Bakan Pekcan'dan Volkswagen açıklaması: "Fabrika Manisa'ya yapılacak"


AhmetCakmak

Yönetici
Katılım
17 May 2017
Mesajlar
5,763
Tepkime puanı
8,294
Konum
İstanbul
İsim
Ahmet Çakmak
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, CNN TÜRK’te Hakan Çelik’in sunduğu Hafta Sonu programına katıldı. Bakan Pekcan, Türk otomotiv sektörü ve dış ticareti hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İlk adımı "öncelikli sektörler" seçerek yaptıklarını belirten Pekcan; tekstil, hazır giyim, mobilya, otomotiv ve doğal taş sektörlerine öncelik verileceğini ifade etti. ABD ile olan ilişkilerin güçlendiğini vurgulayan Pekcan: "Uluslararası pazarlarda birbirimizin rakibi olmayacağız. Bir bütün olacağız. ABD ile ticaretimiz 20 milyar dolar. 8.3 milyar ihracat, onlarda 10 milyar dolar ihracat görünüyor. Bazı rakamlar farklı görünebiliyor."

Diğer sektörlere göre otomotivde büyük bir farklılık olduğunun altını çizen Bakan Pekcan, Türkiye'nin ABD pazarına girebilmesi için yoğun bir yatırıma ihtiyacı olduğunu ifade etti: "Hazır giyim, tekstil, mobilyaya nazaran otomotivde farklılık var. 100 milyon dolarlık yatırım gerekiyor. ABD pazarının beklentileri farklı. Yedek parça daha farklı konu ve daha hızlı yol alabiliriz."

Volkswagen'in bir süredir Türkiye'de açmak istediği fabrika konusuna da değinen Pekcan, Alman bakanlıkları ile görüşüldüğünü ve Volkswagen'in Türkiye'ye yakın olduğunu söylediklerini belirtti.

"Volkswagen'in yeni üretim otomobili için Türkiye için olumlu bakılıyor. Alman bakanlarımızla da konuştuk. Bu tarz açıklamalarda bulundular. Manisa'da yapılacak, yöresi bile belli ancak o konu Bakanımız Varank'ın çalışma alanı tabii. Bazı tüyoları da Alman Ticaret Bakanlığı'ndan alıyoruz.'Türkiye lehinde karar verildi' diyorlar bize esasında... "

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hayırlı olsun , Tamamen imalatı ve süreçlerini bilen biri olarak Manisa'nın yanlış seçim olduğunu düşünüyorum

 
Canlı yayınını izledim, ancak ben açıkçası olumlu düşündüklerini ama henüz net bir cevap olmadığını anladım. Bazı haber kanallarında geri sayım başladı diye başlık atmışlar. Resmi olarak açıklama olmadan ben inanmam.  :)

 
Almanlar ötv indirimi istiyorlar hükümet sadece araç alım garantisi veriyor vw ötv indirimi olmazsa zaten ab'ye amerikaya emisyon yüzünden satamadığı binlerce dizel motoru iç piyasada eritemeyeceği için hala işi sürüncemeye çekiyor. Fabrika açılıyor diye sevinebiliriz ama bu dizel araçlar havamızı doğamızı mahvedecek bunu unutmayalım sırf bu gazlar yüzünden kanserden anne karnında bebek ölümlerine pek çok solunum yolu hastalığının ana sebebi, klima yakıt tüketimini artırıyor diye şehir içi trafikte camı açıyoruz, araç vakum etkisi yapıp partikülleri direkt içeri alıyor ciğerimize soluyoruz, size tavsiyem camı kapalı seyahat edin. Bu partiküller sigaradan kat kat daha zararlı.

 
hangi modeller üretilecek bilgisi olan var mı? sadece ticari araç mı? yoksa binek modellerde olacak mı? ( fabrika kurulursa tabi )

 
Tr bayrağı dalgalanan Fabrikaları kapatmaya / satmaya/özelleştirmeye bayılırız

Elin almanı gelir fabrika kurar ona alkış tutar bayram yaparız (milli seferberlik milli heyecan)

Satılan  fabrikalar ? Resmen ben kendi hanımımın namusuna sahip çıkamıyorum deyip sokaktan geçen adama!! al senin olsun "gece vardiyası" dahil gönlüne göre takıl ....anlamına gelmiyor mu bu...

https://www.haberler.com/2-bin-metrekarelik-turk-bayragi-samsun-da-11791499-haberi/

Yavv sınır kapısı değil şehitlik değil Boş tarlaya bayrak dikeceğimize Almanlara misilleme yapıp berline 5000 istihdamlı milli içecek ayran fabrikası falan kursak. Girişinde el kadar türk bayrağı dalgalansa?

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
  • Beğen
Tepkiler: SCC
@Savatage  Aynen öyle , şimdi 5-10 kişi toplanır , adam ne güzel yazmış deriz ve konu kapanır gider. Ben bize çok kızıyorum , hemde öyle böyle değil.....

 
  • Beğen
Tepkiler: SCC

Geri
Üst Alt