Golf 7 OEM Koltuk Isıtma Montajı


onurmat

Üye
Katılım
22 Kas 2018
Mesajlar
368
Tepkime puanı
155
Konum
Eskişehir
İsim
Onur
Selam Arkadaşlar,

@MSE Muhammed ve @volkii76 Volkan arkadaşlarımızdan esinlenerek bende Eskişehir ayazlarından korunmak için Golf 7 aracıma OEM ürünlerle koltuk ısıtma retrofit işine giriştim. 

Bu işin yorucu olacağını Muhammed kardeşimin paylaşımdan görüp tahmin ediyordum. Neyse bir şekilde bir yerden başlamam lazımdı ve bende Koltuk ısıtma pedlerini, kablolarını ve klima kontrol ünitesini Çin’deki malum siteden aldım alırken de Çin'de çalışan arkadaşıma sevk edilmesini belirttiğimde sorun olmayacağını belirttiler hatta ülkeler arası transfer olmayacağı için ekstra iskonto talep ettim onu da kabul ettiler :)   Yakın bir arkadaşımın Çin'de çalışıyor olmasını da kendi avantajıma çevirerek Türkiye'ye geldiğinde getirmesini rica ettim o da seve seve kabul etti ve getirdi sağ olsun.

Başta üründen şüphe duymuştum en nihaytinde Çin'nin aklımızda bıraktığı intiba malum ama arkadaşım TR'a geldiğinde ve ürünü gönderdiğinde ürünün ambalajında koca koca SAIC yazılarını gördüğümde merak edip neymiş bu Saic diyerek baktım ve gördüm ki VW'nin Çin'deki araç üretim fabrikasıymış onun gazıyla ardından @MSE Muhammed kardeşime ulaştım dedim nereden başlamam gerek? Konusunda engin deneyimleri ile sağolsunlar kendileri her takıldığım anda bana yardımcı oldular kablo montajı ve araca kodlanması konusunda da @Vanery Vaner kardeşime teşekkürü bir borç biliyorum. (y)

Koltuk sökme konusunun detaylarına burada girmiyorum zaten Muhammed'in paylaşımında detaylı bir şekilde bahsi geçiyor. Bense sadece görselini paylaşacağım.

Görsellerin birinde koltuğun sol kenarında beyaz sünger görünüyor o nedir derseniz; kılıfı açtığımda sürücü koltuğunun o kısmındaki süngerin sürtünme kaynaklı özelliğini kaybettiğini ve dökülmeye başladığını hatta kopmaların olduğunu gördüm. Hazır açılmışken yenileyeyim dedim servise fiyatını sorup 935 TL duyunca geri vites yapıp kendi imkanlarımla o bölgeye lokal yama yaptım ömrünü eski haline nazaran  daha da uzattığımı söyleyebilirim.

En kısa zamanda tamamlanan lane assist montajını da sizlerle paylaşacağım. Hepinize bol retrofitli günlerle dileğiyle.

5.jpeg

6.jpeg

7.jpeg

8.jpeg

9.jpeg

10.jpeg

11.jpeg

 
@onurmat  Eline emeğine sağlık Onur hocam, çok gerekli bir eklenti, benim yaptığım ilk retrofit bu olmuştu. 
@MSE @Vanery Sen ve Vaner destek olup bana cesaret vermeseydiniz tek başıma altından kalkamazdım. Bana bir telefon kadar yakındın. Başka danışacağım şeyler olacak :D  . En kısa zamanda da yüz yüze görüşmek dileğiyle tekrar teşekkürler...

 
  • Beğen
Tepkiler: MSE
@onurmateline sağlık güle güle kullan. Kışın aractan aldığın keyfi 3 e 4 e katlıyor.

Ben de sadece minder şeklinde olanlardan kullanıyorum, o bile çok iş görüyor. Erkekler için Çok aşırı kullanımı sağlıklı olmuyor dikkat ediniz. 

 
Güle güle kullanın kendi emeğinizle yapmanızda ayrıca daha değerli kılmıştır.

 


Geri
Üst Alt