Araç stop lambasını sökme kablo bağlama yardım


yarar42

Üye
Katılım
18 Eki 2018
Mesajlar
258
Tepkime puanı
36
İsim
Engin
Merhabalar. Golfümü sattıktan sonra a3 aldım. İki araçta aynı üreticiden olduğu için birbirine benziyor. Araçların golftede olduğu gibi sinyallerinin kayar şekilde yanmasını sağlayan bir kablo aldım. Sinyale giden elektriğin tepkime süresini ayarlayıp geciktirme vs. Yapıp kısmen kayar sinyal gibi yanmasını sağlıyor. Fakat bu kabloyu stobun neresine takacağım hakkında ve stobun kablo kısmına nereden ulaşacağım hakkında bilgim yok. Bi bagaj kapağında sinyalin iç kısmının kablosuna erişen kapak var ama aldığım kablo oraya takılacak gibi görünmüyor. Büyük ihtimalle dış taraflardaki stobun ufak kısmındaki kablo bağlantısına takılıyor. Oraya nasıl erişirim nasıl takarım bilgi sahibi olan varmı. Golfle stopları hemen hemen aynı olduğu için sistemi büyük ihtimalle aynıdır. Yardım lütfen.  Bu arada aynı kablodan golfe uygun olanıda var. Highline stoplarına uyumlu. Takabilir çalıştığını görürsem foruma videosunu koyarım almak isteyenlerde alabilir golfüne.

18E8EE66-E1B6-4BAF-9AB9-4EA7C3BF3B79.jpeg

DB393F66-55DA-4C1D-BC5F-959F836D8031.jpeg

AFDCC56D-749D-455E-B31F-FC4DE1633895.jpeg

3F8CD078-76BE-44EF-A32F-14E4D7C8FD5B.jpeg

 
bagaj kapağı üzerindeki ufak kapak altında soketler görünecektir

araç kontrol kalemi yada ufak bir 12v led ile sinyale giden kablo yada soketi bulabilirsiniz

aynı şekilde dış stoplarda;

plastik aksamları yıldız alyan ile sökerek

döşeme altına ulaşabilirsiniz

ben geri görüş kamera montajını yaparken de döşeme kısmını sökmüştüm

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@doganersin hocam ben her iki stobun kapağınıda söktüm. bagaj kapağında olan stobun iç kısmındaki stoplara bu kabloları bğalayacak herhangi bi bağlantı noktası göremedim. sanırım kablo bağlantısı dış taraftaki stoplara yapılacak. oranında plastiğini söktüm altında stobun kenarından arabaya bağlı 2 tane yıldız şeklinde vida var. o vidaları mı sökmem lazım acaba

 
Mantıken dış sinyallerde gecikme olması gerektiğinden bu parçanın dış stoplara takılması gerekir.

Şöyle bir link buldum.

 
@Ömer Kahraman sağol hocam bu videoda adamın stoptan çıkardığı kabloya bağlanacak şekilde aldığım kabloda. büyük ihtimalle oraya takılıyordur. sabah deneyeyim büyük ihtimal öyle. o vidaları normal yıldız tornavidayla söksek sıkıntı olur mu acaba

 
Gördüğüm kadarıyla torx tornavida. Normal tornavida tavsiye etmem. Bizim vag grubu araçlar hemen hepsi torx vidalıdır. O yüzden küçük bir torx takımı veya şarjlı matkabınız varsa torx uç tavsiye ederim.

Bir de bu ürünü aldığınız yeri ve fiyat bilgisi paylaşırsanız sevinirim. Ben de düşünüyorum.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
@Ömer Kahraman aliexpressten 25 dolara aldım 2 ay önce. 2 ayda geldi. Dün taktım ama öyle tamamen orijinalindeki kadar kayar sinyal görünümü olmuyor. Yine tık tık tık tık şeklinde yanıp sönmüyor sinyaller kayarak yanıyor ama öyle aman aman bir şeyde değil yani.

kayar sinyal modülü ürün bu bundan birçok çeşit var her araca göre kendi araç modelinize göre seçip bakabilirsiniz.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
[mention=4484]Ömer Kahraman[/mention] aliexpressten 25 dolara aldım 2 ay önce. 2 ayda geldi. Dün taktım ama öyle tamamen orijinalindeki kadar kayar sinyal görünümü olmuyor. Yine tık tık tık tık şeklinde yanıp sönmüyor sinyaller kayarak yanıyor ama öyle aman aman bir şeyde değil yani.
kayar sinyal modülü ürün bu bundan birçok çeşit var her araca göre kendi araç modelinize göre seçip bakabilirsiniz.
Yarı dinamik diye geçiyor hocam biliyorum. Tek tek kayması için ya replika kayan takıcaz ya da 7.5 high stop. Ama bence bu da iş görür.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

Geri
Üst Alt