Seramik kaplama


Kivanc

Üye
Katılım
10 Şub 2019
Mesajlar
45
Tepkime puanı
27
İsim
Kıvanç
Seramik kaplama gereklimi sizce

SDC13243.JPG

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Fikrimi söylüyorum bence kesinlikle gerekli, kalitesi iyi olursa daha iyi. Fakat ne yaparsak yapalım aracı uygun şekilde koruyup yıkamadıkça seramikte fayda değil, çünkü her uygulamanın bir süresi ömrü var.

 
Hocam merhaba,

Koruma gerekli mi diye sorarsanız kesinlikle gerekli derim. Ama bunun seramik mi, wax mı , folyo mu olacağı sizin bakım alışkanlıklarınıza, bütçenize vb degiskenlik gösterir.

Koruma sıralaması;

1-Folyo

2-Seramik

3-Wax

Parlaklik sıralaması ise bunun tam tersidir.

Ben şahsen yıkama, cila uygulama vb. zevk alarak ve stres atma amacıyla kendim nacizane yapmaya çalışıyorum.

Uygulayacağınız wax hava şartlarına, otopark durumuna(açık,kapalı), aracınızı yıkayacağınız şampuana vb. durumlara göre 2 hafta ile 3 aya kadar maksimum koruma sağlar. Dayanım ne kadar uzun zamanlı olursa parlaklıktan genel olarak ödün verirsiniz. Parlaklık çok iyi olursa da dayanımdan ödün verirsiniz. Elbetteki parlaklık seramik kaplamadan ve folyo dan çok daha iyi olacaktır. 

Seramik kaplamada da uygun şampuanlari kullanmazsanız onun da ömrü vaat edilenden kesinlikle daha kısa olacaktır. Fiyatları da tabi wax a oranla daha fiyatlı.

Bu ikisi için de uygulama öncesi aracın durumu çok önemlidir. Gerekli temizlik ve hazırlıkların yapılması dayanımın ve parlaklıgın maksimum olmasi için şarttır. Demirtozu temizliği, kil uygulanması, kilin alamadığı ziftler için zift çikarıcı bir tar remover yada gazyağı uygulanması, m700 temizlik tineri ile aracın silinmesi, gerekliyse boyanin çizik, hare durumuna gore polisaj uygulanması. Yani boyanın üzerinde herhangi bir yabanci etkenin kalmadan cilanin ve seramiğin yapılması gereklidir. Başka bir forumda arkadaşlardan birisi şoyle demisti " kaportanın bebek poposu kıvamında olması şarttır" :)..

Folyo işi ancak iyi bir marka ile olabilir ancak o da bilmiyorum ama 4-5 bin tl den aşağı tutmaz diye düşünüyorum. Stek, lumar gibi kendini yenileyen bir marka uygulattığınızda.

Wax uygulamayla ilgili bir konu açmıştım. Burdan uygulamaya göz atabilirsiniz.




 
Belki bazi arkadaslar tepki gosterecek ancak bence zerre gerekli birsey degil ki ben arabamin temiz olmasina parlak gorunmesine bayilan bir insanim. Haftada bir yikamadan sonra sonax bsd uyguluyorum bence gayet yeterli bir urun , gideceksin 1500 2000 tl vereceksin arada bakimini falan yaptiracaksin bence disarida duran bir urun icin abartj seyler. Birde bu urunu yaptirirken arabaya zarar verilmesi durumu var bir uyemizin arabasinin basina gelenleri hayretle okumustuk :)

 
@ladinkayin ilaveten ;

- wax - cila uygulaması yapabilirsiniz belli periyotlarla tekrarlarsınız sorun teşkil etmez. Pasta yaptırmayın verniği aşındırır. 
 

- seramik kaplama ile ilgili görüşümü yazmıştım 

- folyo da önermiyorum. Güneş ışınlarındaki uv etkisiyle araç yaşlandıkça rengi biraz sarartır. Kaplamayı 3-5 yıl sonra söktüğünüzde kaplama yapılan ve yapılmayan yerler arasında renk farkı görebilirsiniz (renge bağlı olarak). 

 
Hepinizin değerli cevapları için teşekkür ederim.

 
@Kivanc Para tuzagi, ben birkere düstüm bu tuzaga, tavsiye etmiyorum, 3-4 yikamada gider, fircayla yikamada tek seferde gider, paraya yazik.

 
@krym arabayı aldık alalı fırça değdirmedik 1 kez bile

 

Geri
Üst Alt