Üstatlarım 2017 normal kasa


Djebel3647

Yeni Üye
Katılım
6 Ağu 2019
Mesajlar
17
Tepkime puanı
5
İsim
Emir
Merhaba abilerim üstatlarım bundan 3 ay önce birşey sormuştum lakin o zaman dan beri biraz birikim ve gözümü karartmam sonucun da iki araç arasında kaldım Golf 20171.2 tsi Manuel vites ve 1.8 tsi otomatik vites arasında kaldım çok hız seven biri değilim aldığım zaman uzun süre kullanmak istiyorum. Önerilerinize açığım. 

 
Türkiye'de 1.8 tsi olmadığı için net yorum yapamayız belki ama otomatik vites yani DSG her zaman daha iyidir. İkisi de 2017 modelse ve özellikleri/paketi de aynıysa DSG tercih etmek iyidir.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Djebel3647  söylediğiniz gibi yüksek hızlara ihtiyaç duymuyorsanız 1.2 tsi yeterli olacaktır. sanırım yurt dışındasınız vergi yakıt durumuna göre 1.8 tsi da değerlendirilebilir (1.8 tsi damı 2017 model)

 
Merhaba abilerim üstatlarım bundan 3 ay önce birşey sormuştum lakin o zaman dan beri biraz birikim ve gözümü karartmam sonucun da iki araç arasında kaldım Golf 20171.2 tsi Manuel vites ve 1.8 tsi otomatik vites arasında kaldım çok hız seven biri değilim aldığım zaman uzun süre kullanmak istiyorum. Önerilerinize açığım. 
1.8 tsi var mı? 1.8 T eski modellerde var diye biliyorum.

 
1.2 manuelde sunroof ve anahtarsız çalıştırma yok. Bu yüzden hem dsg hem de sunroof ve anahtarsız çalıştırma olmasından dolayı 1.8 versiyonu almak mantıklı oluyor.

 
@AhmetCakmak  abi yakıt konusunda sence internette yazanlar dogru mudur ? otomatik'e şehir içne 7 veriyor bu kadar olabilir mi dersin

 
Bulgaristanda benzin o kadar can yakıyormu ? Bilmediğimden soruyorum?

 
@Djebel3647 1.8 tsi bilemiyorum fakat yakıyordur elbet şehir içi 7-8 lt civarı. Türkiye'de 1.4 tsi ve yeni yeni 1.5 tsi geldiği için bu motorlarda da İstanbul vb. gibi kalabalık şehirlerde şehir içi genelde 7-9 lt civarı. Yani 1.8 tsi da bunlar gibi yakacaktır.

 
@Savatage Açıkçası fiyatından ziyade ben biraz daha çok Türkiye'ye gidip geleceğim ailevi nedenlerden dolayı git gel yaparken can yakmasından rahatsız olabilirim :)

 
@AhmetCakmak Anladım abi çok teşekkür ederim tam olarak da 1,8 ile bir video görmedim ki rahatla anlayabileyim hele 2017 ile ilgili hiç birşey görmedim adamla da daha konusmadım önce size danışayım dedim

 
1.8 tsi motor sadece (kuzey amerika ülkeleri) için üretilen modellerde olur., şayet o araç 1.8 motor ise meksika üretimidir..!! Kuzey Amerika ülkeleri için üretilen Golf'lerin tamamı meksika'da üretilir., Avrupa ülkeleri için üretilen araçlar Almanya'da üretilir., Yüksek ihtimal 1.8 motor olan araç amerika kıtasındaki bir ülkeden ithal edilerek bulgara getirilmiştir., ciddi sakat iş bulgarların ne yapacağı belli olmaz dikkat edin..!! Ayrıca Almanya'da üretilmiş Golf ile Meksika'da üretilen Golf'ler arasında çok ciddi işçilik ve malzeme kalitesi farkı vardır..!!

Satıcıdan aracın şasi numarasını isteyin., Golf Mk7 kasada şasi numarası WVWZZZAUZ diye başlar., devamındaki 10.cu harf atıyorum F olsun, F harfi 2015 model olduğunu anlamına gelir., 10.cu harf G olursa 2016, H olursa 2017 gibi alfabetik sırayla devam eder.,

Burda esas önemli olan 11.ci harf 'tir., eğer 11.ci harf;

W Wolfsburg, Germany

A Ingolstadt, Germany

E Emden, Germany

H Hannover, Germany

P Mosel, Germany 

S Stuttgart, Germany

D Bratislava, Slovakia

B Brussels, Belgium

G Steyr/Graz, Austria

M Puebla, Mexico (şasi numarasının 11.ci harfi M ise o araç meksika üretimidir.!!)

Avrupa 'ya hiç bir zaman Meksika üretimi araç gelmemiştir., 1.8 motorlu araçlar da hiç bir zaman avrupa'da satılmamıştır., Hepsini geçtim meksika üretimi bir aracın malzeme kalitesi çok iyi değildir.!! O araç büyük ihtimal bir galerici tarafından ithalat yoluyla ülkeye girmiştir., nasıl ne şekilde girmiş., dale-vere var mı., çalıntı mı vs.. bulaşmayın derim., 1.2 1.4 tsi araçlara bakmanızı öneririm.. Bulgarın ne yapacağı belli olmaz., Bir de orada öğrenci falan iseniz, adamı ayak üstü dolandırırlar aman dikkat..!! başınız ağrımasın..

İlandaki 1.8 araca tekrar baktım., aracın el freni eski usül mekanik tip el freni., bu tip el frenli araçlar sadece meksika'da üretimi yapılmış, K.Amerika ülkeleri için üretilen araçlarda oluyor., Avrupa'da üretilen araçların tamamında elektronik el freni mevcuttur.!!

Bir de şu var., bulgarda işler çok farklı işliyor., x marka bir araba almanya üretimi bilee olsa., bulgaristan avrupa birliği üyesi olduğu için satıcı/galerici vs. o aracı sırf daha ucuza mal ettiği için almanyadan da ithalat yoluyla vs. getirebiliyor..

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@forzaGilles Abi sen naptın birden öyle ya değil beni aydınlatmak hayata döndürdün valla billa ben hiç bunlara dikkat etmemiştim el freni meselesinde de otomatik diye hiç dikkat etmemiştim çok ama çok teşekkür ederim alacağım araba da emin olabilirsin bunlara harfiyen dinleyip bakacağım çok ama çok teşekkür ederim

 


Geri
Üst Alt