Garanti Uzatma ?


Kırcalı

Katılımcı Üye
 
Katılım
14 Eyl 2017
Mesajlar
594
Tepkime puanı
395
İsim
Orhan
Merhaba arkadaşlar

20 güne aracımın garantisi (2+2) bitiyor (1.2 TSI DSG 56.000 km 2015 Kasım çıkışlı) geçen VDF'den sms geldi garantiniz bitiyor uzatmak ister misiniz diye ? Bende mesajdaki numarayı arayıp bilgi aldım, bana bir teklif ile döneceklerini ilettiler. 2 gün sonra VDF'den aradılar ve daha 1 yıl ilave garantiyi uzatabileceğim ve ilave alınmış garanti plus'ta olan her şeyin yine olacağı bilgisi verildi, anladığım kadarıyla ilave 1 yıl daha garanti plus devam edecek. 2.400 TL civarı bir fiyat istendi. (Motor, mekanik elektronik aksam vs.)

Aracım DSG km'si de çok olmasa da az da değil ve aracım servis bakımlı malum garanti şartlarını yerine getirmek ve DGS'nin sürprizlerinden etkilenmemek için mecburen gidiyoruz.

Garantiden 4 kere yararlandım 2 kere ön yolcu cam düğmesi değişti - 1 kere aracı P konumunda terkediniz uyarısı için vites mekanizması değişti (vites mekanizmasında bi şalter idi aslen sanırım) - media ünitesi değişti. Toplasam bunların fatura değeri 10.000 TL yi geçiyor. (Media ünitesini dışarıdan çıkma alıp kendim 300 TL'ye de takabilirdim garanti olmasa tabi)

Şimdi 2.400 TL verip 1 yıl daha ne olur ne olmaz diye huzur (araba için konuşuyorum) mu satın alayım ? Hem bu arada Golf 8 gelir ilk zamanlarını atlatır sorun varsa giderirler, sonrası kısmet tabi.

Siz ne dersiniz bu şekilde garantisini uzatmış arkadaşlar varmı aramızda ? Mantıklı mı ?

 
1 yıl için 2400 çok fazla değil mi? Zaten bakımlar için düzenli olarak servise gidiyorsunuz, büyük bir problem olsa dahi bunu göz önüne alarak size yardımcı olacaklardır diye düşünüyorum. bu arada ben 2017 sonunda araç alırken ekstra 2 senelik garanti uzatma için 1978 TL ödemişim.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
2016 mart ayında 1600 tl ye 2 yıl olarak uzatmıştım.. mikro şalter ve akü değişimi yapıldı. ayrıca servo fren devre dışı uyarısı üzerine geçen ay avkum sensörü değişti... sadece akü 1300 fatura ettiler ve hemen hemen benim uzatılmış garantiye ödediğim ücreti akü ile amorti etmiş oldum..1 yıl için 2400 değermi orası tartışılır ama aracınızın aküsü değişmediyse bu süre zarfında büyük ihtimal akü masrafınız olacak uzatılmış garantiden değişim yaparsınız yarı ücreti amorti edilmiş olur...karar sizin

 
@Negatiwe 

Maalesef 1 yıl için istedikleri fiyat daha fazla uzatmıyorlar anladığım kadarıyla zaten toplam 5 yıl olacak eğer uzatırsam.

Hocam araç 5 yaşına girecek yaşlandikca fiyatta artıyor muhtemelen 1yil için istedikleri fiyat.

@Kırcalı fiyat bence çok fazla ben olsam servise gitmeye devam eder garantiyi uzatmazdim
Bakalım daha vakit var bana da fazla geliyor zaten 1.000 TL civarı olsa düşünmezdim de.

 
@Kırcalı Hocam geçen haftalarda aracımda garantiden mekatronik değişimi yapıldı (Maslak Doğuş'ta). Aracımı teslim alırken servis danışmanı arkadaşa toplam tutarı, garanti olmasaydı ne olacağını sordum. Bu arada benim de aracımın 2+2 garantisi bulunuyor, Aralık ilk haftasında da dolacak. Servis danışmanı, yapılan işlemlerde neyin nereden karşılandığını gösterdi. Parçanın %100 ve işçiliğin %50'si iyi niyet garantisinden, işçiliğin kalan %50'si de uzatılmış garantiden karşılanmış. İşçilik tutarı yaklaşık 1000 TL idi. İyi niyet garantisi uygulamasının kalkma ihtimalinin olup olmadığını sordum, aracın tüm bakımları yetkili serviste yapıldıktan sonra bu uygulamanın kalkması gibi bir durumun olmadığını, politika olarak da uygulamanın kaldırılması diye bir ihtimalin olmadığını iletti. İyi niyet garantisinin karşılama oranlarını görünce ve bu açıklamalardan sonra garantiyi uzatmaktan vazgeçtim.

 
Konuyu hortlatmış olayım. Bugün 2019 TDI DSG Octavia aracımı fren sistemi, dsg ve burç gıcırtı kontrolü için servise bıraktım. Önümüzdeki ay ortasında garantisi bitiyor garanti uzatımını sordum cash 9400, kk 9 taksit içinse 9550 lira fiyat verdiler. Şu durumda servisten devam edip iyi niyet garantisinden yürüyeceğiz gibi duruyor. 3.000 lira civarı bir fiyat çekseler gözüm kapalı yaptıracaktım (yıllık zorunlu sigorta parası gibi) ancak şu fiyat oldukça pahalı geldi. Son ay yaptırmayı düşünenlere fikir vermesi için yazıyorum.
 

Geri
Üst Alt