Acill! Kaput taş izi ve koruma filmi hakkında


Muhammed

Üye
Katılım
11 Nis 2018
Mesajlar
357
Tepkime puanı
73
İsim
Muhammed
Arkadaşlar merhaba, aracımın kaputunda taş izleri mevcut bunları rötuş ile kapatıp üzerine kaput koruma filmi yaptırmak istiyorum kötü durur mu veya filmi sökerken boyayı kaldırma durumu olur mu acil fikirlerinize ihtiyacım var bu işten anlayan varsa? 

 
Hocam merhaba, bence kaput filmine hiç gerek yok.Aracımı aldıktan sonra arkadaşların gazına gelip ilk yaptığım işti.Yok taş fırlar, yok çizilir vs. gözümü korkuttular.Sanayide 300 liraya çekiyorlardı bu kezde çıkartırken sorun olacağını düşünüp iki kat para verip sağlam bir yerde yaptırdım.2 yıl oldu hafif sararma var.Hala aklımda çıkartırken sorun olacak endişesi var.Ucuz bir işlemde değil.Taş izimi var rötuş yapıp iz kalmayacak şekilde pasta cila uygulattırın gidip akıllara zarar bu işlemi yaptırmayın.

 
@Muhammedrütüş yapıp uygulamanın bir zararı olmaz ama pvc içerikli folyo yaparsınız sararma ve boyanın vernik kısmına uzun vadede zararı oluyor. Ppf(poliüratan) içerikli folyonun sararma ve boyaya zararı olmuyor zaten uygulama yapan yerler en az 5 yıl garanti veriyor 

Stek marka ppf folyo öneririm ama fiyatları çok yüksek bütceniz el veriyorsa öneririm 
 

 
@Muhammed ben yaprırdım on numara oldu belli bile deyil ama rütüşlerini iyi bir ustaya yaptır rütüşleri bol bırakıp sonra kaportacılardaki zımpara ile onlar sıfır bir şekilde siliyırlar sonra bir pasta cila ile işlem tamm sonra seffaf jelatinle bitir işi

 
Rötüş işi ustalık isteyen bir iş, öyle rötüşü vur geç ile olmuyor, en iyi en temiz iş şöyle; iz yeri bir kat doldurulup bir gün kuruması beklenip diğer gün bir kat daha doldurularak bir kaç kat bu şekilde yapılıp iz yeri iyice doldurulucak, sonra sulu zımpara ile yüzey eşitlenip polisaj uygulanarak işlem sonlandırılıcak. 

68C21CA8-20FE-401D-B211-F072CDB63BBD.jpeg

 
@Golftdi bu şekilde yapınca boya ölçümünde mikron değerlerinde değişiklik oluyor mu 

 
Rütuş yapılan kısmın etrafı maskeleme bandı ile bantlanıp sadece o kısmın zımparalanması gerekiyo ondan sonra komple o parça polisaj ile düzeltilmeli

o şekilde bir sıkıntı olmaz tabi iyi bir usta lazım onun için

 
@Muhammed rütüşler ekpertizde çıkacagını zennetmiyorum sonuçta nokta yani bir kat rütüşün ardında ikincisini yapıp sonrada arkadaşın dediği gibi binlik zımpara ile sulu bir şekilde yapıyorlar buda demek okuyorki orjinal fabrikayla aynı kalınlığa geliyor sonuçta macun yok dolgu yok daha nasıl çıksınki bunun daha mantıklı bir açıklaması yok 😉

 
BOYA  Takıntısı  yapmayın bu kadar 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşlar merhaba, aracımın kaputunda taş izleri mevcut bunları rötuş ile kapatıp üzerine kaput koruma filmi yaptırmak istiyorum kötü durur mu veya filmi sökerken boyayı kaldırma durumu olur mu acil fikirlerinize ihtiyacım var bu işten anlayan varsa? 
@Muhammed Güneş altında bırakıyorsanız aracınızı iki kere düşünün derim. Sararması mı dersiniz sökerken kaput üstünde bıraktığı yapışkanımı dersiniz. 

 
Kaput koruma sıfır araç için olmazsa olmaz bir uygulamadır. Yıllarca kaputunuz temiz gezersiniz. Bir gün yolunuz kaplama için mıcır atılmış bir yola düşer, yanınızdan umursamadan geçen araçlardan fırlayan mıcırlar kaputu ve çamurlukları haritaya çevirir. Kaput filmi olan araçta boyada hiçbir hata oluşmaz. İlk mesajdaki gibi artık rötuş için uğraşırsınız, en iyi rötuş bile sorunsuz olmaz. Kaputu boyatamazsınız. 2. elde satarken taş izleri ile araç satılırken can sıkar.

Kaliteli kaput filmi araca zarar vermez kesinlikle. Oraguard ucuz bir çözümdür. Eksi olarak 2 yıl sonunda sararma durumu var. Polisajla tekrar parlaklığına dönüyor. Ayrıca PVC olması nedeniyle kendi kendini onaramıyor. Myway poliüretan film 10 yıl garantili ve güneş altında sürekli kendini onarıp ilk parlaklığında kalıyor.

Kaput filmini saçma bulanları anlayamıyorum. Artık birçok kişi aracı alıp komple şeffaf kaplatıyor. Maalesef ülkemizde ciddi boya takıntısı olan var. Geçen hafta bir müşterimizin komple şeffaf kaplamasını yeniledik. Servet düşmanı biri anahtarla yanları ve kaputu çizmiş. Şeffaf koruma filmi zarar görmüş ama boyada sorun yok. 300.000'lik bir araç ve komple boyansaydı en az 50.000 kaybedecekti. 3000 TL ile kurtulmuş oldu.

 
Gelseler ustune para verelim en kalitelisini yapalim deseler istemem, piyasada gordugum ne kadar kaput filmli araba varsa ya sararmis ya catlamis ya da uzaktan falan bakarken bir sorun yok ama bir açıyla bakınca boyanın o guzel gotruntusu gitmis kalitesiz bir goruntu gelmis arabaya , 3 senedir kullaniyorum 3-4 yerde ufak taş atmalari var ama kaput filminden daha kotu gozukmuyor. Hele hele yarim kaput filmi tam bir facia urun.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Arkadaşlar seramik kaplamanın bi koruyuculuğu var mı ne işe yarıyor önerir misiniz

 

Geri
Üst Alt