Forumsal hasar tespiti öneri / göçük düzeltme referandumu


Savatage

Uzman Üye
 
Katılım
24 Mar 2018
Mesajlar
6,068
Tepkime puanı
10,930
Konum
ankara
İsim
savatage
Çokkk uzun yıllar sonra bende nazara/kazaya bulaştım.

Evet görüşlerinizi almak isterim?

2 sorum var!

1-malum çamurluk boyasız göÇük düzeltme olma ihtimali nedir(boyada sıyrılma yok hasarlı bölgede)

2 -'tampon çıktı ama klipslerde kırıklar var? Tampon  Klips tamiri /kaynağı diye bişey varmı?. Tamponda en ufak hasar boya sıyrılması göçük yok çünkü.. kırık klipsleri işaretliyorum ..

Kaza sonrası vw doğus servise uğradım ....herşeyi değiştirmeye pek meraklılar ya? Usta çamurluğa bakıp değişmesine gerek yok sadece boyanacak dedi .bu bile dışarda boyasız göçük düzeltme için ümit verdi bana...

IMG_20191014_171821.jpg

IMG_20191014_185724.jpg

IMG_20191014_165022.jpg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Öncelikle geçmiş olsun.
1. Göçük düzeltme daha düz zeminlerde daha kolay oluyor. Tam çizginin üstünde olması biraz sıkıntı fakat yapılabilir gibi geliyor bana. İşin üstadı kişiler daha net bilgi verir.

2. Tampon tırnakları çok kolay tamir edilir. Plastik kaynakla hallediyorlar sanırım. Bu tırnaklar kırılmaya çok müsait. Bu sıkıntıyı çok rahat hallettirebilirsiniz.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
Öncelikle geçmiş olsun.Daha beterinden korusun.Tampon tırnaklarını plastik tamiri yapan yerler halleder.Servisler de auto kinge gönderiyor orda tamir yaptırıyorlar.Çamurluk içinde boyasız düzeltileceğini düşünüyorum.Yalnız iyi bir yer seçip tek seferde yaptırmanızı öneririm daha sonrasında başka bi yerde müdahale edilemiyor aynı yer.Birkaç kez iş yaptırdığım mtc oto maslaktan memnun kaldım.Bi arkadaşı da dolu hasarı için yönlendirdim o da memnun kaldı.Aklınızda bulunsun yer tavsiyesi olarak.

 
Çok geçmiş olsun.

Çamurluğun fotoğrafını göçük düzelten firmalara (İst. içi Pars vardı sanırım beni yeğenim foto ile bilgi almıştı) bilgi alabilirsiniz.

Çamurluk bana kalırsa boyasız düzeltilir gibi görünüyor .

Tampon için bilgim yok maalesef ama tampon sonuçta amacı aracı korumak ve amacını yerine getirmiş gibi değişse de dert etmezdim.

 
Geçmiş olsun hocam umarım en kısa ve kolay şekilde halledilir.

Venus Z10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
geçmiş olsun

çamurluk cizgisi olması biraz can sıkıcı 😕

iyi araştırıp sadece bir yere yaptırmak önemli, 

plastik tırnaklar ise pekala onarılacak şeylerdir, dert etmeyin

Allah daha beterinden korusun

 
Geçmiş olsun hocam. 

Boyasız göçük düzeltmeyle sorunsuz hallolur çamurluk. Tampon klipsleri ise yine düzgün bir yerde yaptırılabilir, kırılabiliyor bazen en ufak darbede bile. 

 
Teşekkürler herkese....evdeki çeşmeden para akıyo olsa yerine sıfır MANUEL golf yok! Biraz bundan dolayı aracın üstüne çok düşüyordum. (+250 bine kadar kullanıcam aracı inat işte otomatik almamak için)

Olacağı varmış

Hayatın 5 dakka öncesi , 5 dakka sonrası arasında bazen küçük bir faça kadar bazende ölüm kadar fark olabiliyor...

5 dakka öncelerin kıymetini bilip yaşamak lazım. 

 
@Savatage  dostum geçmiş olsun çok can sıkıcı gerçekten , bende de çok kapı izi oluyor, pasifik mavi olunca öyle bi belli oluyorki inanılmaz.

boyada bişey yoksa neredeyse sıfırına yakın yapılıyor , işinin ehli bi usta bulmak lazım sadece. ben çerkezköydeyim burada biraz fazla ücret alan ama işi çok iyi olan bi usta var. çamurluk çizgisinde çok küçük bi girinti vardı. tahta çit değmişti manevra yaparken. bakan belki görmez ama ben yerini bildiğim için her baktığımda sinirimi bozuyordu. 200 tl bayıldım ama şimdi aradığım halde göremiyorum. , çamurluk kılavuz çizgisi diyorum. yani biraz araştır eminim senin şehirde de vardır. sıfırı gibi oluyor öyle ustalar var.. 

 
Teşekkürler herkese....evdeki çeşmeden para akıyo olsa yerine sıfır MANUEL golf yok! Biraz bundan dolayı aracın üstüne çok düşüyordum. (+250 bine kadar kullanıcam aracı inat işte otomatik almamak için)

Olacağı varmış

Hayatın 5 dakka öncesi , 5 dakka sonrası arasında bazen küçük bir faça kadar bazende ölüm kadar fark olabiliyor...

5 dakka öncelerin kıymetini bilip yaşamak lazım. 
Geçmiş olsun.

Arkadaşlar gerekenleri söylemişler. iş ustalara kalmış gözüküyor. Umarım içinize sinecek şekilde işinizi halledersiniz.

Başa geliyor maalesef böyle olaylar. Bunlar başa gelecek ki tecrübe kazanılmış olsun.

Artık etraftaki diğer şoförlerin ne gibi hatalar yapıp size nasıl zarar verebileceğini daha fazla düşünme yetisi kazanmış oldunuz.

 
@Savatage hocam öncelikle geçmiş olsun. ankara'da otozenpdr ya da dent teknik alim ustayla görüşün hallederler. lakin alim ustanın fiyatlar tuzludur şuan sizdeki duruma yakın birşey aracımda var gösterdiğimde 1250 tl fiyat çekmişti yaptırmadım öylece bıraktım otozen pdri arkadaşım önermişti oraya da gidip aracı göstermek nasip olmadı

 
Klavuz cizgizisinde görünen bir ezilme yok bence yapıldığında siz bile anlamazsınız, ama tamponu bence değiştirin tamponun işi esnemek bir daha ki dokundurmada esnemeyecektir ve daha büyük eziklere sebep verecektir büyük ihtimalle, hem ne kadar da tamir edilse eskisi gibi kitap kıvamında oturmayacaktır illaki boşluk eğiklik ve simetrik hatalar görünecek ve sizi sürekli huzursuz edecektir.

 
Şu an kaza tutanağı kasko /trf sigorta devreye sokmadan cebimden çözüm arayışındayım tabi..

@Serkanasn bide tampon değişirse mecbur yetkili servislik olacak araç

Tramer / Hasar kaydı hepsi birlikte 5-6-7 bin lira bi anda adli  sicile işleyiverirler...

Sabıka kaydı olmadan bakalım olacak mı?

Açıkçası  çamurluğa 700-750 (göçük düzeltme)

Tampon klips onarımına 150-200 den 

Fazla tutarlar ?

Beni doğuş servise kasko veya trf.sigortadan yapmaya mecbur eder 

 

Geçmiş olsun öncelikle, nazara gelmişsiniz. Allah dermansız dert vermesin. 

Ütü izi sütünde hasar, ütü izinde ufak pıtırtılar kalabilir iyi bir işçilikle halledilir. 

İstanbuldaysanız bu işi prof yapan firma sahibi arkadaşım ile fiyat indirimi konusunda ultra yardımcı olurum. Referanslara bakarsınız karar sizin acele etmeyin, yöntem aynı işçilik el emeği söz konusu. 

 

Geri
Üst Alt