2016 Golf 7 Yağ Değişimi Hemen! Uyarısı


berke05

Üye
Katılım
19 Kas 2019
Mesajlar
124
Tepkime puanı
67
İsim
Berke
Selamlar herkese öncelikle.

Aracımızı alalı 2 ay oldu, aracı aldığımızda bu uyarı yoktu.

Araç 78.000'de. Ayarlar'daki servis menüsünü inceledim. Ama enteresan bir durum var. Aracın bütün bakımları yetkili serviste yapılmış bizden önce. İyi niyet garantisi devam ediyor. Kısmet olursa bizde devam edeceğiz, İstanbul'daki beğendiğiniz yetkili servisleri ayriyetten bekliyorum. :)  Şimdilik avek ve mez var aklımızda ancak ikisine de daha önce gitmiş değiliz. 

Araç 2 hafta önceden yağ değişimine 15 gün vesaire gibisinden uyarı vermeye başladı. O süre bitti ve yağ değişimi hemen'e döndü. Buraya kadar sıkıntı yok ancak aracın periyodik bakımına daha 4100 km veya 253 gün var diyor servis menüsünde. Yani periyodik bakım'da zaten yağ ve filtrelerden oluşuyor diye biliyorum yanlış bilmiyorsam.

Bu sanırım aracın çıkış tarihi ve o zaman belirlenen yağ aralıklarıyla alakalıymış. 

Yağın durumuna baktım, aracın yağı iyi  durumda. Şimdi ben yetkili servis'e gitsem, aracın sadece motor yağı mı değişecek? Yani daha önce böyle bir olay duymadım. 

Bu yağ değişimini dışarıda yaptırsam yağı kendim alıp, garantide bozulma durumu olur mu? Çünkü daha periyodik bakım zamanı gelmiş değil. Bakımda zaten yetkili servis'e gitmeyi düşünüyorum. Ya da şöyle sorayım; yağ değişimi hemen uyarısı için servis'e gitsem periyodik bakımla aynı parayı mı vereceğim?

Teşekkür ederim şimdiden, aklım karışmış durumda.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@sertan hocam dikkat etmedim ancak araçta bunu görebileceğim bir menü var mi? Doğuş oto’nun bu konuda eksiği var. İnternetten servis geçmişini görebilsek iyi olacak. Serviste ne bakima girmiş, neler ne zaman değişmiş öğrenemiyoruz, illa ruhsat sahibinin servise gitmesi gerekiyor sanırım. Öyle okumuştum.

 
Upvote 0
Media ekranından bu bilgileri görebiliyorsunuz şu kadar km yada bu kadar gün kaldı diye.

Neredeydi hatırlamıyorum ama zaten çok karışık bir media ünitemiz yok az karıştırırsanız bulursunuz kolaylıkla eminim.

Aracın ruhsatı size ait ise sanıyorum ki servisten aracın geçmişini öğrenebilirsiniz.

Ben 3 yıldır Avek tekstilkente gidiyorum bir sıkıntı olmadı memnunum açıkçası (ST Gökhan bey hallediyor işimi sağolsun)

 
Upvote 0
@Kırcalı Hocam onlar yazıyor haklısınız. İşte orada periyodik bakım'a  4100 km veya 253 gün kaldı diyor ama yağ değişimi hemen uyarısı veriyor araç. Ben Sertan hocanın sorduğu soru için dedim onu bilmiyorum diye. Yani en son servis bakım tarihini bilemiyorum. Servise daha işimiz düşmedi, periyodik bakım vaktini bekliyoruz. Bizim araç'ta bütün bakımlara Avek'te girmiş, memnunsanız çok güzel. :)

 
Upvote 0
@berke05  yağ değişim  süresini

10 000 km

ayarlamışlar.

253 gün yada 4100 km sonra periyodik bakımını yaptırırsınız.

Şimdi yağ değiştirmenize gerek yok. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
@sertan Çok teşekkür ederim hocam. Ekranda Yağ Değişimi Hemen! diye uyarı veriyor her kontak açıp kapattığmda. Yağın durumu iyi gözüküyor ama uyarıyı sildirmek istemedim değişmeden. O zaman periyodik bakımı bekleyeyim en iyisi. Uyarıyı sildirsem sıkıntı olur mu çok takılıyor gözüme :)  

 
Upvote 0
@sertan çok teşekkür ederim hocam. Bunun için bir ücret istemezler sanırım doğuş oto’ya gitsem :)  

 
Upvote 0
@berke05 kronik sorun bende 2013 var ortalama 1500.2000 km de 1 litre yag ekliyorum 128 bin km kadar geldim yagını sık sık kontrol et bagajina 7 litrelik buyuk yag al heran lazim olabiliyor km de ilerledikce daha sık yag eksiltmeye baslayacak 

 
Upvote 0
@Mrtakgn85 Hocam yok o şekil değil benimki, servis'e kalan süreyle yağ değişimi süresi birbirini tutmuyor. Servise daha 4000 km var diyor, yağ değişimi için hemen diyor. Yağ değişim aralığını 10.000 ayarlamışlar ondan 5.000 km arada oynuyor. Yağı kontrol ettim durumu iyi. Yağ eksiltme uyarısı değildi yani, sildirdim uyarıyı periyodik bakım'ı bekliyorum. Umarım sizin de sorununuz çözülür, hayırlı günler :)

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt