Motordan gelen ses sürtünme sesi


Kerogolf

Yeni Üye
Katılım
7 Kas 2019
Mesajlar
24
Tepkime puanı
5
İsim
Kerem
Merhaba arkadaşlar gectigimiz günlerde bir tanıdıktan 2.el 2017 model 70.000km'de bie Golf satın aldık. Bir kaç gündür özellikle motor soğukken ilk çalıştığında ses kaydında dinleyebileceginiz ses gelmekte. Araci biraz kullaninca Motor ısınınca ses azalmakta ancak  sessiz bir sokaktan saatte 15 20 km hizla gecerken kulagimi açık olan cama yakinlastirdigimda duyabilmekteyim. 

Motordan anlamam ancak araştırmalarim sonucu v kayışından tutun da klima kansagina kadar bir cok sebebi olabilecegini öğrendim. Ses kaydina bakarak siz işten anlayan arkadaşlar veya daha önce bu sorunu yasamis olanlar da bir yorum yaparsa sevinirim. 

Ses kaydini garajda aldim sesin daha net duyulabilmesi için. Kaput açık değil. Sesin bir ara çoğaldığıni hissedeceksiniz o kısımda telefonu arabanin altina doğru götürüyorum sonucunda seste artış oluyor. 

https://drive.google.com/file/d/12w5kGPg3RVK4J5Y2XZN_Pev16eUKIdff/view?usp=drivesdk

 
@Kerogolf 

Araç 1.6 TDİ sanırım devr-i daimden gelen bir ses gibi duruyor bunlarda devr-i daim pompa arızası olabiliyor.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
@Kerogolf hocam ben de 2017 1.0TSI golf var.. sabah motor soğukken her çalıştırmam da araç dizel gibi çalışıyo, benzer sesi ben de alıyorum... forumda konu açılmıştı isterseniz yorumlara bi bakın... servis bu tür 3 silindirli araçlarda bu sesin tamamen normal olacağını söylemişti... yani aynı ses benim aracımda da var,19000 km de aracım...

 
Upvote 0
V kayisi gergi rulmanindan gelebilir akrabamda Opel combo vardı ilk çalıştırmada işini ama kadar geliyodu onemsemedi devirdaim sarz motoru kayısı kopardı rulman kitlesi bence hemen baktırın 

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt