Golf 7.5 Highline 1.4 tsi 125 DSG vs Audi A3 1.0 TFSI sportline


Erdemkececi

Yeni Üye
Katılım
30 Eki 2019
Mesajlar
3
Tepkime puanı
1
İsim
Erdem
Herkese merhaba.Yeni bir araba almayı düşünüyorum ve şuanda iki araç arasındayım.Biri a3 1.0 tfsi sportback sportline(kırmızı renk).İkincisi ise golf 1.4 tsi 125 bg highline paket.Audi 36 binde vw 16 bin.Tabiki audi premium ancak 1.0 olması ve diğeri kadar dolu olmaması soru işareti oluşturuyor kafamda.Sizce hangisini seçmeliyim?Teşekkürler

 
@Erdemkececi Motor konusunda fikrimi belirtmek istiyorum: 1.0 motor gayet iyi motordur, iki motoruda kullandim suan 1.0tsi 115bg kullaniyorum arada cok hissedilecek bir fark yok, tekrar tercih yapacak olsam gene 1.0tsi alirdim, performansa farki fazla yok, özellikle sehir icinde ve 0-100km hizlanmada ama yakitta fark var, 1.0 tsi bu konuda önde, nekadar tasarruf saglarsiniz, o sizin kullaniminiza bagli ama karma kullanimda en az 1 litre.

Edit: Arabalar golf dsg

 
@krym Yorum için teşekkürler.Ben en çok golfün cam tavanlı kameralı yani gırtlak dolu olmasına takıldım açıkçası.Aynı zamanda km si de a3 e göre düşük.

 
@krym A3 te sadece sport line eklenmiş biraz boş gibi geldi bana bilemiyorum

 
@Erdemkececi Ben sizin yerinizde olsam A3 alirdim, ben arabanin extralarina pek bakmam, bosline araba bana uyar, birkac extra istedegim seyler olur, onlarda otm.kararan dikiz aynasi gibi ufak seylerdir, retrofit olur, kalite bakidir-extralar sonradan eklenir, Golf'te camtavan bende var, ben tavsiye etmem, eger ses konusunda hassassaniz.

 
bence bi yerlerde 1.4   motoruda bi deneyimleyin derim. 1.0'ı golfte test etmiştim. evet güçlü bir motor ve performans fark edilir ölçüde değil diyebiliriz. ama bana kesinlikle gürültülü ve titreşimli gelmişti. 3 silindir olduğundan diye yorumlamıştım. ama bi performanslı bi sesi vardı. 

lakin 1.4 sessiz ve titreşimsiz bi motor ve azda olsa daha performanslı sanki daha iyi uzuyor gibi geldi bana. 

senin için kriter motor ise bence deneyimle.

 
@Erdemkececi bu ara ilanlarda gördüğüm kadarıyla 1.0 tfsi ile 1.6 tdi aynı fiyat gibi duruyor, o sebeple tdi olanlara da bir göz gezdirin bence.

 

Geri
Üst Alt