İlan Konularında Yorumlar Kapatılmalı mı?


İlan Konularında Yorumlar Kapatılmalı mı?

  • Yorumlar kapatılmalı, kimse yorum yazmamalı.

    Kullanılan: 21 21.9%
  • Yorumlar açık kalıp herkes fikrini belirtebilir.

    Kullanılan: 75 78.1%

  • Kullanılan toplam oy
    96
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

AhmetCakmak

Yönetici
Katılım
17 May 2017
Mesajlar
5,763
Tepkime puanı
8,294
Konum
İstanbul
İsim
Ahmet Çakmak
Merhaba dostlar.

Herkes fikrini bu ortamda özgürce belirtebildiği için açılan ilan konularında bazen bu durum satıcıyı rahatsız eden yorumlara neden olabiliyor. İlan konularındaki yorumların kapatılmasını oylayarak sonuca bağlayacağız. Konunun yukarısında yer alan anketten fikrinizi belirtebilirsiniz.

  • Anket bitiş zamanı 31 Kasım Perşembe günü saat 17.00'dır.
  • Tapatalk mobil uygulamasında anket gözükmemektedir. Mobil veya masaüstü tarayıcıdan oy kullanabilirsiniz.
Ayrıca bu konuyla ilgili veya başka konulardaki önerilerinizi de bu konu altında yorum olarak belirtebilirsiniz. 

İyi forumlar.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
  • Beğen
Tepkiler: SCC
@AhmetCakmak Hocam bence herkes fikrini belirtmeli veya opsiyonlu olmali, yoruma acik- kapali, satici belirlemeli, burasi ticarethane degil, kimse degerinin üstünde fiyata araba almamali, az önce güncel sifir fiyati paylastim satilik ilanin altinda, bunlar alici icin faydali, anadoludan cok arkadasimiz var, onlar güncel fiyatlari bilemiyebilir, buda onlarin degerinden fazla fiyata almasina neden olabilir.

Edit: Dosgusun dogru düzgün fiyat politikasi yok malesef, internete ucuk rakkamlari koyuyorlar, bilmeyen insanlar aldanabilir.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Buraya yorum yazılamayacaksa ticari site gibi olacaktır bana göre ama diğer yönden bakınca da yorumlarda ölçüyü kaçırmamak gerekiyor sonuç olarak iş yine bizde bitiyor 

( makul fiyat ölçülü yorum )

 
@AhmetCakmak üstadım benim gibi yeni araba almış ve fiyatlar hakkında bilgisi olmayan veya aksesuar alacaksa piyasasını bilmeyen kişler için yorumlar önemli. Bişey alacaksam hadi o parça benim araca uyacakmı uymayacak mı bunun cevabını satıcıdan almaktansa, arkadaşların yorumuna daha çok güvenirim ki uymayacak olan parçayı bile "uyar kardeşim diye satıp sonrasında ben uyar dedim ama gateway değişecek bu değiştimi tabi olur ben olmaz demedimki" durumuna düşmeyeyim ki başıma geldi. Tabi bu benim düşüncem .

 
Forumlarin asil amaci zaten fikir paylasimi degil mi? Boyle olmadiktan sonra anca ilan sitelerine alternatif bir platformdan ibaret olur. İlan sitelerinde aracin degerinin cok cok altinda verilen teklifler gibi burada da can sıkıcı yorumlar olabiliyor ama kimsenin klavyesi torba degil ki buzelim...

 
  • Beğen
Tepkiler: SCC
Ben arac satış konularına yorum yapılmasından yanayım.Konu varsa yorum yapılır.Herkes aynı kafada olmak zorunda değil.Yorumları olumsuz diye görülen 2 arkadaşta forumda izlediğim kadarıyla bu satış durumlarına bayağı hakim.

Hatta istanbul lokasyonlu birkac arkadaş var onlar çok daha hakim ama ya görmediler konuyu,ya foruma girmediler yada polemik olmasın diye yazmadılar.

Bu konulara hakim bir hocamızın güzel bir sözú vardı.

"Kardeşim gerçekten bu arabayı bu paraya satabileceğine inanıyormusun" diye.

Satıcı fiyatlara hakim olamayabilir ancak arabasına 10-15bin fazla isteyeni gördüm ama 10-15 az isteyeni hic görmedim.

Benim herzamanki düşüncem 3 yıldan önce araba satmak hep zarar yazar.

Venus Z10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
Konu yorumlara kapatılıyorsa iyi olur şayet @yusuf bey dalga geçer gibi yorum yaparak cevap oluşturmadan kapatmış içeriği. Bu denli lakayıt bir yöneticilik görmedim, sizin ki fikirden çok troll olmuş sanki yorum yapan herkes profesyonel ya bu konuda, kendi arabasına gelince laf söyletmeyenler başkalarının arabasına çamur atar olmuş. Sözde fikrinizi söylüyor yönlendiriyorsunuz ya karşınızdakine de saygı duyarak yorum yapın. Arkadaşımı yönlendirdiğim için çok pişmanım resmen ilanın içine sıçmışsınız. Bir daha da bu forumda ciddiyetsiz insanlarla işim olmaz hadi eyvallah. 

 
Sıfırı ile aynı fiyata araba koyulursa bize uyarmak düşer. Kimse kusura bakmasın. İlanın kendisi ciddiyetten uzak. Benim yorum ciddiyetten uzak olsa ne olur.@Drsummertime 

 
@yusuf uyarmakla dalga geçmek arasında dağlar kadar var farkedemediğiniz şey bu.  karşıdakinin tek bir ilanıyla yargılayıp dalga geçmek sizin haddinize değil 120 bine aynı arabanın sıfırını bulursanız haber verin gidip alacağım

 
Konular yoruma kapatılmalı burada bu konun varlığı google da çıkmak için mi? üyeler için mi?

Arabasını malını satmak isteyen kişileri eleştirmek vs saçmalıktan başka birşey değildir. 

ilanın ciddiyetini belirlemek size de kalmadı dediğim gibi istersem 1000 dolar derim bu ciddiyetsizlik değildir. Ciddiyetsiz olan yönetici olarak rica edilen bir konuda olayı dalgaya vurarak değildir. @yusuf Ciddiyetsiz yönetici ciddiyetsiz forum demektir. 

@krym dünde sorduğum gibi arabanızı bana kaça satarsınız? arabanız var mı?

Dolayısıyla konular yoruma kapatılmalıdır. 

 
Genellikle

Şu fiyata aldım dediğinizde "daha ucuza bir tanıdığımda vardı keşke haberim olsaydı"

Şu fiyata sattım dediğinizde "daha fazla verecek bir tanıdığım vardı keşke haberim olsaydı"

durumu yaşanmakla birlikte ve bazı yorumlar "bilgi ve katkı vermeyip soyut ifadeler içerseler de" yine de yorumlar açık kalmalı kanaatindeyim.

Gerekçeleri arkadaşlar çok iyi bir şekilde üstteki yorumlarda izah  etmişler zaten.

 
@AhmetCakmak üstad yorumlar açık kalmalı. Buradaki herkese de belirtmek istediğim bir husus var. Forumun amacı tamamı ile bilgi paylaşımı ve fikir alışverişidir. Araç ilanı paylaşanlar da forum üyesi, aracı inceleyen de forum üyesi dostlarımız. 100 binlik aracına 90 fiyat çekiyorsa; değerinin altında olduğu konusunda da uyarırız, 100 binlik araca 110 fiyat çekiliyorsa; değerinin üstünde olduğu konusunda da elbette uyarırız. muadil/alternatif ilanlar gösterip, alacak arkadaşların da fikir sahibi olmasını sağlarız. Bunu yanlış anlayanlar var ise; forum sitesi nedir ve ne amaçla kurulur bunu araştırmasını öneririm. Ek olarak @Negatiwe hocama da sonuna kadar katılıyorum. Sırf araç satacağı zaman üyelik açılmasına karşı bir önlem alınmalı esas. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

@emrekayikci16 sahibindende ilana 150 bin yazdığınızda mesajla 80 e bitermi diyenlerin yazmalarını engelleyebiliyor musunuz? Tabiki hayır.

İşte burda da denilebiliyor, burada öncelik forumu takip eden kişilerin maddi manevi zarara uğramamasıdır sizin keyfiyetiniz değil, satış sitelerine aracınızı ilana verebilirsiniz ama burada yaptığınız işlem başlık açmaktır ilan vermek değil, siz hayırdır paralı ilan verdiniz de birde saygısızlık edip hesap mı soruyorsunuz?

Sizin cebinize girecek 3 kuruş kar için burda insanlar zarar mı etsin?

Siz kendinizi sahibinden.com yada arabam.com sitelerinden birinde mi sanıyorsunuz?

Burada kimseye faydalı bir bilgi veremeyeceğiniz açık seçik ortada.

Asıl en az 1 yıllık üyelik ve en az 100 ANLAMLI mesajı olmayanların satış konusu açamamaları lazım, sen yoldan geçerken gir siteye saçma sapan arabana saçma sapan fiyat yaz ondan sonra iki eleştiri geldi mi de veryansın et olacak iş değil.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Geri
Üst Alt