soğutma suyunun renk değiştirmesi


huseyinimam

Yeni Üye
Katılım
5 Eki 2019
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
İsim
hüseyin
soğutma suyu kontrol lambası alarm veriyor.soğutma suyunun rengi değişmiş.aracı hareket ettirmedik. bilgisi olan?

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Soğutma suyu pembe mor benzeri renkte oluyor.

Renk değişimini değil de eksiltmeyi bilebilir araç. Min seviyesinin altına inmiştir.

Eğer renk değişti dediğiniz Jölemsi kıvamda kahverengi vb ise tehlikeli diye biliyorum, bir kaçaktan ötürü motor suyuna yağ vb karışma olayı olabilir. Aracı çalıştırmadan çekici ile götürmek büyük masrafları önler. 

Eğer renkte problem yoksa Soğutma sıvısı g13 antifrizin hangisi olduğu Forumda geçmişte konusu vardı. Servisten temin edebilirsiniz. Dışarıda satılanlar gerekli şartları tam sağlamıyor diye biliyorum. Aracınız yıl km olarak çok eski değilse Ölçümünü yaptırın değerler çok kötü değilse üzerine ekleme yapılabilir kendinizde yapabilirsiniz bu adımı. 

Eğer yok komple sıvı değişimi olacaksa Herhangi bir yerde değiştirtmek yerine serviste değiştirtmeyi tercih edin. Sebebi hava yapma vb olumsuz durumlarda sıkıntı çekmeyin diye. En azından değişimden sonra sorun olursa servisi sıkıştırırsınız. 

 
teşekkürler. araç kızımın aracı onun anlattığına göre pembe antifrizin rengi değişmiş bizde yağ kaçırma olayının olabileceğini düşündük.aracı görünce tekrar yazıcam

 
Renk degısımı ve jolemsı kıvamda kahverengı ıse yag karısmıs ve ayrıca suda eksıltıyor demktr kı buda basa buyuk bela suan aynı sıkıntı babamın opelınde var servıs 5000 tl masraf cıkardı

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt