Kapı aydınlatma lambaları


Ugurk

Yeni Üye
Katılım
15 Kas 2019
Mesajlar
7
Tepkime puanı
0
İsim
Uğur
Arkadaşlar öncelikle merhaba aranıza yeni katıldım, merak ettiğim bir konu var yardımcı olursanız sevinirim vw golf aracım var ve hakkında çok fazla bir bilgiye sahip değilim. AliExpress ten kapı aydınlatma lambası aldım 4 adet led olarak öncelikle bu lambalar direk tak çalıştır şeklinde mi oluyor. Bir kaç video izlediğimde vagcom dan kodlama yaptıklarını izledim birde kapı motor soketine bağlantı yapanları da gördüm montaj için Bilgilerinizi esirgemezseniz sevinirim hayırlı akşamlar herkeze.

 
@Ugurk dediğiniz gibi kapı cam motorlarından hat çekilmesi gerekiyor sitede konusu vardı 

 
Upvote 0
Montaj uygulaması 2006 Golf5 ile aynımıdır peki

 
Upvote 0
@Ugurk arka kapıya takacağınız ledlere sürekli akım gidiyor bilginiz olsun, araç kapalıyken karanlıkta bakarsanız çok düşük akımda yandığını göreceksiniz ledlerin. Buda aküyü yük demek. Arka kapı ledinin elektiriğini artık ön kapı gibi bir yerden çekeceksiniz ki akım gitmesin... daha iyi bilen biri cevaplayabilir.

 
Upvote 0
Kapı açıldığında göstergeye uyarı veren kablodan almış olsaydınız elektriği eğer. Kodlamaya gerek kalmazdı diye düşünüyorum ? Bilmiyorum yanlışmıyım

 
Upvote 0
@gkhn01 orada ki kablolardan bi tanesi işte araç kontrol kalemimle çok rahat bulabilirim. Ayrıyetten gidip bi dünya para verip ışık almaya da gerek yok kendi boş ışıkların içine 3-5 tane smd led koyup yapılabilir. Golf 7 im olmadığı için golf 5 de yapacağım videosunu çekemem belki ama resimlerle anlatabilirim. Saygılar

 
Upvote 0
Arkadaşlar Teşekkürler bilgiler için. Araştırmalarım neticesinde golf5 için kapı aydınlatma lambaları için kapı kontrol ünite soketlerinden alınması gerekiyor. ön kapılar 18 nolu pin ( + ) 19 nolu pin ( - ) kabloları girmmeiz gerekiyormuş.( kırmızı artı kahve rengi yada siyah eksi.

arka kapılarda ise 14 nolu pin ( + ) 4 nolu pin ise ( - ) kabloları girmemiz gerekiyor sonrada kodlama yapılıyor sağlıklı çalışması için bu uygulama hem orjinal hemde sorunsuz bir uygulama metodu diye düşünüyorum. 

 
Upvote 0
@Ugurk bu şekilde  arka kapılara sürekli akım gitmiyormuymuş peki?

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0

@Golftdi  her ünite ayrı ayrı kodlanıyor her kapının elektriğini açıyor aslında bildiğim kadarıyla o yüzden kapılar kapalı olduğu zaman akım çekmiyor en azından vw ustam bu şekilde olacağını söylüyor.

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt