor. O motoru nasil koruyor bilen bana tekniğini anlatsin gercekten sadece on kaput kismina koruma yaptir onuda iyi yerlerde gunes altinda kendini onaran filmler var onu yapin en azindan kedi vs cikinca cizilmez kaput. Gerisi fasa fiso hele o ic koruma ne onuda cok merak ettim hshsh. 

 
Ha birde ne kadar üzerine düşerseniz okadar cok basina iş gelir buna emin olun. Sakinan göze çöp batar Güzel bir atasözümüdür.

 
Hayırlı olsun kardeşim Allah utandırmasın. 

 
@ack937

Hocam hayırlısı olsun kazasız belasız kullanın.

Servisin önerisini kabul etmeyin. İşi ne kadar çok arabaya uygulama yapıp parasını alma derdinde olan firmalara işlerini yaptırıyorlar ve sağlıklı sonuçlar olmuyor. Arkadaşlarında belirttiği gibi bu işi butik olarak yapan bir yere siz kendiniz yaptırın. Yaşadığınız şehire göre tavsiyeleri arkadaşlar vericektir. Wax mı , seramik mi ona siz karar verin ama bir koruma yaptırmanızı tavsiye ederim.

 
@ack937 hocam 400tl ye boya pasta cila boya koruma ve motor korum yaptırdım. 400tl kaput koruma folyosu yaptırdım. ön iki cama lumar at green film 200tl diğer camlar orjinal renkli

kısacası ne gerek var 3000tl fiyata. seramik kaplama hakkında yanlış bilinin şey ise cizilmez olmaması ciziliyor fakat verniğin üstünde cam tarzı bir katman oluştuğu için seramik çizilir. pasta cila ile giderilir. boya koruma yapan arkadaş önermedi bende yaptırmadım.

 
@tuncer_2632 ön iki cama film yaptırınca arkalarla ton farkı oldu mu? bende yaptırmayı düşünüyorum

 

Yazik günah bence tek kelimeyle. On iki cama film cektirin yeter, hele kaput koruma ustune para verseler yaptiracagim islem degil , seramik kaplamayi ise hala aklim almiyor yani sonax BSD den nasil bir fark yaratiyor (fiyat farki bu kadar olacak sekilde.) Ben aracimin temiz olmasina parlamasina cok merakli bir insan olmama ragmen bu paralar ve yapilan islemler akil mantik isi degil bence ama yaptirana saygim sonsuz, 1500 TL verip seramik yaptirip isil isil parlayarak gezmek tabii guzeldir ama ben yikamadan sonra bir kat sonax BSD ile cilaliyorum o bile yetiyor bana hemde 50 TL ye belki 10 uygulama.

 

Geri
Üst Alt