TRAMER TRAJEDİSİ


Savatage

Uzman Üye
 
Katılım
24 Mar 2018
Mesajlar
6,123
Tepkime puanı
11,023
Konum
ankara
İsim
savatage
Bu araç istanbulda bir arkadaşımın aracı.

Hanımsal pilotaj hatası ! apartman apronunda teknik bi hata sonucu duvara çarpmış!

Hasardan hemen sonra beni aradı!  Sanayideyim ! 2500 e herşeyi halledecekler! Çamurluk+tampon boyayacaklar ne diyosun dedi!

Basiretim bağlandı ! Yetkili servise git bence dedim....

O gün istanbula Aveke bırakmış aracı!

Ve yarın teslim!

İlk başta çamurluk değisecek tampon boyanacak diyen avek geçen hafta arkadaşa telefon açıp abi tamponu tampon tamircisine gönderdik geri geldi ..sonra kaskonun experi geldi değişmesi gerektiğini o da kabul etti..tamponu da değistiriyoruz!

Sonuc 

Çamurluk değişti

Tampon değisti

9342 tl tramer-hasar kaydı

Tamponu windows paintte 250x büyüttüm 90 derece sola 270 derece sağa çevirdim ...bakıyorum bu tampon nasıl değişir?

Neler dönüyor ? Kasko/hasar/yetkili servis piyasasında

IMG_20191017_235204.png

 
araca yazık olmuş hocam. plastik kaynağı yapan yerler var tırnaklarını kaynatıp plastiği ısıtıp eski haline getirebilirlerdi. hadi diyelim tırnakları kırıldı yerinde yok kaynamıyor; o zamanda arkadar sadece tek bir noktaya civata atıp tamponu tutturabilirlerdi. çünkü tamponu diğer bütün bağlantı yerleri sağlam gözüküyor. sol kısımdan tutmasa da olur. 

çamurluğun değişmesi ise tamamen hayal kırıklığı olmuş. Kaportacıların en az zorlandığı düzeltme işlemi. sağlık olsun mu diyeyim geçmiş olsun mu bilemedim hocam.

 
Kaporta Hasarı için yetkili servise gitmek akıl karı bişey değil dışarıda yaptırdıgın işin  5 10 katı masraf cıkardıgını herkes biliyor 

 
Çamurluk yukarıya doğru baktıkça hasarlı mı gözüküyor dik bi şekilde yoksa ışık mı yanıltıyor çözemedim.Ayrıca arka çamurluklar keserek çıkarılıp kaynak yapılarak monte ediliyor önler gibi civatalı değil.Arka çamurluğu değiştirecek bi hasar göremedim burada yazık olmuş.Satarken arka çamurluk değişimi müşteri sayısını azaltacaktır.
 

 
Siz yetkili servise git diyene kadar her şey iyi gidiyormuş hocam. :D  

Tüm servislerin bu tarz çamurluk hasarlarına vereceği cevap hep değişim oluyor. Tamponun değişmesi de şaka gibi olmuş. Can hocamın dediği gibi arka çamurluklar kesilerek değiştirildiği için iyi olmuyor. 2 sene önce yaşadığım kaza da buna çok benzerdi. Tampon klipsleri vs onarıldı, çamurluk düzeltildi ve tampon+çamurluk boyandı mis gibi olmuştu. Bu tarz küçük kazalarda servise gitmek tramer kaydını 3-4’e katlıyor.

 
@Savatage gercektende yazık olmuş sonra kimseye anlatamiyosun durumu

 
Hocam Ankaraya git gel 300 tl yakardı 500 de sizin göçükçü usta alırdı 800 tl ye iş olurdu diye düşünüyorum.

Venus Z10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
Geçmiş olsun. Eksik kalmasaymış jantı lastiğide değiştirselermiş ordan darbe alınca kenarı hafif çizilmiştir jantın lastikte hafif süretmüştür. Nasıl atlamışlar bunu? Üstadım yetkili servisler para kazanma namına expertizle anlaşıp neler neler yapıyorlar. Babamın avuç içi kadar kapısında göçük olmuştu. Göçükçüye gitse çekilerek boyasız düzelecekti. Kapıyı değiştirmişlerdi. Sigortaya bildirilen kapı görüntüsünü gördük resmen üstünde iki kişi zıplamışta çekmişler fotoyu dersin. Yani anlayacağın bu tür işlerde en güvenilmesi gereken yer, güvenipte gidemediğin sanayiden daha fena kazık atabiliyor. Tekrar geçmiş olsun.

 
  • Beğen
Tepkiler: SCC
@Savatage çamurluk göçük düzeltme yontemi ile duzeltilip 4/1 oranındaki bir kısmı boyatilacakti tampon ise pasta cila+rutus ile hallolurmuş, sadece 1000-1500 civarında bir onarım, tertemiz tramer ve yıl sonu hasarsızlık indirimi ile mutlu mesut olunurmuş, seneye iki katına çıkar artık kasko primi riskli müşteri olduğu için, benim anlayamadığım konu ise; yağı bile serviste değiştirmeyen siz bu araç sahibi arkadaşınıza nasıl oldu da yetkili servise git dediniz.

Eskiden kalan bir düşmanlık/husumet varmı aranızda?

 
@Serkanasn 

Öncelikle karşı taraf bu islerin içinde olamayan bir arkadaş?

İlk olarak istanbulda hangi sanayiye daldı da 2500 fiyat aldı? Bu sanayide ki usta kimdir ? (Çıraklıktan itibaren adam olmak icin yediği dayakla orantılı  rütbe yükselten emekçilerdenmidir  ) 

Yoksa ben ustayım diye piyasaya çıkan ustalardanmıdır. 

Gireceği ustanın garantisini veremedikten sonra ben direk git sanayide yaptır diyemem ki?

Bu arkadaş bu golfü almadan önce seat leon station Wagon (ST) ye kapora verecekken , dur aman etme dememle golf 1.0 tsi dsg sunroof a nasiplenen birisi....

Full garantisi devam edipte dsg aşkına  rutin peeriyodik bakımlar için servis mecburiyeti olan  benim bu arkadaşa sanayide ekmek arası köfte/gobit bile yedirseniz keşke yetkili kebabçıda mı yeseydik der işin sonunda 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Fotoğraf durduğu sürece satarken sıkıntı olacağını sanmıyorum. 

 
@yusuf fotoğrafı geçtim araçta orjinal durban ve spor süspansiyon için keşke olmasaymış bu jant bu arabayı yormuştur bu araba adam olmaz diyen iki üç alıcı çıkmıştı aracımı satarken🤣🤣

 

@yusuf fotoğrafı geçtim araçta orjinal durban ve spor süspansiyon için keşke olmasaymış bu jant bu arabayı yormuştur bu araba adam olmaz diyen iki üç alıcı çıkmıştı aracımı satarken🤣🤣
Öylesine satmayacaksın zaten. Kıymetini bilecek adam çıkar golf için.

 

Geri
Üst Alt