İlk Çalıştırmada Anormal Yakıt Tüketimi


Murat006

Yeni Üye
Katılım
31 Ağu 2019
Mesajlar
13
Tepkime puanı
5
İsim
Murat
Merhabalar,

2012 1.6 Tdi 90 beygir CAYB motor kodlu aracımda günün ilk çalıştırmasında yol bilgisayarında yakıt değerleri 1.1-1.3 Lt seviyelerine çıkıyor, hareket sonrası durduğumda 0.5 Lt olarak sabitleniyor. Bununla birlikte enjektör problemim vardı rölantide dalgalanma oluyordu ama revizyon sonrası o problemim kalmadı. Şuan tek kafama takılan konu yakıt tüketiminin bu şekilde saçmalaması. Aynı model aynı motor olan bir tanıdığımda özellikle denedim ilk çalışmada 0.5 lt gösteriyor hiç sapma olmaksızın. Bazı forumlarda yazılım diyen var enjektör adaptasyonu diyen var kararsız kaldım. Başına gelen bilgili olan varsa yardımlarınızı rica ediyorum.

Ayrıca yazılım güncelleştirmesini özel yazılım merkezlerinde yaptırmamda sakınca var mı? Güvenilir bir yer öneriniz var mı?

Şimdiden teşekkürler.

 
Güncel arkadaşlar. Bugün Yahya ustaya gittim konuştum oda birşey demedi. Sorun devam ediyor yani.

 
Konu güncel bilgilerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.

 
Normal olan bence sizinki gibi geldi çünkü normalde elektronik jikle soğuk olduğundan sebep biraz daha fazla yakıt gönderir sizin için bu gün bende bakicam hatta özelden tel no atarsanız kısa bir videoda atarım.sanirim.benim.aracta ilk çalıştığında 1,2 litre civarı yakiyo ilk hsreketten sonra düşüyor saniriyorum 

 

Geri
Üst Alt