ÇÖZÜLDÜ !!! Golf 1.0 TSI Manuel Vites topuzunda Titreme


Ferat

Üye
Katılım
24 Ağu 2019
Mesajlar
46
Tepkime puanı
32
İsim
F.C
Merhaba,

2018 golf 1.0 TSI 110 hp Comfortline manuel araç sahibiyim. aracım 14 bin km de, aracımda debriyaja basılı birinci viteste rölantide beklerken vites topuzu aşırı derecede titriyor. Bunu sadece birinci ve ikinci viteste yapıyor. Bu problem sadece 1. Ve 2. viteste rölantide beklerken vardı. aracı Gebze doğuş oto servise götürüp durumu anlattım, aracı 1 gün sonra hiçbir problem yok her şey normal 1.0 tsi motorlarda bu titreşim olabilir diyerek teslim ettiler.daha önce vites boşta beklerken titreme yok iken şimdi boşta da titriyor. 

Sonuç olarak bu problemi yaşan varmı. Eğer sadece benim aracıma özgü bir durumsa cevaplarınıza göre servisi sıkıştıracağım.

İyi günler.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Konu hakkında fikri olanların cevap vermelerini rica ediyorum. Gelen cevaplara istinaden servisle görüşeceğim.

 
Upvote 0
Dostum bence direk servise git.Boyle bir durum olmasi imkansiz.Gerci bende 1.0dsg var ama farketmez.Buyuk ihtimal sanzuman uzeri vites agirlik yada vites kutusu baglanti elemanlarinda bir sıkıntı var.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
@fanajal teşekkürler hocam, fakat bu problemi yaşayan bir arkadaş daha var forumda. Ondaki sorunda aynı. 

 
Upvote 0
Ayni aracı kullanıyoruz. Araç yeni çalıştıktan sonra motor sesi ve titreme oluyor. Bir sure geçtikten sonra 40-60 saniye arasında seste kesiliyor titreme de. 3 silindirli olmasından kaynaklanıyor diye biliyorum.

 
Upvote 0
@Metin Şen hocam merhaba,

Sorun aslında motor soğukken degil sıcakken gösteriyor kendini. Motor soğukken devir 1300 civarında sorun yok fakat ısınıp 1000 devire düştüğünde başlıyor bu titreme. Ve vites boştayken bile var bu. Hafif gaz verip devir arttığında titreme kayboluyor. 

 
Upvote 0
@Ferat dostum 2017 1.0 tsi Manuel kullanıcısıyım. Aynı durum bende de vardı. Doğuş Oto Bursa servise götürdüm normal dediler. Gönderdiler. Yani kafana takma. Kullan geç. Bazen titreme oluyor bazen olmuyor ısınmayla da alakalı bir durum olabilir. Maliyet düşürmek için malesef eskisi kadar sağlam araç yapmıyor Volkswagen. Bunu alırken bu sınıftaki araçlarla kıyasladığımda Golf ü çok laf etmişlerdi Golf ü kıyaslayamazsın diye ama öyle olmuyor ne yazıkki! O yüzden çok takılma kullan geç. Hepsi araba...

 
Upvote 0
@YusufP selamlar dostum,

Servis ciddi ciddi şunu diyor gibi,  bu araç 3 silindirli o yüzden vitesin topuzu titrer, şaka gibi. 3 silindirli c sınıftaki diğer araçlarda ben böyle bir sorun görmedim.  Golf gibi C sınıfına referans olacak araçta  böyle bişeyin olması araçtan soğutuyor malesef. Sonuç olarak manuel 1.0 tsi golflerin hepsinde bu sorun var ise herkes kabullenmiş bu titremeyi.

 
Upvote 0
@Ferat hocam servislerin genel çalışma prensibi bu sorunu seni ikna ederek kafandaki çözümden vazgeçirerek yapmak. Ben kaç kez Formenlerin yanına indim. Seni ikna edip gönderiyorlar. 3 silindirli titreme normal endişe edecek bir şey yok. İyi günler. Bu yani servis anlayışı.

 
Upvote 0
@YusufP hocam, endişe edecek bi durum yok fakat konforu törpülüyor ciddi anlamda. Daha 1 yıllık araç bu traktör gibi vites topuzu titriyor, bende bu durumu kabullenemiyorum. B sınıfındaki araçlarda bile yokken golf hocam bu araç resmen soğudum araçtan.

İlginiz için ayrıca teşekkürler hocam.

 
Upvote 0
Dostum servise gidin değin ki bu sanzumandan elimle vites degistirdigin kutuya yani vites kutusuna sanzuman baglanti halatiyla geliyor.Ya o halatta sikinti vardir vitesli bisiklet gibi düşün.Yada vites kutusu baglanti elemanlarinda elinle vites degistirdigin yerde yani hata gevseklik birsey vardir.Yoksa aracin 3 silindirle falan alakasi yok oyle olsaydi aracim direksiyonu cami falan her yeri titremesi gerekir di.Sanzumanla elinizle vites degistirdiginiz yer arasi 3 metre ne titremesi normalmis?Gidin ısrar edin adam gibi baksinlar soksunler etsinler yagliolarmi temizliyorlarmi parça mi degistiriyorlar mazeret uydurmasinlar.

 
Upvote 0
@fanajal dostum, Servis danışmanını arayarak belirttiğin noktaları anlattım. Aracı tekrar bırakmamı istiyorlar. Yarın bırakacağım bakalım nasıl bir çözüm sunacaklar. 

Teşekkürler.

 
Upvote 0


Geri
Üst Alt