2016 Sonrası İyi Niyet Garanti Süresi


ÖzDi

Üye
Katılım
3 Nis 2018
Mesajlar
261
Tepkime puanı
189
İsim
Özgür
Arkadaşlar Vw servisde çalışan arkadaşımın söylediği bilgiyi aynen aktarıyorum .

”2016 sonrası Vw araçlarda iyi niyet garanti süresi 5 yılla sınırlandırılmış.”

biliyorsunuz Vw ve kullanıcıları özellikle dsg’den çok çekti.kavrama,mekatronik vs.

2016 ve sonrasındaki araçlarda şanzımanda iyileştirmeler yapıldığı için iyi niyet garanti süresi 5 yıla düşürülmüş.verilen bilgi servis garanti danışmanı tarafından da teyit edilmiştir.

 
Hocam 5 yıl olayı doğrudur ama ben yine de bir sorun çıktığında yardımcı olacaklarına inanıyorum. Yani tamamen servis dışında bakım yaptıranla, 5 yıl boyunca serviste bakım yaptıranın 6.yıl sonunda sorunla karşılaştığında aynı muameleyi göreceğini düşünmüyorum. 

 
@AhmetCakmak Aynen hocam bende tamamen desteği keseceklerini düşünmüyorum ha naparlar?parça bedelinin %60-70 ini( bu sadece tahmin)servis karşılar kalan bedel artı işçiliği müşteri öder.

 
İzmir vosmer bu bilgiyi 4 5 ay önce verdi..burada paylaşmıştım..2016 sonrası iyi niyet garantisi diye bi durum yok..fakat doğuş oto ve bayi desteğinin süreceği belirtiliyor..

 
@mmartins doğrudur burda paylaşmışsınızdır.Konu sahibi siz misiniz bilmiyorum ama forumda iyi niyet garanti süresinin 7 yıldan 5 yıla düşürüldüğü mevzusu paylaşılmıştı,fakat yanlış hatırlamıyorsam o dönem doğuş oto ile görüşüldü ve doğuş oto garanti süresinde herhangi bi değişiklik olmadığını beyan etmişti.(yanlış hatırlıyor olabilirim)

Servis desteği illa ki sürecektir ama gerçek olan şu ki iyi niyet garantisi artık 5 yıl.

2016 yı yazma nedenim 5 yıllık iyi niyet garanti süresinin 2016 model ve sonrası araçlarda geçerli olmasıdır.örneğin 2015 model araç için iyi niyet garantisi 2022 de dolarken 2016 model aracın ki 2021 de dolacak.

 
7 yil bitti mi yani kesin mi bnm arac 2016 mart cikisli

 
@Cem Evet hocam bitmiş.fakat iyi niyet garanti süresi sona erse bile servislerin parça desteği(bunu yukarda tahmini oran olarak belirttim)sürecekmiş.

 
@ÖzDi Hocam eski konuda aslında iyi niyet garantisi diye bir şey olmadığı fakat servislerin devamlı müşterilere gösterdiği insiyatif olduğunu belirtmişti müşteri temsilcisi arkadaşla görüşmem sonucunda. Yani işin özü; ister 5 yıl ister 20 yıl devamlı gidilirse servisin bu devamlılığa göstereceği duyarlılık olacaktır. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@AhmetCakmak Doğru hocam orası öyle tabi.ama şöyle bişey var iyi niyet kapsamında parça bedeli alınmayıp sadece işçilik alınıyordu.şimdi süre dolduğu anda belli bi yüzde üzerinden parça bedeli de alınacak.

 

Geri
Üst Alt