Yolüstü petrolden benzin...


Msp

Yeni Üye
Katılım
30 Haz 2019
Mesajlar
7
Tepkime puanı
1
İsim
Muhammet
Herkese merhabalar. Aracım Golf 7 2013 1.4 Tsi 140 act dsg. Performansından çok memnunum normalde. Fakat geçen gün uyarı ışığını geç görmüş olmamdan mütevellit yolüstü bi benzin istasyonundan litresi 5 5.5 tl gibi bi fiyata 50 tllik benzin almak zorunda kaldım, yolda kalmamak adına. Bi 70 80 km sonra eve vardım. Ertesi gün motoru çalıştırdığımda devir saati rölantide 500 ve 1500 arası dalgalanıyor ve araç titriyordu. Performans da ciddi manada düşmüştü. Normalde 1500 devirde gösterdiği performansı 3000 devirde anca gösterdi araç, çok geçmeden benzin aklıma geldi opetten depoyu doldurdum. Rölantideki problemler çözüldü ama performansta da ilk günkü kadar olmasa da problem olduğunu düşünüyorum hala. Bugün üzerine 3. Depoyu da bitirip doldurdum ama eskisi gibi değil. Örneğin ben ilk defa gaza sonuna kadar basma ihtiyacı duydum araç sollarken normalde gaza dokununca yürürdü araç. Ya da sakin kullanımda 1500 deviri biraz geçince vites yükseltirdi, şimdi 2200 civarında anca. Kullanım modu hep normalde. Yaşadığım yer itibariyle de servise ulaşımım olmadı malesef, foruma bir danışayım dedim. Problem nedir, ne önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler.

 
Tıkanmalar olmuş olabilir hocam bence servis gerekli en azından yakıt filtresi değişmeli tabi yakıt püskürtme sistemide zarar gördüyse oda yapabilir diye düşünüyorum. Daha büyük sorunlara yol açmadan servis diyorum 

 
  • Beğen
Tepkiler: Msp
Upvote 0
Muhtemelen deponun dibindeki pislikler sisteme karıştı ve bazı yerlerde tıkanmaya sebep oldu (Traktörlerde ve minübüste başımıza geliyordu) (Biliyorum bu traktör değil ama aynı mantık ile çalışıyor)

Servis yada işi bilen bir ustaya gitmekte fayda var, sisteme az yakıt geliyor ise eğer performans düşüklüğünün sebebi olabilir araç cansız gider gaz verince çabuk almaz çünkü ihtiyacı olan yakıt miktarını kısa sürede alamaz.

Biz depoyu ve yakıt hortumlarını temizleyerek işi çözüyorduk.

 
  • Beğen
Tepkiler: Msp
Upvote 0
Çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Psikolojik bir durum değil kesinlikle.

 
Upvote 0
Çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Psikolojik bir durum değil kesinlikle.
Deponun dibini çektirmiş olabilirsiniz yakıt filtresini değiştirin gözlemleyin benzinde tağşiş yapmak zor mazot gibi değil o nedenle ucuz diye kötü olacak diye bir şey yok, enjektörden olsaydı devir saatinde dalgalanma devam ederdi.

 
  • Beğen
Tepkiler: Msp
Upvote 0
Teşekkür ederim, en kısa zamanda servise gideceğim inşallah.

 
Upvote 0
Servise gittim, hem cihaza bağlayıp bazı ölçümleri yaptılar hem de usta deneme sürüşü yaptı araçta problem olmadığını söyledi. Ben ısrar edince de zamanla düzeleceğini söylediler.:) Sık kullanamıyorum arabayı haftada bazen iki haftada bir gün, o yüzden düzelecekse de düzelemiyor.:)

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt