Star stop


guvenc

Katılımcı Üye
 
Katılım
14 Ağu 2019
Mesajlar
505
Tepkime puanı
462
Konum
mersin
İsim
guvenc
Arkadaşlar iyi akşamlar. Golf aracımda yeniyim. 2014 tdi comfor... Normalde start stop çalışıyordu. Şu an çalışmıyor. Servisten tlf üzernden off/aktif butonunu kontrol etmemi belirttiler.  Zaten denemiştim. Yarını beklemek sabrını gösteremeyince sizlere sorayım dedim. Şimdiden teşekkürler

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Arac dizel olduğundan dolayı jenerasyon yapıyordur diye tahmin ediyorum jenerasyonu tamamlayamadıgı zaman star stop devre dışı kalıyor yapman gereken 4 vites 70-80 km hız aralıgında yaklaşık 10 15 dk aracı sürmek sonra bir daha dene derim 

 
@Zaytung şehiriçi gittiğimden ve kısa mesafe olduğu için azami 50 gidiyorum.  Deniyecem

 
Öncelikle aracınız hayırlı olsun.

Start&Stop'un devreye girmesi için bazı koşulların sağlanması gerekiyor. Motorun sıcak olması, akü voltajının belli bir değerde olması, emniyet kemerinin takılı olması vb. Ayrıca vag-com ile kapatılabiliyor. Bunun için doğrudan kapatılabildiği gibi akü voltaj değeri değiştirilerek de devreye girmesi engelleniyor. Aldığınız kişi böyle bir şeyle devreye girmesini engellemiş olabilir.

 
@rsimsek aracı 2 aydır kullanıyorum. Bir kaç gündür bu sorunu verdi. Ayrıca akünün kısa süre önce değiştirdiğini söylemişti

 
Ekranda start stopun neden devreye girmediği hakkında bilgi verir ordan kontrol edebilirsiniz.

 
Merhaba,

Klima açık kullanım yapıyor iseniz Start Stop çalışmıyor olabilir.

Klima değerleri belli seviyelere ulaşında Start - Stop çalışır buda extra bir not olsun.

 
Benimde yazın başından beri çalışmıyor, çünkü yaşadığım şehirde dış sıcaklık çok fazla, klima sürekli açık, yaptığım mesafe hep kısa. Bu kriterlerden dolayı çalışmıyor kışın çalışır sanıyorum.

 
Selamlar hocam, start-stop un çalışması için bazı şartlar gerektiği için bazen saçmalayabiliyor. benim de başıma gelmişti 3-4 gün çalışmayınca bir problem mi var acaba diye düşünmüştüm sonra kendisi devreye girmişti. duracağınız zaman birazcık sert bi frenle durmak bile çalışmasını sağlayabiliyor.

 
@SinanSuveren frene basma olayını denedim. İlginç olarak şunu da görmüştüm :  aracı durdururken az da olsa hareketli iken frene basmadan tamamen durunca stop a geçiyordu. 

 
2014 Model 1.6 TDI benim araç Bendede aynı durum oluyor. Sanayide tanıdık dizel olduğu için kısa mesafe yavaş kullanıyorsan partikül filtresi doluyor o sebeple araç filitreyi temizlemek için uğraştığı sürece start stop u devre dışı bırakıyor filtrenin soğumaması hatta ısınıp partikülleri yakıp atması için demişti. Bu sebeple 3000 devir üstü 15 dk civarı aracı kullanıyorum bu sayede partikül filtresi temizleniyor. start stopta devreye giriyor. Bende olan durum bu ancak farklı bir sıkıntısı varsa ona yorum yapamayacağım.

 


Geri
Üst Alt