alikartalcan

Yeni Üye
Katılım
24 Kas 2019
Mesajlar
2
Tepkime puanı
1
İsim
Ali
Merhaba arkadaşlar,

Eski forum gıcıklığı gibi, arabayı alınca değil arıza olunca geldim :)   inşAllah arıza da olmaz ama paylaşım için kalırım, zira yazmadan önce biraz aynı konudan var mı diye gezindim, çok faydalı paylaşımlar okudum, bulamayınca yazayım dedim.

Gelme sebebime geleyim :)

Debriyajın altında debriyaj üst merkezi diye debriyaja hidrolik desteği sağlayan bir parçamız arıza yaptı, sökme esnasında kaput altında akü tarafından debriyaja kadar yani alt merkeze ulaşıncaya kadar; akü, hava filtresi hazneleri dahil sökülüyor. Debriyajın kendi de sökülüyor. Velhasıl parça değişiminden sonra ön park sensörüm orta ekranda ünlem işaretli görünecek şekil ve park sensörü tuşu yanıp sönmek suretiyle arıza yaptı. Arka sensörümde sorun yok ama ekranda sınırlı etki olarak uyarı var. Kadranda herhangi bir uyarı yok. İyi bir ustam var ama aküyü değiştirirken mi oldu anlayamadım. Araç haliyle stop halindeydi akü sökülüp takılırken.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler. 

 
Öncelikle hoş geldiniz geçmiş olsun tahminimce debriyaj üst merkez değişiminde soket bağlantılarında bir gevşeme oldu detaylı kontrol etmek gerekir.

 
Upvote 0
@Salim hoş buldum hocam yarın tekrar baktırayım diyorum, akü sökülünce zarar görmesinden korkuyorum; yazılımla hata silme ihtimali de olabilir diyorum. Bağlantılar fikriniz için çok teşekkür ederim :)

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt