Golf 8 ile gelen yeni donanımlar ve değişimler


AhmetCakmak

Yönetici
Katılım
17 May 2017
Mesajlar
5,763
Tepkime puanı
8,294
Konum
İstanbul
İsim
Ahmet Çakmak
Golf 8 itibariyle, Golf 7 ile adı geçen Trendline(Midline Plus), Comfortline ve Highline üçlüsünün yerine Golf, Life ve Style donanım paketlerinin geldiği duyuruldu. Her ne kadar donanım seviyeleri ülkelere göre farklılık gösterse de göze çarpan bazı değişiklikler de vardı.

Bunlardan bazıları şu şekilde:

Matrix LED far sistemi

Audi'lerde uzun bir süredir kullanılan matrix LED ön far teknolojisi ilk olarak 2018 Volkswagen Touareg'de görülmüştü. Geçtiğimiz aylarda makyajlanan Passat da buna benzer elemanlara kavuştuktan sonra 2020 Golf 8'de de matrix LED'lerle karşılaşıyoruz.

Opsiyon listesinde yer alan "IQ.Light LED" teknolojisi her bir farda 22 tane modülden oluşuyor. Kayar sinyal özelliği taşıyan bu parça karşıdan gelen trafiğe göre ilgili LED'leri kapatarak diğer sürücülerin gözlerinin kamaştırılmasını önlüyor.

golf8-matrix-led-far.jpg

Mobile Key (Mobil Anahtar)

Akıllı telefonlar günümüzde birçok cihazı gereksiz kılıyor. Volkswagen, Samsung telefonlarda anahtarın yerini alabilecek bir mobil anahtar teknolojisi sunmaya başladı.

Akıllı telefonunuzu sadece kapı kolu etrafına getirip kilidi açmanızı, içeride ise merkezi konsola yerleştirilen bir cepten aracı çalıştırmanızı sağlayan sistem sadece ilk kullanımda sisteme bağlantı istiyor. Bu anahtar isteğe göre kopyalanabiliyor, yani daha sonra arkadaşlarınızın ya da ailenizin kullanması için bu sistemi onlara yollayabiliyorsunuz

Ekli dosyayı görüntüle 24644

Hafif Hibrit Motorlar

Volkswagen, yakıt tüketimini ve emisyonları azaltmak adına yeni Golf'ü 48 Volt hafif hibrit sisteminden beslenen yeni eTSI benzinli motorlarla satışa sunacak.

1.0 litrelik versiyonu 110; 1.5 litrelik versiyonu 130 ve 150 bg üreten Golf eTSI ailesi sadece 7 ileri DSG şanzımanla alınabilecek.

48 Volt'luk kayışlı marş motoru, 48 Volt lityum iyon batarya ünitesi ve fren enerjisi geri kazanım fonksiyonuna sahip eTSI'larda tüketimi daha da düşürmek için "süzülme modu" da kullanılmış. Elektrik desteğinin ivmelenme performansını da geliştirdiğini not düşelim.

golf8-hafif-hibrit-etsi.jpg

Innovision Cockpit

45 yıl, 35 milyon satış ve 7 jenerasyon sonunda Volkswagen Golf, analog gösterge paneline veda ediyor. Giriş seviyesinde bile sunulan dijital gösterge panelinin boyutu 10.25" olarak açıklandı. Ona eşlik eden multimedya ekranı ise giriş paketlerinde 8.25, üst versiyonlarda 10.0 inç olacak.

Kompakt hatch modellerinde tamamen dijital paketi daha önce Mercedes A-Serisi'nde görmüştük ancak onları 10'ar inç yapmak için ekstra ücret ödemeniz gerekiyor. Volkswagen, "fiyat bandında" Touareg'den taşınan Innovision Cockpit'i standart olarak sunan ilk marka olduğunun altını çiziyor.

Ekli dosyayı görüntüle 24645

Head-up Display

Birçok otomobilde konsol üzerine yerleştiren ayrı bir cam parçaya yansıtılan head-up display, Volkswagen Golf 8'de doğrudan ön cama veriliyor. Navigasyon ve hız gibi bilgiler bu panelde sürücünün görüş alanına yansıtılıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 24655

Travel Assist

Travel Assist sistemini ilk olarak makyajlı Passat'ta görmüştük. Şimdi Golf 8'de de karşımıza çıkan sistem 210 km/s hıza kadar yarı otonom sürüş sağlıyor. 

Adaptif hız sabitleyici ve şerit takip asistanından beslenen Travel Assist'te sürücünün sürekli dikkatini yola vermesi gerekiyor. Direksiyona yerleştirilen sensör sürücünün elini algılamazsa 15 saniye içinde sesli ve görsel uyarılar veriyor. Yine de direksiyona temas olmazsa acil durum yardımcısı Golf'ü güvenli bir şekilde kenara çekiyor.

Ekli dosyayı görüntüle 24654

Dijital Panelli; Far Anahtarı , Ön/Arka Cam Isıtma ve Yolcu Klima Paneli

Yüzyıllardır kullanılan far anahtarı, yerini ön ve arka cam ısıtmayı da içeren dijital bir panele bırakmış. Sis farı, normal far gibi fonksiyonları da kumanda edebildiğiniz dijital eleman gösterge panelinin solunda ve eskisinden hatırı sayılır miktarda yüksekte, bu da ergonomiye artı puan katıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 24648 Ekli dosyayı görüntüle 24661

Elektronik DSG Kolu

Golf 8'de otomatik şanzıman opsiyonunu seçenler artık çok daha küçük bir vites koluyla karşılaşacak. Elektronik sisteme geçiş yapan DSG sayesinde merkezi konsolda çok daha az yer kaplayan bir kol var; bu da ekstra saklama alanı sağlamış.

Ekli dosyayı görüntüle 24647

Car2X

Volkswagen'de bir ilk olan Car2X, Golf 8'in 800 metre menzilde trafikteki diğer araçlarla ve trafik altyapı sistemleriyle iletişim kurmasını sağlıyor. Milisaniyede aktarım yapan sistem sayesinde diğer otomobillere tehlike, yol çalışması ve kaza gibi bilgiler yollanabiliyor.

Car2X, Avrupa Birliği standartlarına uygun olduğu için benzer sistemleri taşıyan tüm otomobillerle iletişime geçebiliyor.

Ekli dosyayı görüntüle 24652

Üç Bölgeli Klima

Yeri yerinden oynatacak bir yenilik değil ancak Golf 8 ile bu donanım, ilk kez lüks olmayan bir kompakt modelde görüldü. Resmi adı Air Care Climatronic olan dijital klima sistemi "taze hava" ve "sıcak el" gibi önceden ayarlanmış programlara sahip. Bu donanım sadece en üst paket Style'da sunulacak.

Ekli dosyayı görüntüle 24643

Yeni Anahtar 

 Türkiye'ye gelecek araçlarda da anahtarsız çalıştırma olacak mı bilinmiyor ama bu anahtara bakacak olursak tüm ülkelerde anahtarsız çalıştırma standart olacak gibi gözüküyor. Böyle bir anahtardan metal bir anahtar ucu çıkmaz sanırım. :)  Zaten yukarıda belirttiğimiz "Mobile Key" özelliği ile anahtara ihtiyaç kalmayacak. 

73304317_1442506262580615_2886845762447081472_o.jpg


 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Teşekkürler bu  bilgiler için...Şu mobil anahtar olayı güzel ama çalınma vs olayları tam biz türkler için 😂

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
arkadaslar aracin tr gelis tarihi ve satis fiyati hakkinda bilgi sahibi olan yada bu konuda duyum alan varmi

 
Güzel bilgiler, keyif aldık okurken. 

 
1 yıl sonra Türkiye ye gelecek diye yazanları görmüştüm bir yerde. İnşallah Aralık- Ocak ta gelir tr ye

 
1.6 TDİ gelmezse sonu Jetta’ya benzeyebilir. 

 
türkiye ye gelecek modellerde  üste

yazılan  ozellıklerın  çoğu gelmez

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Doğru mu anladım bilmiyorum eskiden üç olan donanım seçeneği şimdi ikiye düşmüş life ve style olarak

 


Geri
Üst Alt