Bakım sonrası araç ilk çalıştırmada tekliyor.


BeyazGolf

Üye
Katılım
13 Şub 2016
Mesajlar
138
Tepkime puanı
48
İsim
m
Arkadaşlar geçen konu açmıştım internetten yağ aldım diye. aracım daha 35 bin km de. yağını falan değiştirdim cuma günü ama şimdi yani 2 gün sonra aracı çalıştırdım az önce. araç tekledi. ben de kontağı kapattım hemen korkudan. yağ seviyesine baktım en altta. halbuki koyduğumuzda ortadaydı. altına baktım yağ kaçağı falan yok. hepsiburada’dan gelen yağı koyduk 4 litre castrol 5w-30 bidon. aracı ikinci kez çalıştırdım yine titresi stop edecek gibi yaptı kapattım hemen. Acil ne yapabilirim? 

bu arada park ettiğim yerde eğim yok ama farketmiyor da olabilirim. 

ayrıca yağ eksik olsa yağ basıncı uyarısı almaz mıyım?

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhabalar, bildiğim kadarıyla yağ seviyesi azaldığında sizinde belirttiğiniz gibi yağ basınç / seviye uyarı ışığı yanması lazım. Ayrıca yağ seviyesinin düşük olduğunu var sayarsak araç vuruntulu her zamankinden daha farklı ses çıkartarak çalışıyor olması lazım. Yağ filtresi yada benzin filtresi kaynaklı olabilir diye düşünüyorum. Bu konuda daha uzman kişi veya firmalardan destek almadan aracınızı kullanmanız, yüksek maliyetli sorunlar ile karşılaşmanıza neden olabilir. Geçmiş olsun umarım önemli bir problem çıkmaz. 

 
Upvote 0
@erkin hocam evet. fil marka filtre almıştım. o da kafama takıldı şimdi. ne yapsam arabayı çekiciyle mi götürsem servise bilemedim. çalıştırmaya korkuyorum tekrar açıkçası.

 
Upvote 0
@BeyazGolf Düşük bar basınçlı filtrelerin benzin akışını olması gereken standartta sağlamadığı için tekleme problemi yaptığını daha önce formda ve etrafımdaki arkadaşlarımdan duymuştum. Tekrar geçmiş olsun.

 
Upvote 0
Burdan yüzde yüz teşhis koymak zor hocam. Ama sorun yağ eksikliğinden ziyade takılan filtrelerden kaynaklı gibi görünüyor. Hangi filtreleri değiştirmiştiniz? 

Sorunun çok kötü bir duruma yol açacağını sanmıyorum ama temkinli olup bir süre sonra yeniden çalıştırmayı denemenizi öneririm

 
Upvote 0
@Ahmet Tokmak hocam yağ ve hava ikisini de değiştirdim. hava emiş hortumunu falan çıkarınca bazen denge kaçıyor ya bir süre. öyle bir sorunumuz olabilir mi?

olmazsa çekiciyle özel bir servise çektiririm

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
@BeyazGolf O da olabilir hocam. Sonuçta hava+yakıt karışımı ile gidiyor araçlarımız hava filtresinin işlevini tam yerine getirmemesi de böyle bir sorun yaratıyor olabilir. 4 vida sanırım. Siz de bir açıp kontrol edebilirsiniz filtreyi. 

 
Upvote 0
@Ahmet Tokmak hocam yağ ve hava ikisini de değiştirdim. hava emiş hortumunu falan çıkarınca bazen denge kaçıyor ya bir süre. öyle bir sorunumuz olabilir mi?

olmazsa çekiciyle özel bir servise çektiririm
Hava filtresini yerine tam oturtmamış olabilir, filtreyi birbirine bağlayan hava borularının kilitli klipslerini yerine takmamış olabilir, 

Yağ eksiltmesi için ağırlı azaltmak için eskiden döküm olan karter., artık ince sac dan üretilmekte., şayet çok sıkmışsa karter hafiften çatlayıp bir yerden yağ sızdırıyor olabilir., karter tapasını contasını değişmemiş olabilir., her yağ değişiminde karter tapası ve contası değiştirmek getek.!! Ve uygun torx değerinde torx anahtarı ile sıkılması bu riski ortadan kaldırır.. 

Fil filtre markayı kötüleyemem ama 150-200bin liralık araca ben kullanmazdım., yağ filtresinde üretim hatası olabilir., 

Aracı lifte kaldırıp karteri ve karter tapsını kontrol edilmeli., Hava filtresi sökülüp filtrenin takıldığı yerin tozunu nemli bezle temizleyip, sonrasında düzgün şekilde yerine oturtulup, tüm conta, kilitli segmanları düzgün şekilde yerine takılmalı, 

Ben olsam yağı ve filtreleri komple değiştirirdim., 

Geçen castrol ün paylaştığınız yağ kontrol sitesine yağın kodunu girdiniz mi? Yağ orjinal mi sahte mi diyee.? 

Şu satıcı Mann Filtrenin ana tedarikçilerinden güvenle satın alabilirsiniz; 

https://m.n11.com/vw-golf-7-12-14-tsi-11-12-mann-hava-filtresi-P378730496 

https://m.n11.com/vw-golf-7-12-14-tsi-11-12-mann-yag-filtresi-P378735950

https://m.n11.com/vw-golf-7-12-14-tsi-11-12-mann-polen-filtresi-P378733272 

3 filtre toplamı: 190 lira (polen karbonlu),, merak ediyorum Fil filtre setini ne kadara aldınız..? 

Servisten yeni karter tapası (contası ile birlikte) alınız., 10-15 lira bişey..

 
Upvote 0
@BeyazGolf yağ sensörü arızalı olabilir kontrol edilmesi lazım., yağı ölçtüğünüzde min. seviyesinde miydi yoksa daha mı azdı..? 

 
Upvote 0
@forzaGilles hocam yağda eksik var diyemem. öyle ciddi bir şey değil. tırtıklı alanın ortasının hafif altında. şimdi kafamda sadece filtre var. çıraklar yağ fitresini anahtarla çok sıkmışlardı da kızmıştım. ama ondan olacağını da sanmıyorum. yağ ve hava filtrelerini beraber 60 yada 65 tl gibi bir fiyata almıştım bölge bayiinden. tapayı değiştirmedik. yağda eksilme olduğunu düşünmüyorum artık. başka da aklıma bir şey gelmiyor. acaba kaskoda çekici hakkkım varsa bosch servis noktası var oraya mu çektirsem aracı? 

yağ kodunu girmedim daha doğrusu tr için üretilen yağlarda yok sanırım o kod. ama sanmıyorum sahte olacağını.

şimdi aracı çalıştırayım mı yoksa yarın çektireyim mi onu düşünüyorum. yani yağla ilgililer pek kafamda şüphe kalmadığı için çalıştırmayı deneyeyim diyorum.

bu arada hava filtresini sökemedim. 4 tırnağı var sanırım ama önünde boru falan da var. ayrıca söksem ne yapacam onu da bilmiyorum 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0

Yakıtı nereden alıyorsunuz? Belki yakıttan kaynaklı olabilir çünkü daha önce konuları dönmüştü bazı yerlerden yakıt aldıktan sonra tekleme başladı vs. tarzında.

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt