Deneyimleriniz benim için önemli


mapiper

Üye
Katılım
23 Tem 2019
Mesajlar
84
Tepkime puanı
55
Konum
istanbul
İsim
hüseyin
Arkadaşlar tekrar merhaba aranıza yenş katıldım ama araç almadan katıldım Zira aracın özel forumu bence en objektif alan. Ha golf ve diğer araçlar arasında kalmış olsaydım burası aldatıcı olabilirdi o ayrı. 
 Geçen gün 2018 model 1.6 tdi ile ilgili akü değişimi sorunu adıyla başlık açmıştım belki hatırlayan olur.

Şimdi arkadaşlar şöyle bir sorum var golf sarı sitede özellikle dizel 1.6 bulunmuyor bulunsa dahi muhakkak kafama takılan eksik gedik Çizik oluyor. Şu şartlar altında bulabildiğim sıfır kalitesinde ikinci el araç sadece 1.0 motor seçeneklerinde var. 
Bugün itibari ile doğuş otoyla te sürüşü için irtibat kurdum forumda 7.5 kasa Bir motor kullanıcılarının deneyimlerini ve fikirlerine ihtiyacım var. 1.6 dizel seçeneği şehir içinde dur kalkla da verimli tork değerleriyle beni gayet tatmin ediyor. Bir motorda hayal kırıklığı yaşamaktan çok korkuyorum en büyük dezavantajım aracı hiç kullanmamış olmam. 
ne dersiniz arkadaşlar 2018 sıfır ayarında 1.00 motor mu yoksa 2017 30.000 4000 km şerde 1.6 dizel mi?

 
Hocam 1.0 dsg sahibiyim 2 yil olacak neredeyse sifir aldim.Çok memnunum gerek hızlanma gerekse kalkış serilik güzel.Uzun yolda hiç memnuniyetsizlik yasamadim.Klima açık full yükle bu yaz 2 bin km yol yaptim.Ozellikle 1 motor olduğu için gerek zorladim gerek ani yuklendim.10 bin bakiminda serviste arkadaşım yapti bakimini sordum nasil diye abi gram ne yağ eksitme ne damlatma motor tertemiz dedi.Yakit tada üzmüyor.Bakim vergi maliyetleri de düşük.Yuksek km li dizel alacağınıza düşük kmli 1 alin rahat edin😉😉😉

 
@mapiper Daha önce yillarca tdi, 1 yilda 1.4tsi  kullanmis ve simdi 2 yildir 1.0tsi kullanan birisi olarak söyliyebilirimki, bu kücük motor aslinda efsane ama herkes önyargili yaklasiyor, hem performasini hem yakit tüketimini ele aldigimizda gercekten süper motor. 1 yil 1.4tsi 125 bg kullandim, performans olarak aradaki farki 160km/h dan önce fark etmiyordum ama yakit olarak 1.4 ile istanbulda 8lt tüketirken 1.0 ile 6lt kadar düstüm sehiricinde. Uzun yol 5lt altinda, rekorum 4.6lt

Edit: TDI haric hepsi DSG

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben Bursa dayim bazen trafik o kadar yoğun oluyor ki şehir içi 100 km de 7.5 i görüyorum.Ama normal trafikte şehir içi 6.5 7 yakıyorum.Uzun yolda 5 lt.normal 100 120 arasi kasarsam 4.5 ler goruyorum bende ama yüksek hizlarda 6.5 140 150 km hızlarda.Biraz detayli oldu ama 😅

 
@mapiper Daha önce yillarca tdi, 1 yilda 1.4tsi  kullanmis ve simdi 2 yildir 1.0tsi kullanan birisi olarak söyliyebilirimki, bu kücük motor aslinda efsane ama herkes önyargili yaklasiyor, hem performasini hem yakit tüketimini ele aldigimizda gercekten süper motor. 1 yil 1.4tsi 125 bg kullandim, performans olarak aradaki farki 160km/h dan önce fark etmiyordum ama yakit olarak 1.4 ile istanbulda 8lt tüketirken 1.0 ile 6lt kadar düstüm sehiricinde. Uzun yol 5lt altinda, rekorum 4.6lt

Edit: TDI haric hepsi DSG
Şehir içi 6 litrelere düştünüz öyle mi? Uzun yolda gaza basmıyorsunuz herhalde.O zaman kimse dizel almasın çünkü bizim arabalar sizinkilerden çok yakıyor bu yorumlara göre.

O araba gazı zorlarsan 10 litre görür.Ama buradakiler nasıl kasıyorsa bilemiyorum.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Semsam Hocam valla benim kastigim falan yok😅 Çok sıkışık trafikte 8 lt nin üzerini görmedim.Ha TSI motorda yuklenirsen 20 lt lerde görülür 100 km de sehir içi.Bu kullanim normal akan trafik dur kalk millet le birlikte standart halinde...Kendi adima konusmak gerekirse benim degerlerim bunlar yalan yok😊Uzun yolda 90 la gittim klima acik yumurta hesabi 4.5 ve altini gordum desem inanmazsiniz.Ama 150 vs.de 6.7 yakiyor...

 
@Semsam Ben yillarin TDI kullanicisiyim, tdi'dan daha az yakiyor demedim, nasil böyle bir yorum cikardiysaniz??? Bu sürüs tarzimla TDI ile daha da tasaruflu kullaniyordum tabiki. Basarsaniz her araba yakar dizel-benzin -motor-sanzuman farketmez, bunu normalde herkes bilir, sizde ögrendiniz simdi.

Edit: Kullanmasini bilmeyene her motor cok yakar, altindaki dizel olsa bile atmosferik benzinliden daha cok yakar, ilk önce arabayi kullanmasini bileceksin

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu motorda'ki tek kusur, 150'den sonra zorlaniyor, okadar da olur, kücük motor, 3 silindir, yaz tatillerinde biraz yavas gitmemde cok büyük sorun degil ama 150'den sonra altimda bir tdi olsaydi demisligim var

 
@krym @krym @krym @krym@krymHocam yorumlarinza tamamen katılıyorum.Benim gozlemim ise 110 la giderken gaza yüklenince 150 170 hiz bandina cikmasi çok güzel hiç anlamıyorum okadar guzel hizlaniyor acayip hoşuma gidiyor.Tabi Tdi kullanmadim bilemem.O motor sesi falan çok hoş.

 
@krymTdi'den daha az yakıyor demenize gerek yok verdiğiniz rakamlar ortada.Sizin arabanız dizelden daha iyi gözüküyor.Tabiiki bu değerler gerçekçi değil.

Her araba gaza basarsanız  yakar fakat dizelde bunun bir sınırı vardır.Benzinli de ise 1.0 bile olsa bunun önü oldukça açıktır.

Bizim de 3 litre yaktığımız bile oluyor ama bunu değer olarak sunmak samimiyetten çok uzak.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@fanajal Bu motorun bagarmasi cok fena, kim der 1 litre. Benim spor salonum e-5 yanyolda, arabayla cikarken cok zorlaniyorum, vizir vizir arabalar geciyor, mecbur spor moda aliyorum, bosluk buldummu tam köklüyorum gazi, sanki musclecar, herkes dönüp bakiyor bu ne diye.

@Semsam TDI ile tasarruflu sürüp benim degererlerin altini yakalayamiyorsaniz, ya sürüsde, ya da motorda bir sorun vardir. Benim verdiklerim ortalama degerler, cevremde ayni motoru kullananlar var, assagi yukari böyle,  sadece benim ulastigim imkansiz degerler degil.

SON OLARAK: TDI TSI'den daha tasarrufludur, aksini idda eden yok, ama tdi'In hakkini veremeyenlerde hem bu forumda, hem cevremde bayagi var, bende sasiriyorum.

 
@krym @Semsam Hadi varsin bizim arabalar fazla yaksin e vergiyi az ödüyoruz bakımimizda dizelden az ödüyoruz ee daha ne gerek varki 1.6 almaya.Dizelciler alirken 20 30 bin fazla ödediği icin her sey zorlarina gidiyor.😅😅🤣 Ben @Semsam 

 

@fanajal Yilda 25 bin km kullaniyor olsam kesinlikle tdi alirdim, ben yilda 6-7 bin km kullaniyorum (Yurtdisinda oluyorum cogunlukla). Yilda 10-15 bim km kullanan birisinin tdi almasi cok hesapli olmaz. Isin matematigi önce gelir. Dizelci-benzinci holiganligi yapmamak lazim, ben yillarca tdi kullandim, simdiki sartlar icin tsi daha cazip, sartlar degisirse tdi alirim. Ben Almanya'da ehliyet aldim, bize ön görülü-tasarruflu sürmesini ögrettiler, memlekette bu eksik, adam ileride trafigin durdugunu görüyor, ayagini gazdan cekmiyor, veya kasis tabelalari var, gaza basmaya devam ediyor, böyle öngörüsüz sürersek tüketim artar, konu bukadar basit. Dizel-benzin=matematik, sürüs tarzi-tecrübesi=tasarruf.

 
  • Beğen
Tepkiler: SCC

Geri
Üst Alt