Gereksiz yere yazılan trafik cezaları hak.


profesor

Üye
Katılım
16 Nis 2019
Mesajlar
138
Tepkime puanı
102
Konum
Ankara
İsim
Ahmet
Selam arkadaşlar bu aralar devletimize çok para lazım sanırım, 60 km hızla yazılan radar mı dersiniz yanlış park mı dersiniz 1 haftada 2 tane havadan ceza yedim. Dikkatli olmanızı dilerim. Havadan bir sürü ceza yedim. 

 
Belki yeri değil ama benimde gümrükteki 100 liralık ürüne 122 lira vergi çıkarmışlar.Açıklarını bizimle kapatacaklar demek.Çok komik hallere düştük 

 
Evin önüne radar koymuşlar komedi gibi 60 filan ceza yedim, her zaman park ettiğim yerde ilk defa ceza yedim. 1 haftada 2 ceza insanın canı sıkılıyor. Giden emeklere yazık. 

 
Eskişehirden Düzceye giderken eskişehir çıkışında radara yakalandım, polis çevirdi, buraya kadar her şey normal, işlemler yapılırken polis memuru muyene süren dolmuş dedi şok oldum, ne zaman dolmuş dedi tarihleri karşılaştırdı bugün dolmuş dedi :), aynı çevirmede 500 civarı muayeneden, 300 civarıda hızdan ceza yedim :)

 
Devletin gelir kapısı trafik cezaları ve vergiler. Yeni cezayı aklım hiç almadı oda arabada sigara içmek. Başkanın "İçinde çocuklar vardı ve babaları şoför koltuğunda sigara içiyordu. Böyle şey olmaz. Niye bunlara ceza verilmiyor? Özel araçlarda da sigara tümüyle yasaklanmalı” demesiyle bu ceza da hayatımıza girdi. Ancak benim anlamadığım şey şu, benim şahsi aracım özeldir ve bu özele bir nevi müdahele değil mi? Yarın evimn içine girip burada sigara içmenin cezası mı diyecekler? Gerekçeye bakarsak içinde çocuk vardı ve babası sigar içiyodu. Tamam yanlış bişey yapmışta bu çocuk yeterli besin alıyor mu? Ailesi ona iyi şartlarda bir hayat sağlaya biliyor mu? Bu soruların bence daha öncelikli olması gerekmez mi?  Yani çark dönmüyor, yeni bikaç ceza daha bulalım da buna uygun bir kılıf hazırlayalım denmiş ve bu ceza çıkmış ortaya gibi durmuyor mu sizce de?

 
@Conti Her zaman savunduğum bir düşüncem var, şu anda refah seviyesi biraz hallice olan her ülkenin ya bir petrol, doğalgaz vs. senginliği var yada bunların bulunduğu bir sömürgesi. Bizim ülkenin petrolü de doğal gazı da vatandaşı. Bu son zamanlardaki cezalarda yeni sondaj çalışmaları :)

 
@Conti CB konvoyu hiçbir zaman sivil araç trafiğine girmiyor ki. Trafiği kesiyorlar son sürat geçip gidiyorlar, mümkün değil yani sürücü sigara içiyordu araçta çocuklar vardı gibi bir senaryo. 

 
@Conti Her zaman savunduğum bir düşüncem var, şu anda refah seviyesi biraz hallice olan her ülkenin ya bir petrol, doğalgaz vs. senginliği var yada bunların bulunduğu bir sömürgesi. Bizim ülkenin petrolü de doğal gazı da vatandaşı. Bu son zamanlardaki cezalarda yeni sondaj çalışmaları :)
Maalesef hocam katilmiyorum. 

Örnegin Isvec in ne dogalgazi, ne petrolu ne bunlari sömurdugu ya da sömurecegi bir ulkesi, ne tarimi ne hayvanciligi var.

Sanayisi ve teknolojisi guclu, ureten ve uretime destek veren bir anlayisa sahipler. 

Dusunun ki ulkenin %57 si Orman %9 u göl ve yeni ev yapimi o kadar az ki. 

Stockholm de ilk elden ev kiralamak icin ortalama bekleme suresi 18 sene. Siraya giriyorsunuz ve 18 sene sonra sira size geliyor. Ve ormanlar kesilip ev yapilmiyor. 

Yapilmis olan ve yapilan evlerde otopark planlamasi daire sayisi x 0.7 . Yani 30 daireli bir apartmanda yasiyorsaniz, maksimum 21 araclik otopark planlaniyor. Amac insanlari arabaya degil toplu tasimaya yöneltmek. 

Vergi az mi burda. Degil! Avrupanin en cok vergi veren ulkesi Isvec. Ama karsiligi veriliyor. Birilerinin cebine cukkalanmiyor. Emin olun, basa hangi parti gelirse gelsin duzen devam ediyor. Hatta gecen sene secimlerde koalisyon kurulamadi yaklasik 6-7 ay olmasi lazim ulkenin basbakani ve kabinesi yoktu. Kimsede cikip ne olacak sonumuz demedi. Cunku zaten kendi kendini yöneten halk ve ekonomik döngu mevcut. Bir kisinin agzina bakmiyor kimse. 

Ama trafikte giderken yaya öncelikli, hiz tabelasi 30 ise 30 ile gidilir, 50 ise 50, 120 ise 120 ile gidilir. Sol serit 70 in uzerindeki hiz limiti olan yollarda isgal edilmez. Bir tane bile gizli radar yoktur. Olmasi gerekmez. Kamera kontrol noktalari belirtilmistir, amac halki tongaya dusurup gelir elde etmek degil, trafigi ve duzeni saglamak oldugu bilinir.

Ama otoparkta gidis yönunun aksine mi park ettin. Aninda ceza yersin, ya da beyaz cizgileri tasirdin mi hemen yersin - kacari olmaz.

Park etme suresi heryerde bellidir. Sureni gecirdin mi hemen yersin. Kurallar belli ve kurallar cercevesinde kural ihlali yapan cezasini yer. Ve kabullenir. Maalesef Turkiye de kural var ama ceza yazan yok. Ceza yazilincada eskiden yazilmiyordu oluyor. Ceza yiyende yazanda hakli. Sikinti burdan kaynaklaniyor. 

 
Ben  Kendi iş yerimin  önüne park ettiğim için  2 yılda 5 ceza yedim.    Günlük Limitlerini dolduramayınca  geçerken fotoğraf çekip çekip gidiyorlar.

 
@windshear Anlattıklarının bir kısmı benim anlatmaya çalıştıklarımı destekler nitelikte, isveç kendi halkı üzerinde yükselip refah seviyesini geliştirmiş ve bunu da halkı benimseyip sisteme sahip çıkmış bir yer anladığım kadarı ile, ama bizim ülkemizde halkın üzerinden şahıslar kendilerini yükseltiyorlar, dolayısı ile anlattıklarınıza katılıyorum. Anlattığınız gibi bizim ülkemizde de verilen vergilerin karşılığı bana tam olarak döndüğüne inansam helali hoş olsun hiç canım yanmaz, başka ülkem yok benim, burda doğdum burda öleceğim, ama verdiğim vergiler başkalarını yükseltirken de kendimi aptal gibi hissediyorum :)  

 
@windshear isveç isviçre norveç gibi ülkelerin bir düşmanı, ordusu sınırlarını tehdit eden komşuları var mı, orduya ne kadar para harcıyorlar yıllardır, bu ülkere hangi avrupa ülkeleri destek olup korumuş, kaç tane savaş yapmışlar, ülke nüfus oranları ne, ve bugünkü avrupa şekillenirken hangi sömürgelerden faydalanmışlar, isviçre bankalarında ki milyarlarca dolar mark isviçreye ne gibi şeyler kazandırmış bakmak lazım.

 

Geri
Üst Alt