Sizce bu kadar trafik cezası normal mi??


Katılım
21 Haz 2017
Mesajlar
301
Tepkime puanı
53
Konum
İstanbul
İsim
İbrahim Başkurt
Şu zamana kadar ödediğim ve ödeyeceğim trafik cezaları bunlar son 1 hafta içerisinde 6 tane trafik cezası geldi kafayı yemek üzereyim elimde 5 kuruş kalmadı neyle ödeyeceğimi bilmiyorum sizce normal mi bu peşpeşe cezanın gelmesi hepsi 2,3 aydan önce olan cezalar🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

1F4844E9-4C3F-4C51-A7C5-EFAC4FE14006.jpeg

 
@İbrahim Başkurt geçmiş olsun. Güzergah değiştirin bence. Hep aynı yerde yazılmış cezalar. Aynı kural ihlalini yapmaya devam ediyorsanız gelir. Aynı gün bile gelir.

 
Trafik cezası; CAYDIRICILIKtan çıkıp devletin ekmek teknesi haline geleli epey bir süre oldu...  

Bu durumda cezalar anormal sayılmaz, normal diyebiliriz.
Hocam çok fazla agresif kullanmıyorum ama yeri gelince dozunu kaçırabiliyorum. Uzun yollarda da yeri gelince basmayı severim. Buna rağmen son yıllarda 2 tane otopark cezası dışında ceza yemedim. Burada yapılan hatanın nerede olduğuna dikkat etmek gerekir diye düşünüyorum. Bana kalırsa bu cezalar bile az. Ülkemizde önüne gelen kolayca ehliyet alabiliyor. 

Şu sitede bazı avrupa ülkelerinin hız sınırları ve cezaları yazıyor.

http://www.speedingeurope.com/

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bana bu kadar ceza gelicek cidden arabayı satardım herhalde geçmiş olsun daha dikkatli olun gözünüzden kaçan eds radar elektronik denetleme gibi şeyler vardır 

 
@AhmetCakmak hocam Ülkemizde her şeyin yanlış ilerlediği gibi cezaların yazılması-bildirilmesi durumu da yanlış ilerliyor.

Bunun adı ceza ve amacı CAYDIRICILIK.  Ama ne yapılıyor;  Geriye dönük 1-2 yıl öncesinin cezasını Millete fatura ediyorlar  :)  
Bu durumda da iş caydırıcılıktan çıkıyor (çünkü suç işlendiğinde ceza verilip kişinin aynı hatayı yapması önlenemiyor...)  

bana göre, geriye dönük gelen cezalar, ceza değil SOYGUNDUR !

 
Bana da geçen hafta 3 yıldır her gün kullanıp bir kere bile ceza yemediğim yolda kesilmiş 1002 TL Makas atma cezası geldi. Ne makas atmışlığım var ne bir ceza yemişliğim var. Sevgili polis memurlarımızdan birisi kota doldurmak için sinyal verip sağ şeritten ortaya oradan da yol boşken sol şeride geçmeyi makas atmaktan sayıp geçirmiş sanırım 1000 lirayı :)

 
@yarar42 fahri trafik müfettişi yazmış olabilir.

 
ceza tarihleri, cezanın yazıldığı yer, hangi maddeden yazıldığı ve kimin yazdığını belirtirseniz(ismen olmasada aynı kişimi yazıyor diye) bir yol haritası çizilebilir.

Ya bilmeden aynı hata yapılıyor yada biri size kafayı takmış.Akla başka bir şey gelmiyor.

 
Kullanılmayan Osmangazi köprüsü geçişleriniz bunlar..(android sanal geçiş diyorlar buna)

Adım atmadığınız Yavuz Sultan Selim köprüsü cezalarınız da seneye gelir. 

Osmanlı'da 30 küsür padişah var..umarım ilerde hepsine birer  köprü yapıp x30 kere ceza ödetmezler!!! Sadrazam köprüleri falan işin içine girerse tümden bittik (50 küsür köprünün yıllık 500 milyon geçiş garantisini vatandaş nasıl öder??)

Sırat köprüsü nün Anadolu /Rumeli bağlantı  yolları , cennet cehennem gişelerini de  Katarlı bir grup aldı diyorlar.(TR den 80 milyon mümin/günahkar geçiş garantili)

Ahiret gününü beklemeden bu geçişlerin de parası 2020 bütçesini denkleştirmek için peşin alınacakmış. Yakın zamanda tebliğ ederler!

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt