Balata kokusu


Ezkey671

Üye
Katılım
20 Eyl 2019
Mesajlar
81
Tepkime puanı
31
Konum
Trabzon
İsim
Aydın
Arkadaşlar merhaba siteye yeni üye oldum.

bir sorunum bar baya canımı sıktı

aracım 2017 golf 1.4 tsi manuel. 43.000km

rampada geri çıkarken biraz balata kokusu geldi çokda zorlamadım.aracın içinde koku yok ama kaputun ordan koku geliyor.

ertesi gün az meğimli rampada yine geri çıktım yine koku oluştu kaputun orda ve kolayına gtmiyor.her defasında kaputun ordan gelen koku olacakmı?

 
Dün geri geri 1 karışlık kaldırıma çıkmak zorunda kaldım park edebilmek için. Aynı koku benim 2018 10.000 km manuel aracımda da oldu. Daha sonra geçti. Geri Geri daha çok zorlanıyor araç herhalde o yüzden baskı balataya fazla güç biniyor.

 
Upvote 0
Ehliyeti ilk aldığımda benimde 1-2 kez başıma gelmişti . Yarım debriyajı az yaparak kokuyu önleyebilirsiniz . Yada bas çek bas yaparak park etmeyi deneyin .

 
Upvote 0
Arkadaşlar şoförlüğünüzü sorgulamak elbette haddimize değil, lakin söylediğiniz senaryo tam da yarım debriyaja işaret ediyor. Arabada böyle bir sorun olduğunu zannetmiyorum, keza ben de 1.4 tsi manuel kullandım 6 ay kadar. Evim yokuşlu bi yerde, sürekli geri çıkmak + kaldırıma çıkmak durumundaydım. Dediğiniz şekilde bir kez koku yaşadım onda da göre göre yarım debriyajda arabayı kaldırıma çıksın diye kanırttım.

 
Upvote 0
Bu koku olayı benim 2016 1.2 arabamda 3 kez başıma geldi.Çok dik yokuşta durup kalkmaktan dolayı olmuştu.

Venus Z10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
Upvote 0
Sağolun arkadaşlar aydınlatma için son sorum şu hadi yarım debraj yaptım tamam onda hem fikiriz ama manjurun oradaki koku kaldı öyle 3,4 gün oldu o nası geçer.aracın içinde koku yok klimayıda açtım anlam veremedim

 
Upvote 0
@alicankaradag  Şoförlük sorgulayacak bir durum yok ortada hocam. Benimde demek istediğim kaldırıma çıkabilmek için sizin kanırtma dediğiniz işlemi yapmış olmam. Arabada sorun olduğunu değil hatta yapılan kullanım şekline göre normal olduğunu anlatmaya çalıştım.

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt