Aksı değişen araç alınır mı ?


umuthoca

Yeni Üye
Katılım
13 Şub 2019
Mesajlar
6
Tepkime puanı
1
İsim
Ümit
Merhaba arkadaşlar. Almayı düşündüğüm aracın tekerleği kaldırıma çarptığı için amortisör ve aks değişmiş. Değişim yetkili serviste yapılmış. Bu ciddi bir sorun mudur ? Bazı forumlarda olumsuz görüşler var.

 
Değişen çok parça yoksa, yani şaseye kadar etkileyecek bir çarpma olmadıysa (kaldırıma çarptığı için etkilenmemiştir muhtemelen, çarpışma kazalı durumlarda aks değişirse sorun olabiliyor) , aracın fiyatı da piyasadan uygun fiyataysa ve uzun süre binecekseniz; bence alınır. Tabiki iyi bir ustaya ve ekspertize baktırın. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
  • Beğen
Tepkiler: SCC
Sağ ön aks, sağ ön amortisör, burç mafsalı ve rotil değişmiş hocam. Expertizde bu durumu nasıl fark ederler. yani değişim nasıl bir belirti verir. Yetkili serviste yapılmış işlemler.

 
@umuthoca 

O aracı ekspertiz bakarak pek anlayamaz. Onu sürmeniz lazım. Düşük hızda, yüksek hızda fren vs yapıp sürücü koltuğunda aracı hissetmeniz lazım. 

Benim komşu farklı marka bir aracınının lastiği kaldırıma vurmuştu. Tamir ettirse de 2 ay içinde araç bilyayı dağıtıyordu. 

Ben yürüyen aksamdan darbe almış aracı tercih etmem. Dikiş tutmazsa adamı deli eder.. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sağ ön aks, sağ ön amortisör, burç mafsalı ve rotil değişmiş hocam. Expertizde bu durumu nasıl fark ederler. yani değişim nasıl bir belirti verir. Yetkili serviste yapılmış işlemler.
Merak ettim ne kadar tramer kaydı oluşmuş bu hasar yüzüne ? aynı şekilde arkadaşımın aracına park halinde vurdular.Onda da çamurluk salıncak,rotil,amortisör ve taşıyıcı değişiyor.Biz yetkiliye götürmedik yalnız aracı.

 
2016 yılında 3700 lira hasar kaydı oluşmuş.

 
Yaşanan bu olay araçta nasıl bir belirti verebilir. Satıcı 30 bin kmdir kullandığını hiçbir sorun yaşamadığını söylüyor. Direksiyon mu titrer, kontrol sorunu mu olur ? Ne olabilir, seçenekler nedir?

 
2016 yılında aynı şey bizimde başımıza geldi sağdan bir araca vurduk lastik patladı ama nedendir bilmem hiç birşey yoktu aslında güvenlik amaçlı jant on amontisor salıncak değişti bazen ilerde sorun olabilir diye degisebiliyolar hele jantta bı giram cizik yoktu şaşırmıştım neden diye 

 
@umuthoca arabayı kullanıp buna en doğru kararı sız verebılırsınız direksiyonun anlık tepkilerine fren performansına ekspertizde  her ne kadar yanal kayma testi yapılsa da bunu yolda değerlendirmenizi öneririm yüksek hızlar da sallantı yoksa  düşünülür derim🤗

 
Şasi ölçümü yapıyorlar eğer ki bir oynama yoksa düşünülür, tekerleğin de olması gereken konumu ve bulunduğu konum hesaplanıp sorun olup olmadığı anlaşılabiliyor. Bence iyi bir yerde ekspertiz yaptırarak ve tabii denildiği gibi kullanıp deneyerek alınabilir. 

 

Geri
Üst Alt