Gaza basıp bıraktıktan sonra hırlama


Katılım
4 Tem 2018
Mesajlar
129
Tepkime puanı
154
Konum
Ankara
İsim
Fatih
Herkese merhaba.Golf 7.5 1.6 tdi dsg kullanıcısıyım.Aracım 2017 model ve 2. Bakımına 1 hafta kaldı.Bugün yaklaşık 500 km yolun ardından farkettim.Daha önce varmıydı veya normal bir durummu bilmiyorum.Gaz pedalına basıp araç belli bir ivme aldıktan sonra pedalı bıraktığım anda hafif bir hırlama diye tabir edebileceğim ses duyuyorum.Devamlı şekilde her gaza bastığımda duyuyorum bu sesi.Daha önce karşılaşan oldumu acaba.Anormal bir durummu?

 
Gece sessiz bir asfaltta yol alırken video kaydına alırsanız belki fikir yürütülebilir. 

Ben de gazdan ayağımı çektikten sonra araç yavaşlarken ince bir zırıltı sesi var yıllardır umursamıyorum, forumda güneşlik içindeki lambanın ses yaptığı söylenirdi hep hiç denememiştim,

Birinde ses geldiği anda orayı açtım kesildi sesi, sizinki de buna benzer birşey olabilir. Motor titreşimine göre bazen geliyor bazen gelmiyor ses. 

Geçenlerde de kapı cebine sıkıştırdığım küllük kurtarmış kendini o zırıldadı. 

Bu ve buna benzer iç trim parçalarından gelebilir ses.

Tsi motorlar daha sessiz olduğu için aracın içindeki en ufak sesi hissedebiliyor insan. 

 
Merhaba, ben de bir Golf 7.5 1.6 tdi dsg kullanıcısıyım, DPF rejenarasyona girdiği zamanlar istisnasız bu durumu yaşıyorum. Bu durum düşük hızlarda net gözlemlenmektedir, ayağım gaz pedalı üzerinde iken, hafifçe ayağımı çektiğimde belirttiğiniz gibi bir hırlama sesi duyuyorum, rejenerasyon haricinde bu durum yaşanmadığı için normal olarak düşünüp kafaya takmamaya karar vermiştim.

 
@Kysr038 Teşekkür ederim hocam.Trim sesleri zaten ayrı bela.En ufak seste arabayı durdurup kontrol edesim geliyor.Birde havalar soğudu, klimayı sıcak üfletince, ısı farkından dolayıda seslerde artış oluyor.

 
@redeniz Cevabınız için teşekkür ederim hocam.Bahsettiğinizin aynısı, düşük hızlarda daha belirgin.Bu sabah yoktu bahsettiğim ses.Belli bir mesafe katettikten sonramı oluyor bu dpf jenerasyonu acaba.Bakalım tekrar edecekmi?

 
@redeniz Cevabınız için teşekkür ederim hocam.Bahsettiğinizin aynısı, düşük hızlarda daha belirgin.Bu sabah yoktu bahsettiğim ses.Belli bir mesafe katettikten sonramı oluyor bu dpf jenerasyonu acaba.Bakalım tekrar edecekmi?
Rejenerasyona ilk girdiğinde göstergedeki trip tuşuna basıp sıfırlayın. Daha sonraki rejenerasyona denk geldiğinizde kaç kilometre gittiğinizi ve bu sayede kaç kilometrede bir rejenerasyona girdiği hakkında fikriniz olur. Daima aynı güzergah kullanımınızda hemen hemen aynı kilometrelerde rejenerasyona girer. Ancak uzun yol yapınca muhtemelen rejenerasyona giriş kilometre olarak daha geç girebilir. Artık sizin tecrübenize kalmış.

 
@muhammedfatih bende yaklaşık olarak 500km'de bir dpf rejenarasyonu devreye giriyor, devrede olduğunu devir göstergesinin rölantide iken biraz daha yukarıda olmasından da anlayabilirsiniz. Rejenerasyon tamamlanmadan aracı stop ettiğiniz durumda da araç soğutma için fanını çalıştırmaya bir süre daha devam edecektir. @ogzogz hocamın belirttiği gibi ben de trip tuşu ile takip ediyorum.

 

Geri
Üst Alt